top of page

NOUTĂȚI LAND ROVER

DEF_OCTA_25MY_01
DEF_OCTA_25MY_06
DEF_OCTA_25MY_051
DEF_OCTA_25MY_04
DEF_OCTA_25MY_02
DEF_OCTA_25MY_INTERIOR_01
DEF_OCTA_25MY_INTERIOR_02
DEF_OCTA_25MY_05
DEF_OCTA_25MY_011
DEF_OCTA_25MY_INTERIOR_PETRA_01
DEF_OCTA_25MY_INTERIOR_PETRA_021

DEFENDER OCTA:
NOUL MAESTRU AL PERFORMANȚELOR EXTREME ATÂT PE ȘOSEA, CÂT ȘI PE TEREN ACCIDENTAT

 • Cel mai puternic și mai fiabil model din familia Defender, duce luxul și capabilitățile de înaltă performanță la următorul nivel

 • Erou de înaltă performanță: Noul Defender OCTA este cel mai dinamic Defender creat vreodată, cu capabilități și performanțe de neegalat atât pe șosea, cât și pe teren accidentat.

 • Luxos, dar și robust: La fel ca un diamant, Noul Defender OCTA este o combinație rară de robustețe extremă și lux – numele său este inspirat de cel mai dur și mai dorit mineral de pe pământ.

 • Prezență de neegalat: Ținuta sa de drum impunătoare și noul design îndrăzneț au scos în evidență modelul Defender OCTA, în timp ce noua semnătură grafică aduce un omagiu calităților sale similare diamantului.

 • Performanță definitorie: Cel mai puternic Defender de până acum este echipat cu un motor V8 mild-hybrid Twin Turbo de 4,4 litri, care dezvoltă 635 CP și un cuplu de până la 750 Nm1, cu accelerație de la 0 km/h la 100km/h în doar 4 secunde.

 • Suspensie inteligentă: Suspensia 6D Dynamics asigură controlul mișcărilor de tangaj și ruliu, iar componentele șasiului complet reproiectate conferă performanțe revoluționare pe o gamă largă de suprafețe și condiții.

 • Moduri dedicate: Modul OCTA, complet nou – primul mod off-road axat pe performanță echipând un Defender – oferă toate capabilitățile off-road, plus frâna anti-blocare dedicată și funcția Launch Control.

 • Premiere în construcția noului Defender: noile scaune performante dispun de tehnologia Body and Soul care transpun ocupanții scaunelor din față în experiența unică a fiecărei călătorii, finisaje cu materiale și culori noi, extrem de durabile.

 • Specificație exclusivă: Noul Defender OCTA – Prima ediție are specificații predefinite pentru primul an de producție, cu opțiuni exclusive noi de vopsea și detalii interioare Chopped Carbon.

 • Debut dinamic: Noul Defender OCTA își va face premiera mondială publică și debutul dinamic la Goodwood Festival of Speed (11-14 iulie).

Pitești – 4 iulie 2024 - un nou erou pentru primul brand britanic de aventură Defender: Defender OCTA. Cel mai robust, mai capabil și mai luxos model din gama 4x4 duce abilitățile Defender 110 la un nivel de neegalat.

Alimentat de un motor V8 mild-hybrid Twin Turbo de 4,4 litri, modelul OCTA este cel mai extrem și mai puternic Defender de până acum, cu 635 CP și un cuplu de până la 750 Nm 1, care ajunge de la 0 km/h -100 km/h în 4,0 secunde. Componentele semnificativ îmbunătățite ale șasiului cu tehnologii inovatoare, inclusiv suspensia 6D Dynamics, asigură capabilitățile sale dinamice de neoprit.

Exteriorul este mai îndrăzneț și mai robust ca niciodată, cu un caracter distinct. Garda la sol este ridicată, ținuta de drum este acum mai lată, iar pasajele roților sunt extinse pentru o prezență infailibilă. Barele de protecție reproiectate oferă unghiuri de atac și de degajare îmbunătățite, în timp ce protecția robustă din partea inferioară a caroseriei oferă șoferilor încrederea de a explora în voie orice teren accidentat. Și, de asemenea, va intra în apă mai adânc decât orice alt Defender produs înaintea sa – până la cota de un metru.

Mark Cameron, Managing Director, Defender, a declarat: „Cu Noul Defender OCTA am reușit să valorificăm întregul potențial al modelului Defender. Este însăși definiția capabilităților extinse și o dovadă a ceea ce putem realiza utilizând cele mai bune tehnologii și talente din cadrul diviziei noastre de inginerie. Cu motorul său puternic V8, tehnologia revoluționară a suspensiei 6D Dynamics, finisajele rafinate și detaliile unice, este un model rar, incredibil de robust și inevitabil de dorit.”

 

Numele Noului Defender OCTA este derivat din cel mai dur și mai dorit mineral de pe pământ – diamantul – și din forma octaedrică care îi conferă aspectul distinctiv și durabilitatea. Această formă a inspirat, de asemenea, și noua semnătură grafică, care îl prezintă ca fiind modelul de referință al brand-ului Defender – puternic și rezistent, dar totuși spectaculos, rar și dorit.

 

Fiecare Defender OCTA este personalizat cu siglă reprezentând un diamant într-un cerc, inclusiv fiecare panou Signature Graphic va avea un diamant negru lucios într-un disc de titan prelucrat și sablat.

Îmbinarea dintre lux și robustețe este reprezentată de Defender OCTA Edition One care este disponibil în primul an de producție. Acesta are o specificație predefinită, finisare într-o nouă vopsea exclusivă Faroe Green, cu un interior fără cusături din poliuretan UltrafabricsTM de culoare kaki și abanos, detalii noi din fibră de carbon Chopped Carbon și jante din aliaj forjat de 20 de inch, cu o gamă de anvelope all-terrain sau opțional, cu anvelope special dezvoltate Advanced All-Terrain2.

 

Performanță de neegalat  

Noul Defender OCTA aduce performanțe nemaiîntâlnite pentru Defender. Alimentat de un motor V8 mild-hybrid Twin Turbo de 4,4 litri, de 635 CP, cuplat la o transmisie automată cu opt trepte, cu reductor, este cel mai puternic și mai extrem Defender de până acum. Noul Defender OCTA poate atinge până la 250 km/h atunci când este echipat cu jante din aliaj de 22 de inch și anvelope pentru toate anotimpurile.

 

Cu un cuplu de 750 Nm 1 (până la 800 Nm cu modul Dynamic Launch) și reglat pentru a se potrivi cu performanța remarcabilă a vehiculului pe toate tipurile de teren, noul Defender OCTA este capabil să accelereze de 0 km/h la 100 km/h în 4,0 secunde, în timp ce cuplul de vârf este atins de la doar 1.800 rpm până la aproape 6.000 rpm, pentru o manevrabilitate excepțională.

 

Capabilități și durabilitate incredibile

Capabilitățile dinamice ale noului Defender OCTA depășesc tot ceea ce a realizat orice model Defender anterior, odată cu introducerea suspensiei 6D Dynamics interconectată hidraulic pentru prima dată pe un Defender, alături de modificări extinse de hardware și geometrie. În mod unic, este conceput pentru a fi la fel de distractiv de condus pe șosea, precum și pe teren accidentat, fără compromisuri.

 

Defender OCTA este cu 28 mm mai înalt și are o ținută de drum mai lată cu 68 mm, pentru o gardă superioară la sol și stabilitate. Pentru a asigura fiabilitate și un control de neegalat pe orice teren, atât cu articulația maximă a roților off-road, cât și cu ruliul redus pe șosea, componentele de suspensie revizuite includ brațe mai lungi și mai dure și amortizoare active unice cu acumulatori separați. Dispune, de asemenea, de discuri de frână față de 400 mm îmbunătățite cu etriere Brembo și cel mai rapid raport de direcție al oricărui Defender până în prezent, pentru răspunsuri imediate, precise.

 

Un program de testare și dezvoltare personalizat, cu peste 13.960 de teste suplimentare, incluzând atât durabilitatea off-road la viteza mare, precum și durabilitatea pe șosea la viteză mare, a trebuit să fie creat pentru Defender OCTA, deoarece echipa a abordat domenii de capabilitate și robustețe care nu au mai fost explorate până acum.

 

Jamal Hameedi, Director SVO, JLR, a declarat: „Experții noștri au realizat imposibilul cu Defender OCTA, lucrând neobosit în ultimii trei ani pentru a crea cel mai capabil Defender realizat vreodată – indiferent de suprafața pe care este utilizat. Aceștia au folosit componente reproiectate în întregul vehicul pentru a se asigura că Defender OCTA este partenerul perfect pentru aventuri epice oriunde pe planetă.”

 

O rețea avansată de amortizoare semi-active continuu interconectate hidraulic elimină practic mișcările de tangaj și ruliu ale caroseriei pe șosea, sistemul 6D Dynamics contribuind, de asemenea, la un confort și un rafinament fără precedent pentru Defender.

 

Pe teren accidentat, 6D Dynamics permite o articulație mai mare a roților și va aborda obstacole și mai provocatoare, ceea ce le permite clienților să își poată duce aventurile și mai departe, în condiții excelente de confort.

 

Capabilitățile complete ale noului Defender OCTA – care poate detecta automat suprafața pe care este condus și își poate optimiza setările dinamice în consecință – sunt posibile prin modurile sale de conducere îmbunătățite. În plus față de modul Comfort implicit, modul Dynamic oferă o experiență pe șosea orientată spre performanță, reglând setările de direcție, accelerație și suspensie ale vehiculului printr-o singură apăsare a butonului cu sigla transparentă de pe volan.

 

O apăsare lungă a aceluiași buton accesează Modul OCTA, primul mod de conducere off-road dedicat Defender, cu accent pe performanță. Acest lucru a fost dezvoltat special pentru a asigura controlul suprem și a oferi încredere  șoferului. Modul OCTA activează, de asemenea, setarea Off-Road Launch pentru o accelerare optimă pe suprafețe alunecoase. Și, atunci când este combinat cu cele mai joase setări de control al tracțiunii (TracDSC sau DSC off), acesta activează, de asemenea, o calibrare unică a ABS-ului pe teren accidentat pentru a asigura o performanță optimă de frânare și pe suprafețe alunecoase.

 

Pentru manevre off-road mai tehnice, rămân la îndemâna șoferului pentru toată gama Defender, modurile Terrain Response cu calibrări specifice pentru nisip, noroi și denivelări, zăpadă, pietriș și iarbă și pentru modul Rock Crawl–însoțit de asistență cum ar fi ClearSight Ground View3, ceea ce face în mod eficient capota transparentă pentru o vizibilitate și siguranță îmbunătățită pe drumuri dificile, necunoscute.

Exterior care emană încredere

Prezența impunătoare a lui Defender și concentrarea pe toate tipurile de teren, îi conferă o atitudine mai îndrăzneață lui Defender OCTA. Acesta dispune de anvelope cu diametrul de 33 de inch, cele mai mari montate vreodată pe un Defender de producție, inclusiv anvelope Goodyear Advanced All-Terrain1 dezvoltate special pentru modelul OCTA. Acest lucru a necesitat pasaje extinse ale roților, care completează caroseria frontală optimizată pentru off-road cu modele unice ale grilei care permit un flux de aer mai mare, o nouă bară de protecție spate care încorporează un sistem de evacuare activă cu patru ieșiri, o protecție robustă a părții inferioare a caroseriei, inclusiv un fronton din aliaj de aluminiu sub scut cu finisaj de grafit și ochiuri de tractare față și spate expuse, finisate cu bronz fosfor.

 

Paleta de culori Defender OCTA include două noi finisaje metalice premium exclusive: Petra Copper și Faroe Green, alături de Carpathian Grey și Charente Grey, în timp ce toate modelele Defender OCTA au un acoperiș contrastant și hayon în culoarea negru lucios Narvik. Clienții își pot personaliza în continuare vehiculul cu folie de protecție mată opțională, pentru o protecție suplimentară a suprafeței în medii dure, adăugând, de asemenea, un aspect rafinat care complimentează silueta sa distinctivă și suprafața rafinată.

 

Faroe Green este disponibil exclusiv pe Defender OCTA Edition One, la fel ca și detaliile din fibră de carbon Chopped Carbon. Acest finisaj extrem de distinctiv, care include materii prime reciclate, este prezent in denumirea Defender de pe capotă, pe rama orificiilor de aerisire de pe aripa și capota, spatele scaunelor față și consola centrală.

 

Interior captivant

În interior, combinațiile inedite scot Noul Defender OCTA în evidență. Sunt disponibile două opțiuni extrem de rezistente din material poliuretan UltrafabricsTM  – cu 30% mai ușoare decât pielea tradițională. Acest finisaj al scaunului este standard pe Defender OCT Edition One, în ton duo Kaki și Abanos, cu un material textil tricotat și un finisaj minimalist, fără cusături.

 

Pentru Defender OCTA, interiorul standard este din piele semi-anilină Burnt Sienna, în combinație cu textil KvadratTM în culoarea abanosului. Alternativ, orice Defender OCTA poate fi echipat cu material poliuretan UltrafabricsTM în culorile Light Cloud și Lunar sau piele semi-anilină Ebony.

 

Defender OCTA este echipat în partea din față cu scaune Performance complet noi, cu o susținere laterală îmbunătățită și tetiere integrate. Asocierea strânsă a lui Defender cu muzica este adusă în prim-plan cu tehnologia audio imersivă Body and Soul disponibilă pentru prima dată pe Defender.

 

Scaunele Body and Solul au fost dezvoltate în colaborare cu experții din industria muzicală SUBPAC și Universitatea Coventry, permițând șoferului și pasagerului din față să simtă și să audă muzica. Șase programe de wellness sunt, de asemenea, disponibile pentru a contribui la relaxarea ocupanților sau pentru a ajuta la îmbunătățirea răspunsurilor cognitive în mișcare, în funcție de preferințele acestora.

 

Defender OCTA va putea fi comandat începand cu 31 iulie 2024. Noul erou de înaltă performanță, pentru toate tipurile de teren, își va face debutul public și dinamic la Goodwood Festival of Speed din 2024, în perioada 11–14 iulie.

LUX GARANTAT: JLR ANUNȚĂ ACORDAREA GARANȚIEI DE 5 ANI PENTRU TOATE MODELELE NOI RANGE ROVER, DEFENDER ȘI DISCOVERY

 

 • Începând cu luna septembrie, promisiunea de garanție pentru modelele Range Rover, Defender și Discovery se extinde de la 3 la 5 ani sau 150.000 kilometri, oricare dintre situații survine prima

 • Sunt acoperite toate modelele Range Rover, Defender și Discovery, inclusiv cele mild hybrid și plug-in hybrid

 • Inițiativa este valabilă pentru toate modelele din Europa și are ca scop optimizarea experienței de utilizare a clienților, aducând marca la nivelul de garanție oferită modelelor Jaguar

 • Schimbarea va aduce clienților și beneficiul utilizării timp de 5 ani a funcției de conectivitate InControl Remote, de la 1 septembrie

 

Vineri, 8 septembrie 2023, Pitești – Garanția de 5 ani oferită de producător pentru toate modelele noi Range Rover, Defender și Discovery a intrat în vigoare la 1 septembrie 2023. Inițiativa va aduce un plus de încredere și liniște clienților care aleg un vehicul din cele oferite de mărcile de lux JLR.

 

Noua promisiune de garanție este valabilă pentru toate modelele din Europa și extinde garanția actuală de 3 ani, pentru a oferi protecție până la 5 ani sau 150.000 kilometri – oricare dintre situații survine prima.

Astfel, clienții vor fi acoperiți de garanție pe o perioadă mai îndelungată și vor continua să se bucure în acest timp de servicii de cea mai bună calitate.

 

În plus, clienții Range Rover, Defender și Discovery vor beneficia de conectivitate InControl Remote timp de 5 ani sau 150.000 kilometri, ceea ce le va aduce un plus de confort și asistență de specialitate în cazul unei urgențe -– în spiritul experiențelor de utilizare moderne pe care mărcile de lux JLR și-au propus să le ofere.

 

Garanția de 3 ani este deja un standard în industria auto, dar JLR mergem mai departe pentru clienții noștri și introducem garanția de 5 ani pentru modelele Range Rover, Defender și Discovery. Începând cu 1 septembrie 2023 toate versiunile celor 3 modele vor fi acoperite de noua garanție de 5 ani, inclusiv cele mild hybrid și plug-in hybrid.

 

Noua garanție înseamnă același grad de protecție pentru toți clienții JLR, indiferent de marca deținută, modelele Jaguar beneficiind de 5 ani garanție de la 1 iulie 2022.

 

Extensia promisiunii existente este menită să îmbunătățească experiența de service a clienților și proprietarilor pe parcursul perioadei de acoperire și permite tuturor utilizatorilor, persoane fizice sau companii, să poată calcula în mod transparent costurile de întreținere și utilizare pentru o perioadă mai lungă de timp.

 

Noua garanție de 5 ani va îmbunătăți experiența de utilizare și cu siguranță va avea un impact pozitiv asupra valorii reziduale a modelelor Range Rover, Defender și Discovery. Iar acest lucru va fi benefic, pe de altă parte, și pentru revânzarea vehiculelor rulate. Pe termen mai lung, valorile reziduale mai ridicate reduc costurile de utilizare, generând condiții financiare și de leasing mai favorabile.

 

Accesul prelungit la conectivitatea InControl Remote va fi, de asemenea, disponibil începând cu 1 septembrie pentru toate modelele nou înmatriculate. Această aplicație le permite utilizatorilor să interacționeze cu vehiculul în mod intuitiv și cu un minim de efort, chiar și de la distanțe mari. Aplicația pentru smartphone poate fi utilizată pentru a consulta nivelul combustibilului și încărcarea bateriei și pentru a vedea dacă ușile și geamurile sunt închise sau deschise. InControl Remote oferă și asistență rutieră optimizată, apelând în mod automat serviciile de urgență, dacă este cazul.

 

Dmitry Kolchanov, director regional JLR pentru Europa, afirmă: „Odată cu introducerea unei garanții noi JLR de 5 ani, în Europa, demonstrăm din nou angajamentul nostru pentru calitatea și fiabilitatea produselor comercializate, precum și importanța acordată excelenței în relația cu clienții. Viziunea noastră viitoare cu privire la luxul modern este integral centrată pe client, iar acest lucru ar trebui să însemne un plus de  încredere pentru oricine se gândește să achiziționeze un model Range Rover, Defender sau Discovery.”

Range Rover
Discovery
Defender

 DEFENDER 130 OUTBOUND

Defender se extinde cu o serie de modele noi, asigurând clienților Defender mai multe opțiuni

DEFENDER 130_OUTBOUND_02.jpg
 • Faceți față situaților dificile: marca Defender se extinde cu o serie de modele noi, asigurând clienților Defender mai multe opțiuni

 • Explorator de lux: noul Defender 130 Outbound este partenerul perfect în aventurile extreme, cu cinci locuri și spațiu suficient pentru toate bagajele

 • Motorizări îmbunătățite: Defender 130 este disponibil acum pentru prima dată cu motor V8 supraalimentat de 500CP, care îmbină confortul și rafinamentul deplasării unui model cu 8 locuri cu performanțele motorizării V8; accelerație de la 0 la 100 km/h în numai 5,7 secunde1

 • Pachet exterior County: pachet de design nou pentru Defender 1102, inspirat de trecutul modelului Defender, care oferă clienților exigenți și mai multe opțiuni de personalizare 

Pitești – miercuri, 26 aprilie 2023: gama de modele Defender este consolidată cu noul Defender 130 Outbound, acum și cu motor V8 de 500CP și pachetul exterior County pentru Defender 1102, inspirat de trecut. Noile modele oferă mai multă diversitate clienților Defender, alături de apreciatele capabilități în off-road și un confort superio

Mark Cameron, director general Defender, a spus: „130 Outbound este o variantă extrem de apreciată în gama Defender, pentru clienții cu un spirit dezvoltat de explorator, care au nevoie de un spațiu de depozitare suplimentar în configurația cu cinci locuri. Elementele de design specifice și interiorul spațios asigură o îmbinare perfectă între capabilități și funcționalitate. Odată cu lansarea motorizării V8 pentru modelul 130, există o variantă potrivită pentru fiecare, iar noul pachet exterior County face apel la trecutul Defender, cu o abordare modernă a unui design clasic.”

Defender 130 Outbound: exploratorul de lux în varianta extremă 

Noul Defender 130 Outbound face față situațiilor dificile, cu o îmbinare perfectă între habitaclul luxos și capabilitățile în teren accidentat. Disponibil în varianta cu cinci locuri, sporește potențialul deplasărilor în natură și permite celor care apreciază un stil de viață activ să transporte tot ce au nevoie, atunci când pleacă într-o nouă aventură. 

Noul Defender 130 Outbound se adresează clienților care doresc să-și depășească limitele și oferă ocazia de a explora suprafețe dificile într-un confort superior – datorită interiorului funcțional, proiectat pentru a se ridica la înălțimea așteptărilor în orice situație.

130 Outbound este expresia supremă a tuturor calităților modelului Defender și este disponibil exclusiv în versiunea cu cinci locuri și un volum al portbagajului 2.516 litri 3 (1.329 litri3 cu bancheta din spate în poziție normală), pentru a facilita excursiile exploratorilor care apreciază versatilitatea și funcționalitatea la cel mai înalt nivel. Podeaua aproape plană a portbagajului (cu o lungime de 1,267 metri în spatele banchetei) permite transportul fără probleme al tuturor echipamentelor, de la costume de scafandru și genți, la echipamente de camping și escaladă.

Elementele de design exterior specifice ale modelului Defender 130 Outbound îi permit să se facă remarcat în orice situație. Barele de protecție și ornamentul grilei față cu finisaj Shadow Atlas mat subliniază subtil pragmatismul designului, iar prizele de aer laterale sunt vopsite antracit. Design-ul modelului Outbound este complimentat de jantele de 20” negru lucios sau jantele de 22” Shadow Atlas mat.

Gama de culori exterioare include vopselele Fuji White, Santorini Black, Carpathian Grey și Eiger Grey, iar panourile spate specifice și ornamentele stâlpilor spate, vopsite în culoarea caroseriei, completează îmbunătățirile exterioare. Pentru clienții care doresc o rezistență superioară împotriva zgârieturilor în teren accidentat, este disponibilă pelicula de protecție satinată4.

La interior, clienții pot selecta între pielea Windsor luxoasă sau stofa Resist durabilă, ce oferă o opțiune potrivită oricărui stil de viață. Toate sunt de culoare neagră Ebony, cu capitonaj plafon Ebony Morzine, ornamente din Robustec și ornament transversal bord specific modelului Defender, vopsit electrostatic în culoarea negru satinat.

La începutul și sfârșitul fiecărei activități, elementele practice protejează interiorul. Covorașul durabil al podelei poate fi extins, pentru a proteja bara de protecție în timpul încărcării echipamentelor grele sau voluminoase, precum bicicletele sau valizele. Compartimentele suplimentare permit depozitarea în siguranță a obiectelor mai mici, iar inelele de fixare suplimentare și o plasă nouă pentru fixarea bagajelor asigură reținerea în timpul deplasării a diferitelor echipamente – mari sau mici – pentru activități în aer liber, astfel încât acestea să fie pregătite de utilizare la destinație.

Capabilitățile excelente în teren accidentat sunt asigurate de tracțiunea integrală inteligentă și de sistemul Terrain Response 2®, iar suspensia pneumatică gestionată electronic și sistemul Adaptive Dynamics sunt disponibile în echiparea standard. Tehnologiile avansate de asistență la condus în teren accidentat asigură deplasarea sigură și fără efort în orice situație, alături de suspensia pneumatică gestionată electronic, care permite o articulație de 430 mm și o adâncime maximă de traversare a vadului de 900 mm.

Defender 130 Outbound are o masă maximă remorcabilă de 3.000 kg5 – ce permite tractarea cu ușurință a tuturor echipamentelor, de la ski jeturi, bărci la rulote. Cuplarea este ușurată de suspensia pneumatică, care dispune de comutatoare pe interiorul hayonului, ce permit ridicarea și coborârea părții din spate a vehiculului.

Defender 130 Outbound este disponibil cu motorizare P400 pe benzină și D300 diesel. Ambele sunt echipate cu tehnologie Mild Hybrid (MHEV), care maximizează performanțele și eficiența.

Defender 130 V8 

Gama Defender 130 se extinde și cu motorizarea V8 supraalimentată de 5.0 litri, care oferă o îmbinare perfectă între performanțe, capabilități și rafinament în funcționare. Cu o putere de 500CP și un cuplu de 610 Nm, asigură modelului Defender 130 o accelerație de la 0 la 100 km/h în numai 5,7 secunde. Acest lucru înseamnă că varianta cu opt locuri este disponibilă acum cu trei opțiuni de motorizare, printre care se numără Ingenium cu 6 cilindri, P400 și D300.

Exteriorul modelului Defender 130 V8 nu trădează forța motorizării. Disponibil numai în culorile Carpathian Grey sau Santorini Black, este echipat cu țevi de eșapament cvadruple dispuse lateral – numai pentru V8 – plafon panoramic cu trapă, de culoare negru contrastant, inscripții exterioare V8, faruri Matrix LED și lumini de zi signature, lămpi spate și geamuri fumurii și jante din aliaj ușor de 22 inch, gri închis satinat.

 

La interior, luxul și dinamismul se manifestă prin scaunele încălzite și ventilate, reglabile electric pe 14 direcții, cu funcție de memorie pentru șofer, cu tapițerie din piele Windsor Ebony, piele întoarsă Dinamica® și stofă Robustec. Acestea sunt completate de volanul încălzit, îmbrăcat în piele întoarsă, capitonajul plafon din stofă neagră Ebony Morzine și ornamentul transversal al bordului de culoare negru satinat. Defender 130 V8 este echipat și cu climatizare pe 4 zone, rând 3 de locuri încălzite și rând 2 de locuri ventilate – plus sistem audio Meridian, afișaj pe parbriz, ecran interactiv pentru șofer și sistem purificare aer din habitaclu plus.

Sistemul premiat multimedia Pivi Pro este echipat cu ecran tactil de 11,4 inch, cu actualizare software prin Wi-Fi, astfel încât să fie mereu la zi. Echiparea standard include Apple CarPlayTM 6 și Android Auto Wireless®, precum și tehnologie what3words de introducere a adresei, pentru găsirea exactă a destinației și în cele mai izolate locații. Încărcarea wireless a dispozitivelor asigură încărcarea rapidă a acestora, fără a fi necesar un cablu.

Pachet exterior County pentru Defender 110

Clienții care doresc o personalizare suplimentară a modelului 1102 pot opta pentru noul pachet exterior County. Inspirat de modelul Defender County original, include elemente exterioare specifice într-o interpretare modernă și este proiectat pentru a sărbători trecutul glorios al acestui 4x4.

Pachetul exterior County este disponibil pentru modelul 1102 pentru echipările S, SE și HSE. Cea mai evidentă modificare este reprezentantă de elementele grafice County de pe uși și părțile laterale ale caroseriei, iar pragurile iluminate întâmpină șoferul și pasagerii cu inscripția County specifică. Jantele de 20 inch sunt disponibile în două culori, printre care alb lucios, pentru a completa estetica specifică a acestui pachet exterior.

Combinațiile de culori disponibile includ:

Caroserie Fuji White cu plafon contrastant și hayon Tasman Blue, plus inscripție grafică și ornament prag Tasman Blue

Caroserie Santorini Black cu plafon contrastant și hayon Tasman Blue, plus inscripție grafică și ornament prag Tasman Blue

Caroserie Tasman Blue cu plafon contrastant și hayon alb, plus inscripție grafică și ornament prag Fuji White

La interior este disponibilă o gamă diversificată de combinații de culori și materiale, cum ar fi tapițeria din stofă Resist, piele granulată și piele Windsor, toate de culoare neagră Ebony – în timp ce vehiculele de culoare Fuji White și Santorini Black sunt disponibile și cu interior Acorn cu Lunar.

Detaliile interioare includ ornamente Robustec, iar ornamentul transversal al bordului poate avea culoarea gri deschis sau alb, pentru a transpune în interior un element al pachetului exterior County.

Detalii suplimentare

Toate modelele Defender 90 și Defender 130 cu opt locuri dispun standard de un compartiment de depozitare util sub podeaua portbagajului7. Noul echipament asigură o suprafață de încărcare aproape perfect plană, maximizarea spațiului și nu afectează disponibilitatea inelelor de ancorare. Noul accesoriu este disponibil, de asemenea, pentru modelele Defender 90 și Defender 130 existente și poate fi montat la dealerul local7.

Defender 90 se remarcă printr-un acces mai ușor în spate, datorită mânerului de tip nou, scaunului pasager cu rabatare și culisare rapide și disponibilității banchetei rabatabile fracționat 40:20:40, cu cotieră centrală.

Defender 130 Outbound, Defender 130 V8 și Defender 110 cu pachet exterior County2 vor fi disponibile pentru comandă în curând.

DEF_24MY_OUTBOUND_260423_13.jpg
DEF_24MY_OUTBOUND_260423_15.jpg
DEF_24MY_OUTBOUND_260423_17.jpg
DEFENDER 130_V8_01.jpg
DEFENDER 130_V8_02.jpg

NOUL RANGE ROVER VELAR: ELEGANȚĂ SOFISTICATĂ ȘI DETALII RAFINATE

Noua abordare reducționistă a designului se îmbină cu conectivitatea și tehnologia avansată

Noul Range Rover Velar - MIC.jpg
 • Design captivant: Proporții echilibrate și dramatice, prezența simplificată îmbunătățită cu o abordare specifică luxului modern

 • Integrare perfectă: dimensiunea mărită a ecranului tactil din sticlă curbată, este integrată perfect în noul design interior, oferind mai puține reflexii și un control mai facil.

 •  Cel mai silențios habitaclu: Funcția Active Road Noise Cancellation este disponibilă prin sistemele audio de înaltă calitate MeridianTM. Astfel, Range Rover Velar este cel mai silențios vehicul din clasa sa în ceea ce privește zgomotul la rulare*

 •  Emisii reduse: traseul mediu zilnic parcurs într-un Range Rover Velar ar putea fi realizat cu zero emisii **

 •    Baterie îmbunătățită: Puterea crescută a bateriei litiu-ion la 19,2 kWh oferă o îmbunătățire a autonomiei cu 21%; Autonomie electrică certificată WLTP de până la 64 km și CO2 de la 38g/km

 • Detalii captivante: farurile avansate Pixel LED9 cu tehnologie Dynamic Bend Lighting9 sunt completate de stopurile LED super-red oferind o vizibilitate mai bună și un efect redus de orbire.

 •  Opulență atent dezvoltată: Nivelul de echipare Autobiography pe Noul Range Rover Velar amplifică ADN-ul Range Rover prin specificații alese cu atenție, precum detaliile Satin Burnished Copper

       

Pitești, România – Miercuri 1 februarie 2023: Noul Range Rover Velar definește luxul modern, cu cele mai noi tehnologii, rafinamentul specific Range Rover și un design nou dramatic, curat și simplificat.

Noua grilă se îmbină cu plafonul panoramic caracteristic, linia mediană continuă a caroseriei și mânerele ușilor escamotabile, definind astfel cea mai consacrată gamă de SUV-uri de lux din lume. Noile faruri Pixel LED super-slim conferă modelului un aspect tehnic, asemănător bijuteriilor și vizibilitate optimizată, în timp ce exteriorul este îmbunătățit cu o nouă bară de protecție spate și detalii întunecate.

Range Rover Velar stă la baza filosofiei de design simplificat a Range Rover și duce această abordare la un nou nivel în ceea ce privește interiorul. Noul ecran tactil de 11,4 inchi din sticlă curbată este integrat perfect în consola centrală, oferind control imediat și intuitiv al tuturor funcțiilor cheie ale vehiculului și reducând la minimum distragerea atenției și reflexiile.

O suită completă de tehnologii care susține confortul și bunăstarea pasagerilor, fac ca acest SUV de lux să fie și mai dezirabil. De asemenea, Range Rover Velar este cel mai silențios autovehicul din clasa sa în ceea ce privește zgomotul la rulare*, datorită tehnologiilor rafinate precum sistemul inovator Active Road Noise Cancellation. 

Varianta plug-in hibrid este mai puternică și mai flexibilă ca niciodată, cu o autonomie pur electrică crescută de până la 64 km, datorată unui pachet de baterii reproiectat, în timp ce opțiunile de motoare pe benzină și diesel, includ tehnologie mild hybrid pentru rafinament și consum redus de combustibil.

Puteți alege dintre nivele de echipare Velar S, Dynamic SE, Dynamic HSE și Autobiography.

„Noul Range Rover Velar este un exemplu impecabil al filozofiei noastre de design modernist – curat, reductiv și de dorit. Definit de proporții perfect optimizate, Range Rover Velar întruchipează o sofisticare fără efort, cu o eleganță îndrăzneață și o prezență dramatică, cu adevărat unică.”, a declarat Prof. Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer în cadrul Jaguar Land Rover.


.

Design captivant

Range Rover Velar stă la baza filosofiei de design simplificat a mărcii Range Rover iar noua grilă, alături de introducerea noilor faruri Pixel LED cu lumini de zi și un efect asemănător unei bijuterii, asigură un aspect unitar întregii game.

În partea din spate, design-ul este echilibrat și evidențiază lungimea impunătoare a Range Rover Velar. Profilul pronunțat subliniază aspectul robust, în timp ce noua bară de protecție spate evidențiază proporțiile modelului, iar sistemul de evacuare oferă un aspect curat și elegant.

Noile stopuri LED sunt o expresie a design-ului sofisticat, oferind un aspect 3D atrăgător și iluminare super-red. Acestea sunt completate de o lampă de frână pe toată lungimea lunetei.

Interiorul îndrăzneț și elegant al modelului Range Rover Velar este simplificat, fiind conceput cu o măiestrie remarcabilă și materiale noi. Cea mai recentă versiune a sistemului de infotainment Pivi Pro Range Rover este elementul central; o singură interfață de sticlă curbată de 11,4 inch este poziționată ergonomic mai sus și mai ușor accesibil, pentru a ajuta la minimizarea distragerii atenției și a reflexiilor.

Range Rover Velar continuă să ofere o opțiune a interiorului fără piele, materiale și modele noi de scaune. Opțiunea fără piele combină lâna de la experții danezi în textile Kvadrat TM cu inserțiile textile din poliuretan Ultrafricts TM, în noul model de perforare Diamond Herringbone. Ca parte a abordării contemporane a luxului tradițional pe modelele Range Rover, amestecurile de lână Kvadrat TM sunt cu 58% mai ușoare decât pielea și oferă un aspect modern și un efect tactil îmbunătățit.

Materialul textil inovator a fost supus unor teste riguroase de durabilitate în laboratorul de materiale Range Rover, pentru a garanta rezistența pe întreaga ciclul de viață a vehiculului. Materialele au trecut prin 60.000 de cicluri de testare a abraziunii – echivalentul a 10 ani de utilizare – și prin teste UV capabile să simuleze trei ani de expunere la lumina puternică a soarelui, în doar o lună.

Pe Noul Range Rover Velar sunt introduse noi culori de piele: Cloud, Caraway, Raven Blue și Deep Garnet. Acestea sunt completate de o gamă atent selecționată de detalii, inclusiv noul ornament Moonlight Chrome de pe volan, contururile consolei centrale și prizele de ventilație. Finisajele Technical Light Anodised, Dark Anodised Aluminium sau ornamentele din lemn Shadow Grey Ash subliniază eleganța modelului.

Două noi opțiuni de culori exterioare sunt adăugate paletei: Varesine Blue metalizat și Zadar Grey Premium metalizat.

Tehnologie conectată

Noul Range Rover Velar este primul model care dispune de infotainment Pivi Pro next-gen. Acesta încorporează comenzile pentru toate funcțiile cheie ale autoturismului în cadrul noului ecran tactil din sticlă curbată de 11,4 inch; designul curat dă impresia unui ecran suspendat.

„Noua generație a sistemului nostru de infotainment premiat Pivi Pro debutează pe Noul Range Rover Velar, având o interfață elegantă din sticlă curbată și un ecran de start regândit, care controlează digital toate funcțiile de conducere, confort și accesibilitate. Proiectat ergonomic pentru a reduce reflexiile și a minimiza distragerile, noul sistem este intuitiv și inteligent, cu butoane și glisoare digitale concepute să funcționeze în armonie cu comenzile vocale pentru a-l face mai rapid și mai ușor de utilizat.” a declarat Alex Heslop, Director of Electrical Engineering în cadrul Jaguar Land Rover.

Comenzile pentru climă, scaune și volumul audio sunt întotdeauna vizibile pe fiecare parte a ecranului prin intermediul unor bare laterale noi, cu comenzi glisante multifuncționale pe fiecare parte. Aceste butoane virtuale sunt întotdeauna vizibile și oferă acces imediat la elementele utilizate frecvent, inclusiv comenzile individuale de temperatură pentru pasagerii din față, volumul audio și modurile Terrain Response®.

La începutul fiecărei călătorii, șoferii sunt întâmpinați de un ecran Pre-Drive pentru acces rapid către funcționalitățile utilizate de obicei, cum ar fi dezaburirea geamurilor și opțiune de încălzire în scaune.  Odată ce autoturismul este în mișcare, acesta dispare pentru a dezvălui ecranul consacrat cu trei panouri, care poate fi personalizat cu inteligența și flexibilitatea specifice Pivi Pro.

Pentru un plus de confort, butoanele suplimentare din barele laterale vizibile permanent includ comenzi rapide pentru multimedia și navigare, camere și funcția de dezaburire a geamurilor.

Sistemul infotainment de ultimă generație a fost supus unor teste și procese extinse de dezvoltare, atât digitale, cât și fizice, pentru a reduce timpul de lucru și interacțiunile necesare și pentru a oferi cea mai prietenoasă experiență tehnologică posibilă. Aproximativ 80% din sarcini pot fi efectuate cu două atingeri ale ecranului principal.

PIVI Pro acceptă conectarea fără efort a smartphone-ului cu Wireless Apple CarPlay™. Sistemul wireless Android Auto® este, de asemenea, acceptat, în timp ce încărcarea dispozitivelor wireless – dintr-o nouă zonă de depozitare din consola centrală – asigură o încărcare rapidă și reduce nevoia de cabluri.

Cu 80% din totalul unităților ECU ale vehiculului – care acoperă sistemul de infotainment Pivi Pro, cartografierea navigației, diagnosticarea și alte diverse sisteme – capabile de actualizări wireless, Range Rover Velar poate primi cel mai recent software Over The Air, fără a fi nevoie de o vizită la distribuitor.

 

Sunet și tehnologii captivante

Habitaclul confortabil al modelului Range Rover Velar minimizează zgomotul la rulare cu ajutorul sistemului Active Road Noise Cancellation – Noul Range Rover Velar este astfel cel mai silențios vehicul din clasa sa din punct de vedere al zgomotului la rulare*. Această tehnologie detectează frecvențele externe și procesează automat un sistem anti-zgomot prin sistemul audio al vehiculului, reducând nivelul general de zgomot interior cu cel puțin 4dB - echivalentul reducerii volumului cu patru trepte.

Gama de sisteme audio Meridian pentru Noul Range Rover Velar are ca vedetă sistemul opțional Meridian™ 3D Surround, care oferă redare de înaltă calitate a muzicii utilizând până la 17 difuzoare și 750W putere de amplificare pentru o experiență de audiție captivantă.

Lux Contemporan

Noul Range Rover Velar oferă rafinamentul obișnuit Range Rover într-un sanctuar calm, cu confort sporit și dotări opționale menite să mențină bunăstarea.

„Totul despre Range Rover Velar este extrem de simplu, iar acest lucru se reflectă în interiorul său luxos. Noile modele de scaune și iluminatul cald al habitaclului întâmpină șoferul la începutul fiecărei călătorii, în timp ce dotările avansate de confort, inclusiv sistemele de purificare a aerului de ultimă generație, asigură un mediu relaxant în interior. Împreună cu sistemele inteligente prezente pe Velar, fiecare drum este unul liniștit, controlat.”, a menționat Nick Collins, Executive Director Vehicle Programmes în cadrul Jaguar Land Rover

Cel mai recent sistem Cabin Air Purification Plus ajută la asigurarea bunăstării și vigilenței ocupanților, cu scopul de a oferi o calitate superioară a aerului. CO2 Management și PM2.5 Cabin Air Filtration îmbunătățesc habitaclul prin monitorizarea aerului interior și exterior și reglarea corespunzătoare.

Pentru a activa sistemul, clienții pot apăsa butonul Purify de pe pagina Air Quality din Pivi Pro7 și pot reduce nivelul alergenilor sau particulelor nocive din interior. Sistemul combină, de asemenea, nanoe™ X technology12 pentru a combate agenții patogeni și a ajuta la reducerea semnificativă a mirosurilor, bacteriilor și alergenilor.

Iluminarea configurabilă a habitaclului oferă o gamă de 30 culori la interior pentru a ilumina ușile, consola și spațiul pentru picioare. Temele de culoare prestabilite facilitează găsirea combinației perfecte, în timp ce fiecare ocupant își poate selecta temperatura interioară ideală utilizând controlul climatizării cu patru zone.

În ceea ce privește vizibilitatea crescută în întuneric, noul Range Rover Velar împinge limitele tehnologiei de iluminare Pixel LED cu tehnologia avansată Pixel LED Headlights cu lumini de zi Signature (DRL). Standard pe Dynamic HSE și Autobiography, sistemul are de trei ori mai multe LED-uri decât farurile Matrix LED. Fiecare far dispune de patru module de pixeli cu 67 de LED-uri controlate în detaliu pentru a se adapta cu precizie la condițiile și la drumul din față și pentru a oferi cea mai eficientă lumină.

Dynamic Bend Lighting9 utilizează datele de viteză și direcție pentru a se adapta condițiilor de conducere și pentru a ilumina colțurile și marginile întunecate, în timp ce raza fazei lungi poate focaliza lumina la aproximativ o jumătate de kilometru în față, pentru vizibilitate optimă.

Adaptive Driving Beam poate proteja până la patru obiecte din sens opus evitând astfel orbirea șoferilor. Mai mult, sistemul  se adaptează automat la viteza vehiculului, proiectând o rază largă la viteze mici și un fascicul mai intens, mai lung, la peste 70 km/h.

Indiferent de condițiile de drum, Noul Range Rover Velar este un autoturism de încredere, impunător și relaxant

Performanță și capacitate electrificată

Noul Range Rover Velar are puterea potrivită pentru fiecare client, inclusiv modelul plug-in hibrid P400e. Acesta este disponibil alături de o gamă de motoare Ingenium pe benzină și diesel, dotate cu tehnologia Mild Hybrid (MHEV), care sporește eficiența consumului de combustibil și performanța.

Confortul și rafinamentul caracteristic Range Rover sunt asigurate de setări avansate ale șasiului și suspensiei. Suspensia pneumatică electronică oferă un confort deplin, păstrând calmul pe drumurile mai accidentate, în timp ce atenuează denivelările cu Adaptive Dynamics, un sistem avansat de adaptare automată a suspensiei.

"Range Rover Velar îmbină o dinamică de condus care inspiră încredere cu o gamă de opțiuni de motorizare eficientă. Prin creșterea dimensiunii bateriei cu 12%, am reușit să extindem autonomia de rulare EV a modelului PHEV P400e la 64 km. Cu avantajul suplimentar al capacității de încărcare rapidă DC, clienții vor putea să efectueze mai ușor ca niciodată călătoriile zilnice folosind energia EV.", a menționat James Sanderson, Lifecycle Chief Engineer în cadrul Range Rover Velar.

Modelul PHEV P400e oferă ce e mai bun din toate sursele de energie, combinând un motor electric de 105kW cu un motor Ingenium pe benzină pentru a oferi performanțe silențioase și fără efort.

Echilibrul dintre condusul exclusiv electric și performanțele pe benzină dovedește că Range Rover Velar P400e este perfect atât pentru călătoriile urbane scurte, cât și pentru cele mai lungi. Modelul are o autonomie estimată în condiții reale de până la 51 km - suficient pentru ca distanța zilnică să poată fi parcursă fără emisii. Pentru călătoriile mai lungi, sistemul de propulsie plug-in hibrid oferă o autonomie reală combinată pe benzină și electrică de 684km.

Utilizând doar energia electrică, modelul poate parcurge până la 64 km, în timp ce emisiile totale de CO2 sunt de 38 g/km în ciclul WLTP, cu un consum de combustibil de 1,6 l/100 km. Autonomia complet electrică a crescut cu peste 20% față de cea anterioară de 53 km, datorită bateriei mai mari, de 19,2 kW.

Cu o putere combinată de 404CP și un cuplu de 640 Nm al motorului Ingenium de 2,0 litri pe benzină cu patru cilindri și 300CP și motorul electric de 105 kW, P400e este capabil să accelereze de la 0-100 km/h în 5,4 secunde și să atingă o viteză maximă de 209 km/ h. De asemenea, se poate deplasa doar cu energie electrică până la 140 km/h.

P400e este unul dintre foarte puținele autovehicule PHEV capabile de încărcare rapidă, cu o încărcare de 0-80% în doar 30 de minute, folosind un încărcător de 50 kW, la o stație de încărcare DC. La domiciliu, se poate încărca de la 0-100% folosind un încărcător de curent alternativ de 7 kW în aproximativ două ore și jumătate.

Cea mai recentă generație de motoare Ingenium pe benzină și diesel este disponibilă cu tehnologia MHEV de 48 de volți pentru mai multă eficiență și putere, folosind un sistem Belt integrated Starter Generator (BiSG) pentru a colecta energia pierdută de obicei la decelerare. Aceasta este stocată într-o baterie litiu-ion de 48 de volți aflată sub portbagaj. Sistemul poate redistribui energia pentru a ajuta la accelerare, oferind în același timp un sistem de start-stop mai rafinat și mai rapid.

Modelul mai puternic, P400, oferă 400CP și un cuplu de 550 Nm, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în 5,5 secunde și emisii de CO2 de 219 g/km.

Motorul de 2,0 litri cu patru cilindri dispune acum de o nouă transmisie automată cu opt trepte de viteză. P250 oferă 250CP și un cuplu de 365 Nm, cu un timp de 0-100 km/h în 7,5 secunde, emisii de CO2 de la 211 g/km și un consum de combustibil de până la 9,3 l/100 km.

Motorul diesel D300 cu șase cilindri în linie de 3,0 litri produce 300CP și un cuplu de 650 Nm pentru a oferi performanțe puternice, cu o accelerație de la 0-100 km/h în 6,5 secunde, cu emisii de CO2 de la 188g/km și un consum de combustibil de 7,2l/100km.

Motorul diesel D200 Ingenium de 2,0 litri, cu patru cilindri, dezvoltă 204CP, cu emisii de CO2 de la 168 g/km* și un consum de combustibil de 6,4 l/100 km.

Gama de motoare Range Rover Velar:

Hibrid electric

 • P400e - PHEV de 404CP, benzină cu patru cilindri de 2,0 litri, cuplu de 640 Nm la 1.500-4.400 rpm, cutie automată cu opt trepte, tracțiune integrală AWD

Benzină

 • P250 - Benzină cu patru cilindri de 2,0 litri și 250CP, cuplu de 365 Nm la 1.300-4.500 rpm, cutie automată cu opt trepte, tracțiune integrală AWD

 • P400 - 400CP, benzină de 3,0 litri cu șase cilindri MHEV, 550 Nm de cuplu la 2.000-5.000 rpm, cutie automată cu opt trepte, AWD

Diesel

 • D200 - 204CP, MHEV diesel de 2,0 litri cu patru cilindri, cuplu de 430 Nm la 1.750-2.500 rpm, cutie automată cu opt trepte, AWD

 • D300 - 300CP, motor diesel MHEV de 3,0 litri cu șase cilindri, cuplu de 650 Nm la 1.500-2.500 rpm, cutie automată cu opt trepte, AWD

 

Adaptive Dynamics (un sistem avansat care variază continuu forțele de amortizare la fiecare roată) este standard pentru toate modelele cu șase cilindri și PHEV, precum și pentru modelele cu patru cilindri Dynamic HSE. Sistemul garantează că rigiditatea suspensiei este optimizată în funcție de condițiile de condus, îmbunătățind confortul și manevrabilitatea. Există chiar și o calibrare specifică pentru off-road. Șasiul și suspensiile avansate, inclusiv Electronic Air Suspension, Adaptive Dynamics și Configurable Dynamics, oferă performanțe și agilitate excepționale pe șosea.

 

Performanțele supreme pe toate tipurile de teren marca Range Rover sunt garantate datorită unui sistem inteligent de tracțiune integrală (AWD), disponibil la cerere. Acesta asigură distribuția optimă a cuplului în funcție de condiții, fie că se conduce dinamic pe șosea, sau se pornește de pe loc pe suprafețe alunecoase.

Terrain Response 2® este accesibil prin Pivi Pro7 și permite șoferului să ajusteze setările vehiculului în funcție de mediul de conducere, cu posibilitatea de a alege între modurile Eco, Confort, Iarbă- Pietriș-Zăpadă, Noroi, Nisip, Dinamic și Automat. Fiecare dintre acestea modifică calibrarea motorului, a transmisiei, a sistemului de tracțiune integrală, a suspensiei și a sistemelor de control al stabilității pentru o tracțiune și manevrabilitate optimă.

328751270_894833991556960_7463504727077401527_n_edited.jpg

Noul Land Rover Defender 130

LR_DEF_130_23-5MY_01_111_GLHD_310522 Mediu.jpg
 • Aventură pentru toți: Noul Land Rover Defender 130 vine cu o caroserie extinsă, un interior mai mare și, astfel, un confort superior, perfect pentru expediții în familie, de până la opt persoane, pe toate tipurile de teren

 • Abilitățile noului Defender 130: Extinderea ampatamentului păstrează abilitățile și articulațiile off-road ale modelului, cu trei rânduri de scaune, în aranjamentul 2+3+3

 • Design emblematic: Silueta noului Defender, alungită în mod elegant cu 340 mm pentru un spațiu interior îmbunătățit, având o capacitate maximă de încărcare de 2,561[1] litri și trei rânduri de scaune de dimensiuni obișnuite

 • Explorator sofisticat: Noua culoare Red Sedona și controlul climei pe patru zone sunt disponibile exclusiv pentru Defender 130, cu suspensie pneumatică standard pentru un confort sporit

 • Extended Bright Pack: Pachetul de opțiuni exterioare remarcabile oferă noului Defender 130 un caracter unic, având finisaje Ceres Silver Satin în partea de jos a autoturismului

 • Interior dinamic: Modelul oferă un spațiu interior de până la opt persoane, care pot călători confortabil pe trei rânduri de scaune, plus un spațiu de încărcare flexibil și o gamă complexă de accesorii Defender

 • Tehnologie avansată: Noul Defender 130 este echipat standard cu ecran tactil PIVI Pro de 11.4 inch, iar pasagerii se pot bucura de aer mai curat, datorită sistemului avansat de purificare a aerului, Cabin Air Purification Plus, oferit ca dotare standard

 • Navigație what3words: Noul Defender 130 poate identifica și ajunge în orice zonă de pe glob, fără a fi nevoie de semnal GSM, folosind sistemul avansat de infotainment PIVI Pro

 • Mediu ambiant unic: Interior sofisticat prevăzut cu piele Light Oyster și ornamente din stejar natural și detalii cromate extinse

 • Prima Ediție: First Edition, disponibila doar in primul an de la lansare reprezintă cea mai bună versiune a modelului Defender 130, în trei configurații, fiecare cu un design diferit

 • Model aniversar: Land Rover sărbătorește Jubileul de Platină al Reginei Marii Britanii, dăruindu-i Majestății Sale un model Defender 130 special pentru a fi utilizat de către Crucea Roșie Britanică

 • Actualizări Hard Top: Cele mai dure și robuste modele comerciale Defender Hard Top 90 și 110 sunt disponibile acum în versiunile X-Dynamic și X

      Pitești, 2 iunie 2022 - Alături de apreciatele modele Defender 90 și Defender 110, Defender 130 adaugă o nouă dimensiune familiei cuceritoare a autoturismelor de teren, cu oportunități de aventură chiar și pentru opt adulți, oferind trei rânduri de scaune. La fel ca în cazul modelelor Defender 90 și 110, designul caroseriei noului Defender 130 împrumută elemente din gama originală Defender, fiind inspirat de cel mai lung model din linie. Astfel, modelul poate transporta cu ușurință până la 8 pasageri pe orice tip de teren, fiind dovada abilităților modelului Defender.

       O serie de îmbunătățiri aduse designului exterior și interior, dar și la nivel de tehnologii ajută noul Defender 130 să se facă remarcat, echilibrând în mod unic confortul cu durabilitatea și capacitatea obișnuite ale modelului Defender.

Defender 130 are propria paletă de culori, cu o nouă opțiune exclusivă, Sedona Red, care diferențiază modelul. În completarea exteriorului, vine pachetul Extended Bright Pack – disponibil în plus față de pachetul Bright Pack existent – care oferă un design exterior distinct, cu finisaj Ceres Silver Satin în jurul tuturor elementelor inferioare ale caroseriei și finisaj Chrome Noble pe scuturile din față și spate.

         La interior, sunt oferite soluții de depozitare și confort atent alese pentru fiecare pasager, pentru toate cele trei rânduri de scaune. Astfel, Defender 130 satisface nevoile fiecărui pasager, oferind acces fără efort la cel de-al treilea rând spațios de scaune, într-un habitaclu luminos și aerisit.

Designul interior aduce noi opțiuni de culori și materiale, dar și cele mai recente tehnologii conectate și sisteme de șasiu – inclusiv un nou ecran tactil PIVI Pro de 11.4 inch, iar funcțiile standard Electronic Air Suspension și Cabin Air Purification Plus - oferă suport și confort pentru excursiile moderne de tip off-road.

Aditional echipării First Edition, noul Defender 130 este disponibil în versiunile SE, HSE, X-Dynamic și X.  Versiunea First Edition este disponibilă în trei combinații atent alese de designeri, fiecare dintre ele având o culoare distinctă și o temă de design:

 - Fuji White cu pachetul Extended Bright Pack, scaune complet din piele Windsor Light Oyster la interior și ornamente Natural Light Oak

 - Sedona Red cu scaune complet din piele Windsor cu Ebony și ornamente Smoked Oak

 - Carpathian Grey cu scaune complet din piele Vintage Tan Windsor și ornamente Rough-Cut Walnut

     Design exterior

       Silueta emblematică a modelului Defender a fost alungită în mod elegant cu 340 mm în partea din spate pentru a oferi spațiu interior sporit pentru cele trei rânduri de scaune, fără a compromite capacitățile sale all-terain de neegalat.

Profilul elegant este îmbunătățit de noua opțiune de culoare exterioară Sedona Red – exclusiv aleasă pentru Defender 130, adăugând și mai multă profunzime și rafinament designului. Toate modelele sunt echipate standard cu o trapă panoramică, însă poate fi adăugată și o a doua trapă deasupra celui de-al treilea rând de scaune, opțiune disponibilă pentru toate versiunile Defender 130.

      Pentru a păstra designul caracteristic parții din spate a modelului Defender, inginerii Land Rover au înălțat spatele, amplificând în același timp abilitățile all-terain, cu care clienții Defender sunt obișnuiți și oferind un unghi de atac de 28,5 grade[2]. Farurile LED din spate au fost reproiectate pentru a menține cele trei linii distincte care definesc profilul lateral al modelului Defender.

     Interior spațios

     Pentru Defender 130, Land Rover introduce opțiuni noi de culoare și materiale pentru clienții care doresc o experiență și mai rafinată, echilibrată însă cu personalitatea dură și robustă a modelului, precum și mai mult spațiu interior.

Inginerii Land Rover au creat un interior impresionant prin compactarea eficientă a componentelor, maximizând astfel spațiul utilizabil.

     Partea din spate oferă spațiu fără compromisuri pentru pasagerii din al treilea rând de scaune, cu o lățime suficientă pentru a include scaune confortabile pentru trei adulți, în timp ce conturul familiar al modelului Defender asigură spațiu generos la nivelul capului pentru toate cele trei rânduri. Detaliile suplimentare oferă o experiență confortabilă pasagerului din al treilea rând, inclusiv scaune cu încălzire, cotiere căptușite, spațiu de stocare și USB-C pentru a încărca dispozitivele în timpul călătoriei.

Geamurile mari oferă o vizibilitate excelentă în toate cele trei rânduri de scaune, în timp ce trapa panoramică standard din sticlă este completată de o a doua trapă deasupra rândului trei, dând un aspect luminos și aerisit interiorului. Confortul suplimentar este asigurat de ventilația pentru fiecare rând, cu conducte suplimentare care oferă mai multă capacitate de încălzire și aer condiționat prin pachetul opțional Four Zone Climate Control, disponibil exclusiv pentru Defender 130.

     Rândurile doi și trei sunt ușor înălțate pentru a asigura o vizibilitate superioară pasagerilor. Accesul în al treilea rând se face fără efort, deoarece scaunele din rândul doi se glisează și se pliază în față pentru a oferi acces facil.

     Defender 130 dispune de un portbagaj spațios și practic, cu un volum de încărcare de până la 389 litri[3], chiar și cu ultimul rând de scaune pe poziție. Atunci când scaunele nu sunt folosite, acestea sunt pliate pentru a crea un spațiu mare de încărcare, oferind clienților posibilitatea aranjării interiorului, potrivit nevoilor lor. Acestea sunt împărțite în configurație 40:20:40 pentru un plus de confort.

     Pentru familii, sistemul ISOFIX se găsește pe cinci dintre scaunele pasagerilor: scaunele laterale ale rândurilor al doilea și al treilea, precum și pe scaunul pasagerului din față. In versiunea cu cinci locuri a modelului, suprafața de încărcare este de până la 2.516¹ litri cu rândul doi de scaune pliat.

     Modelul Defender 130 are un ecran tactil Pivi Pro mai mare, de 11,4 inch ca opțiune standard după introducerea pe Defender 90 și 110 V8, permițând un control îmbunătățit asupra funcțiilor de bază ale vehiculului printr-un afișaj clar și intuitiv. Interfața din sticlă curbată oferă funcționalitate rapidă, de ultimă generație și răspunde imediat ce vehiculul este pornit, cu o structură simplă de meniu și actualizare Software Over The Air, astfel încât să fie mereu la zi.

     Noul Defender 130 integrează platforma globală de locație, what3words, oferind clienților o navigare precisă chiar și în cele mai îndepărtate zone. Compania britanică de tehnologie what3words a împărțit globul într-o grilă de 57 trilioane de pătrate de 3 x 3 m, fiecare cu o adresă unică, ușor de reținut, din trei cuvinte.

Tehnologia integrată permite ca adresele what3words să fie introduse direct în bara de navigare din Pivi Pro Infotainment sau prin intermediul aplicației pentru mașini conectate, funcționând perfect împreună cu software-ul existent HERE de navigare și cartografiere conectat.

 

     Grupuri motopropulsoare eficiente

 

     Defender 130 include o gamă puternică și eficientă de motorizări, în care se regăsesc motoarele pe benzină Ingenium cu 6 cilindri P300 și P400 mild-hybrid Ingenium cu șase cilindri P300 și P400 mild-hybrid, dar și motoare diesel Ingenium cu șase cilindri D250 și D300.

Tehnologia Mild-Hybrid Electric Vehicle (MHEV) stă la baza motorizărilor Ingenium cu șase cilindri ale Land Rover, oferind răspunsuri fără întreruperi, precum și un consum redus de combustibil. Utilizează un generator de pornire integrat de 48 V (BiSG) care recuperează energia pierdută în mod normal la frânare și decelerare, care este stocată și utilizată mai târziu în călătorie, făcând totodată sistemul de oprire-pornire mai rapid și mai eficient.

     Fiecare model Defender 130 este echipat standard cu sistemul Intelligent All-Wheel Drive (iAWD) Land Rover și cu o transmisie automată ZF cu opt trepte. Tehnologia iAWD gestionează eficient propulsia și distribuția puterii între puntile față și spate, optimizând eficiența rutieră și capacitatea pe toate terenurile, în funcție de nevoi.

Fiecare model Defender 130 este echipat cu suspensie pneumatică electronică cu dinamică adaptivă și sistemul avansat Terrain Response® al Land Rover, pentru o capacitate all-terrain de neegalat, oferind încredere șoferului în orice situație. Combinația de sisteme avansate asigură un progres confortabil și fără efort pe suprafețe accidentate, cu performanțe agile.

 

     Îmbunătățiri pentru versiunile Hard Top

 

Land Rover a consolidat farmecul SUV-ului 4x4 comercial prin introducerea versiunilor X-Dynamic și funcțiilor X îmbunătățite pentru Defender Hard Top 90 și 110. Astfel, cel mai dur și robust membru al familiei Defender devine și mai atrăgător pentru o plajă mai largă de clienți. Ambele modele sunt echipate cu motoare diesel Ingenium puternice și eficiente, cu șase cilindri specifice Land Rover. În plus, suspensia pneumatică este acum disponibilă ca opțiune pentru toate modelele Defender 90 Hard Top.

Noul Range Rover Sport a fost lansat în timpul unei ascensiuni spectaculoase

RRS_23MY_01_Spillway_100522_edited.jpg
 • Debut remarcabil: Noul Range Rover Sport a redefinit luxul sportiv, reușind o ascensiune solicitantă a unui baraj de 193 m contra unui torent de apă cu debitul de 750 tone pe minut

 • Provocare acceptată: SUV-ul performant de lux a urcat barajul Karahnjukar, după ce a cucerit peisajul vulcanic islandez. Puteți vedea întreaga experiență la acest link: https://youtu.be/Lv-XcVFBwVY

 • Capacitate dinamică: Jessica Hawkins, pilot-cascador din seria James Bond, s-a aflat la volanul noului Range Rover Sport 

 •  Putere electrică: Modelul Electric Hybrid are 510 CP, o autonomie totală de 740 km și un nivel de emisii de CO2 de la 18 g/km1. Noul Range Rover Sport va primi o variantă cu propulsie complet electrică în 2024

 •  Disponibilitate și configurare: Noul Range Rover Sport este disponibil pentru comandă, începând de astăzi în rețeaua de dealeri autorizați Jaguar Land Rover

 

       Pitești, 11 mai 2022 - Noul Range Rover Sport a fost lansat în premieră mondială în Islanda, reușind încă de la debut ascensiunea impresionantă a unui deversor.

       Urcarea spectaculoasă a barajului a fost un test de rezistență pentru noul Range Rover Sport, care a făcut față cu brio torentului de apă de pe barajul Karahnjukar – cel mai mare baraj de acest tip din lume – cu un debit de 750 tone pe minut. Riscul pierderii demarajului era sinonim cu prăbușirea de la înălțimea de 90 metri până la baza barajului.  

       Cea de-a treia generație a SUV-ului performant de lux Land Rover este cea mai așteptată, avansată din punct de vedere tehnologic și performantă de până acum. Aceasta îmbină prezența impunătoare pe carosabil cu manevrabilitatea instinctivă, prin intermediul celui mai avansat mix de tehnologii la nivel de șasiu.

       Urcarea cu succes a barajului a fost difuzată, în premieră, în cadrul unui eveniment exclusiv de lansare, găzduit de centrul de proiectare Jaguar Land Rover din Gaydon, Marea Britanie. Jessica Hawkins, pilot-cascador în seria James Bond, s-a aflat la volan, demonstrând aderența, tracțiunea, performanța și echilibrul noului Range Rover Sport și bifând astfel o nouă bornă în seria de provocări depășite de SUV-ul performant de lux Land Rover. Urcarea-record a vârfului Pikes Peak din America de Nord, prima traversare oficială a deșertului „Empty Quarter” din Peninsula Arabică și o primă ascensiune a celor 999 de trepte către Poarta Raiului din China sunt câteva dintre recordurile doborâte de modelul Range Rover Sport, de-a lungul anilor.

        Urcarea barajului a fost obstacolul final al traseului, de la baza văii până la vârf, care cuprindea o albie inundată, tuneluri lungi si abrupte si peretele deversorului cu un grad de înclinare de 40 grade. Ultima porțiune de 294 metri, cu apa curgând în cascadă pe o distanță de 90 metri, a oferit oportunitatea celui mai bun test al tracțiunii și al încrederii pilotului.

        „Puterea apei care cobora pe deversor era uluitoare. Conducând prin el, știind că risc o cădere de 90 metri dacă lucrurile mergeau prost, a făcut ca aceasta să fie cea mai dificilă călătorie pe care am întreprins-o vreodată. În ciuda pantei abrupte și a vitezei apei, noul Range Rover Sport a făcut ca totul să pară ușor. Tracțiunea, calmul și vizibilitatea impunătoare au inspirat atât de multă încredere încât m-am putut bucura de întreaga experiență.”, a spus Jessica Hawkins, pilot-cascador.

        Noul Range Rover Sport are la bază tehnologia avansată MLA-Flex, care reprezintă fundamentul dinamicii superioare și a rafinamentului fără egal ale modelului. Gama de sisteme de propulsie puternice și eficiente include două versiuni de motorizare cu 6 cilindri și motoare plug-in hybrid electrice, cu o autonomie complet electrică de până la 113 km și emisii de CO2 de până la 18 g/km1.

        Noul motor V8 Twin Turbo de 530 CP oferă performanțele unui model sport, atingând 0-100 km/h în doar 4,5 secunde cu funcția Dynamic Launch activată. De asemenea, clienții pot alege si motoarele mild hybrid Ingenium, puternice și eficiente, pe benzină sau diesel. Modelul cu propulsie complet electrică va fi disponibil începând cu 2024, pe măsură ce Land Rover își continuă călătoria spre electrificare.

       Design modern convingător

        Proporțiile considerabile accentuează designul emoțional al modelului Range Rover Sport, cu o suprafață netedă, o siluetă dinamică și un profil instantaneu recognoscibil, evidențiat de formele robuste, lăsând imediat impresia că este pregătit de drum.

Designul minimalist este reflectat și la interiorul noului SUV. Acesta dispune de o nouă interpretare a habitaclului specific Range Rover, Command Driving Position, cele mai recente tehnologii de confort și asistență la conducere și cele mai bune materiale, toate garantând că fiecare experiență de condus este memorabilă.

       

         Captivant la fiecare călătorie

       Un mix dinamic de funcții și instrumente asigură cea mai captivantă și dinamică experiență de condus. O suită de tehnologii guvernate de sistemul de control integrat al șasiului (Integrated Chassis Control) Land Rover funcționează în armonie pentru a oferi răspunsuri instinctive și agilitate: noul Stormer Handling Pack, care include funcția Dynamic Response Pro, direcție integrală (All-Wheel Steering), un diferențial activ electronic cu Torque Vectoring by Braking și programe configurabile, precum și suspensie pneumatică dinamică, disponibilă pe toate versiunile noului Range Rover Sport.

       Simbolul luxului sportiv

         Noul Range Rover Sport transformă fiecare călătorie într-un eveniment memorabil și poate fi adaptat în funcție de nevoile fiecărui șofer, în același timp un nivel înalt de rafinament și confort. Capacitatea de a combina caractere duale este posibilă printr-un set cuprinzător de tehnologii, printre care sistemul avansat Cabin Air Purification Pro sau sistemul de sunet Meridian Signature.

       Tehnologie fără cusur

       Tehnologia Land Rover Electrical Vehicle Architecture (EVA 2.0) acceptă o multitudine de tehnologii conectate, inclusiv Software Over The Air (SOTA). Tehnologia inteligentă oferă actualizări de la distanță pentru 63 de module electronice, noul Range Rover Sport beneficiind de inovație, tehnologie modernă și servicii de-a lungul întregului ciclu de viață.  

Sistemul premiat de infotainment Pivi Pro dispune de un ecran tactil de 13,1 inchi de înaltă rezoluție, poziționat în centrul tabloului de bord futurist. Controlând totul, de la navigație până la setările media și setările autoturismului, sistemul învață obiceiurile utilizatorului și personalizează în mod inteligent experiența de bord, devenind un asistent personal cu adevărat intuitiv.

        Abilități fără egal

        Noul Range Rover Sport este cea mai dinamică versiune a SUV-ului de lux de la Land Rover și cea mai potrivită pentru drumuri neamenajate, fiind dotat cu cea mai recentă tracțiune integrală Intelligent All-Wheel Drive (iAWD) și cuprinzând cele mai noi tehnologii Land Rover pentru toate tipurile de teren, pentru a asigura amploarea capacității dinamice.

        Funcția Adaptive Off-Road Cruise Control își face debutul pe noul Range Rover Sport și contribuie la navigarea terenurilor dificile, menținând un progres constant în funcție de condițiile solului. Șoferii pot selecta una dintre cele patru setări de confort, iar sistemul ajustează în mod inteligent viteza de rulare, permițând șoferului să se concentreze pe manevrarea autovehiculului.

Noul Range Rover Sport va fi produs exclusiv în uzina Solihull din Marea Britanie, locația istorică de producție a Range Rover, alături de noul Range Rover. SUV-ul este disponibil pentru comandă.

        Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați https://media.landrover.com/en.

 1*Cifrele furnizate sunt rezultatul testului oficial al producătorului în conformitate cu legislația UE privind WLTP cu o baterie complet încărcată. Numai în scopuri de comparație. Cifrele reale pot fi diferite. Emisiile de CO2, consumul de combustibil, consumul de energie și valorile autonomiei pot varia în funcție de factori precum stilul de condus, condițiile de mediu, sarcina, montarea roților, accesoriile montate, traseul real și starea bateriei. 

În premieră, Noul RANGE ROVER: modernitate uluitoare și rafinament fără egal 

RR_22MY_Studio_14_SWB_LWB_261021_150dpi-119_DX.jpg
 • Lux modern: Noul Range Rover este definit de personalitate și sobrietate, obținute din armonia proporțiilor, suprafețelor și liniilor

 

 • Materiale alese: Combinații de materiale textile superioare Ultrafabrics™ și Kvadrat™ sunt oferite ca alternative luxoase la tapițeria tradițională din piele

 • Noul Range Rover SV: Noul Range Rover SV reprezintă o interpretare magnifică a luxului și nivelului de personalizare ale Range Rover, realizată artistic de Special Vehicle Operations, disponibil în a doua jumătate a anului 2022

 • Rafinament fără egal: Inginerii au redus la minimum efortul cognitiv la care este expus șoferul, în timp ce rafinamentul suprem este asigurat de sistemul ultramodern cu boxe integrate în tetiere de anulare a zgomotului

 • Ținută de drum perfectă: Sistemul integrat de control al șasiului (Integrated Chassis Control) cu tehnologie Dynamic Response Pro asigură confortul suprem, folosind suspensia pneumatică controlată electronic care, cu ajutorul datelor furnizate de platforma eHorizon, pregătește mașina pentru viraje

 • Agilitate dinamică: Tracțiunea integrală standard combină stabilitatea la viteze mari cu manevrabilitate excepțională la viteze mici; diametrul de bracaj este mai mic de 11m3

 • Opțiuni multiple: Noua arhitectură MLA-Flex a caroseriilor permite configurarea mașinii pe șasiuri cu ampatament standard sau lung, cu interioare luxoase cu patru, cinci sau șapte locuri, precum și dotarea cu diferite motorizări electrificate

 • Integral electric: Modelul Range Rover complet electric va fi lansat în 2024, în cadrul noii strategii Land Rover Reimagine

 • PHEV cu autonomie extinsă: Noile motoare hibrid cu încărcare la priză de 510CP și de 440CP asigură o autonomie electrică de până la 100 de km și emisii de CO2 sub 30g/km1, pentru deplasări în condiții de liniște și eficiență

 • Performanțe imperturbabile: Noul motor Twin Turbo V8 de 530CP pe benzină oferă o experiență a conducerii specifică Range Rover, funcția Dynamic Launch asigurând accelerarea de la 0 la 100 de km/h în doar 4,6 secunde

 • Un spațiu sigur: Sistemul Cabin Air Purification Pro de purificare a aerului din habitaclu dispune de funcție de filtrare a PM2,5 și este dotat cu tehnologia nanoeTM X care contribuie semnificativ la eliminarea mirosurilor, bacteriilor și alergenilor, inclusiv a virusului SARS-CoV-2

Noul și elegantul Range Rover este definitoriu pentru luxul modern, oferind clienților mai mult rafinament, mai multe opțiuni și mai multe posibilități de personalizare, decât oricând.

 

Noul Range Rover este cel mai dorit dintre cele produse până în prezent, îmbinând modernitatea uluitoare și grația estetică cu tehnologii sofisticate și conectivitate neîntreruptă.

Cu o serie de motoare eficiente semi hibride și hibride cu alimentare la priză (un Range Rover complet electric urmând a intra în gamă în 2024) plus interioare cu patru, cinci sau șapte locuri disponibile pe caroserii cu ampatament standard sau lung, noul Range Rover este acasă în orice mediu.

Thierry Bolloré, Chief Executive Officer, Jaguar Land Rover, a spus: „Noul Range Rover reprezintă o superbă materializare a viziunii noastre de a crea cele mai dorite mașini de lux din lume, pentru clienții cei mai exigenți. Această mașină scrie următorul capitol din povestea unică a pionieratului în inovație ce caracterizează Range Rover de peste 50 de ani”. MLA-Flex, noua arhitectură modulară longitudinală flexibilă introdusă de Land Rover, stă la baza fiecărui aspect al acestui SUV de lux.

Două motorizări inovatoare hibride cu alimentare la priză (PHEV) cu autonomie extinsă asigură emisii de CO2 de sub 30g/km, autonomie integral electrică de maximum 100 de km1 (autonomie preconizată în condiții reale de exploatare de până la 80 de km), suficient pentru ca un client tipic al Range Rover să realizeze până la 75% din deplasări doar cu alimentare electrică.5 Modelele disponibile ale noului SUV sunt SE, HSE și Autobiography. Pe durata primului an de producție va fi disponibilă o variantă First Edition, având la bază modelul Autobiography, cu o specificație unică. Exclusiv pe această variantă va fi disponibilă culoarea exterioară Sunset Gold Satin (finisaj mat). Atât modelele cu ampatament standard (SWB), cât și cele cu ampatament lung (LWB) sunt disponibile cu cinci locuri, modelul LWB având opțiunea unui al treilea rând de scaune, asigurând confort extins pentru până la șapte adulți.

Noul Range Rover SV reprezintă o interpretare superbă a luxului și nivelului de personalizare specifice Range Rover realizată de experții din cadrul Departamentului Vehicule Speciale. Modelul SV este disponibil atât pe caroserii SWB, cât și LWB, cu caracteristici exclusive printre care se numără noile teme de design SV Serenity și SV Intrepid, precum și o configurație cu patru scaune SV Signature Suite. A cincea generație de SUV-uri de lux aduce filozofia modernistă a designului Land Rover la nivelul următor, cu o interpretare contemporană a profilului său emblematic, realizând o creație care se afirmă uluitor. Designul continuă să fie deschizător de drumuri, conferind modernitate uluitoare, grație estetică și sofisticare celui mai nou model reprezentativ Land Rover.

Prof Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer, Jaguar Land Rover, a spus: „Noul Range Rover este o mașină cu un caracter inegalabil, de la sobrietatea impecabilă a exteriorului, la sanctuarul desăvârșit oferit de habitaclu. Inspirat de un intelectualism creativ și de dorința de perfecțiune, nu urmează moda sau tendințele, ci este pur și simplu cel mai dezirabil Range Rover creat vreodată, rezultat al unei filosofii a designului modernist combinată cu peste 50 de ani de evoluție.”

Noul Range Rover este definit de trei linii care își regăsesc originea în generațiile anterioare: plafonul plonjant, centura accentuată și linia ascendentă a pragurilor. Aceste trăsături emblematice se combină cu consola față scurtă caracteristică și cu plafonul înclinat spre spate (cu un haion practic rabatabil cu două panouri) pentru a crea un profil elegant, care transmite personalitatea inegalabilă a modelului Range Rover.

Centura neîntreruptă demonstrează atenția pe care Land Rover o acordă detaliilor, în timp ce marginea rotunjită a ușii vine în contact cu geamul într-o terminație simplă și curată, datorită unui element ascuns, special proiectat.

Suprafețele sofisticate asigură un aspect curat și contemporan, contribuind la obținerea unui coeficient aerodinamic de 0,30, astfel încât noul Land Rover este cel mai aerodinamic SUV de lux din lume.

Interiorul luxos este susținut de tehnologii moderne, intuitive și relevante, concepute pentru a funcționa în armonie cu cele mai fine materiale și inovații în materie de confort, creând un spațiu al calmului pentru toți ocupanții și transformând fiecare călătorie într-o experiență savuroasă.

Paleta de culori exterioare subliniază proporțiile elegante și suprafețele nealterate ale noului Range Rover, în timp ce opțiunile pentru interior sunt mai sustenabile, mai responsabile și mai progresiste decât oricând. Clienții au la dispoziție o selecție mai largă de materiale și finisaje, inclusiv materiale textile inovatoare, continuând relația de pionierat dintre Land Rover și Kvadrat™ - cel mai important producător european de materiale textile premium. Acestea se combină cu Ultrafabrics™, pentru a oferi materiale mai ușoare, care generează doar un sfert din cantitatea de CO2 produsă de pielea tradițională.

Rafinament fără egal

Noul Range Rover transformă fiecare călătorie într-o ocazie memorabilă, combinând tehnologiile avansate cu luxul modern, asigurând rafinament la un nivel inegalabil pentru fiecare ocupant, inclusiv pentru cei din al treilea rând. Prin eliminarea zgomotelor nedorite, a vibrațiilor și a factorilor perturbatori, precum și prin reducerea sarcinii cognitive la care sunt expuși șoferul și pasagerii, ocupanții vor ajunge la destinație fără a fi obosiți, chiar și după cele mai lungi deplasări.

Nick Collins, Executive Director Vehicle Programmes, Jaguar Land Rover, a declarat: „Noul Range Rover preia lecțiile învățate în 50 de ani de evoluție și le combină cu tehnologii ultramoderne, pentru a oferi rafinament, confort și stare de bine la superlativ. Reușește aceste performanțe cu ajutorul suspensiei anticipative, care pregătește mașina pentru curbele următoare, al sistemului ultramodern cu boxe integrate în tetiere de atenuare a zgomotului și al tehnologiei de purificare a aerului care contribuie semnificativ la reducerea mirosurilor și încărcării virale, creând una dintre cele mai liniștite, relaxante și moderne experiențe de călătorie în condiții de lux pe care ne-o putem imagina.”

Tehnologia audio avansată valorifică rafinamentul fundamental asigurat de arhitectura MLA-Flex a caroseriei, creând în habitaclu o atmosferă de calm și seninătate și oferind ocupanților o experiență de primă clasă. Sistemul audio Meridian Signature de 1,600W asigură una dintre cele mai bune protecții fonice ale habitaclului, iar boxele de 20W din cele patru tetiere principale creează cea mai captivantă experiență audio posibilă.

Sistemul Active Noise Cancellation6 de generația a treia monitorizează vibrațiile roților, zgomotul anvelopelor și sunetul motorului transmise în habitaclu și generează un semnal de anulare prin cele 35 de boxe. Printre acestea se numără câte o pereche de boxe cu diametrul de 60 de mm integrată în fiecare dintre tetierele celor patru ocupanți principali ai habitaclului, creând zone personale de liniște similare celor obținute cu ajutorul unor căști audio de mare calitate.

Noul Range Rover aduce în segmentul SUV un nou nivel al stării de bine, sistemul Cabin Air Purification Pro2 reprezentând vârful acestei tehnologii deschizătoare de drumuri. Sistemul combină tehnologia dual-nanoeTM X pentru reducerea concentrației alergenilor și eliminarea patogenilor, contribuind semnificativ la reducerea mirosurilor și încărcării virale, în timp ce funcțiile de gestionare a concentrației CO2 și de filtrare a PM2,5 îmbunătățesc calitatea aerului. S-a demonstrat științific că tehnologia avansată nanoeTM X reduce semnificativ încărcătura virală și bacteriană, inclusiv virusul SARS-CoV-22. Această tehnologie inovatoare acționează în aer, astfel încât particulele nu trebuie să treacă printr-un filtru pentru a fi capturate și neutralizate. Un al doilea dispozitiv nanoeTM X instalat în rândul al doilea de scaune optimizează funcția sistemului pentru toți ocupanții.

Range Rover a fost primul SUV de lux echipat cu suspensie pneumatică gestionată electronic, în 1992. Noul Range Rover continuă această abordare deschizătoare de drumuri cu sistemul Dynamic Response Pro și cu suspensia anticipativă, care folosește informații despre caracteristicile drumului date de platforma de navigație eHorizon si pregătește suspensia pentru a reacționa perfect.

Tehnologia inteligentă funcționează în conjuncție cu sistemul adaptiv de control al vitezei cu servodirecție asistată, pentru a atenua mișcările caroseriei determinate de modificările bruște ale vitezei. Suspensia complet independentă asigură rularea în condiții de lux și, în premieră pentru Land Rover, include o suspensie cu cinci brațe pe puntea spate, care izolează habitaclul de imperfecțiunile suprafeței de rulare mai eficace decât oricând, folosind amortizoare pneumatice ultramoderne.

Noul Range Rover este prima mașină produsă de Land Rover echipată cu uși servoasistate,4 cu senzori integrați pentru depistarea pericolelor și limitarea forței de închidere, îmbunătățind capacitatea de închidere lină și asigurând începerea și finalizarea fiecărei călătorii în condiții de rafinament și sofisticare fără eforturi. Toate cele patru uși pentru pasageri sunt servoasistate și pot fi comandate prin intermediul ecranului Pivi Pro, asigurând eleganța urcării și coborârii din vehicul în orice situație, inclusiv în rampe sau pante de până la 10 grade. Funcția avansată de depistare a pericolelor înseamnă că ușile se pot opri automat din mișcare până când zona de pivotare este eliberată. Hayonul practic cu două segmente, element definitoriu pentru Range Rover încă din 1970, este modernizat la nivelul anului 2021, cu o serie de noi tehnologii care asigură un nivel superior de versatilitate și satisfacție.

Variantele cu cinci locuri sunt dotate cu un nou model de acoperitoare de portbagaj. Combinând caracterul practic al unei polițe rigide cu avantajele uneia retractabile, se retrage cu eleganță la deschiderea haionului, pentru a oferi acces neobstrucționat la zona de încărcare, fără a fi necesară deschiderea secțiunii inferioare a haionului.

Tehnologie integrată

Noul Range Rover își menține bogata tradiție de pionierat în inovații cu o serie de tehnologii concepute pentru a îmbunătăți ușurința utilizării, eficiența, rafinamentul și siguranța. Cea mai nouă arhitectură a mașinii electrice de la Land Rover (EVA 2.0) este principalul element facilitator și include actualizări Software-Over-The-Air (SOTA) pentru peste 70 de module electronice. Aceasta înseamnă că noul Range Rover va evolua permanent, se va îmbunătăți și va rămâne modern pe măsură ce se maturizează.

Nick Rogers, Executive Director, Product Engineering, Jaguar Land Rover, a spus: „Noul Range Rover combină capabilități supreme pe drum și pe teren accidentat cu propulsia electrificată și cu noi niveluri ale funcțiilor conectate. În căutarea confortului, suntem permanent preocupați de științele socio-umane și de înțelegerea activității cerebrale, cu scopul de a reduce la minimum impactul cognitiv și a ne asigura că aceste tehnologii avansate funcționează în absolută armonie, creând o experiență a conducerii cu adevărat lipsită de eforturi. Datoria unui inginer este să îmbunătățească viețile oamenilor, iar noul Range Rover vă va oferi exact acest beneficiu.

Noul Range Rover perfecționează tehnologia multimedia și de navigație Pivi Pro a Land Rover cu cel mai mare ecran tactil de până acum. Ecranul curbat, „flotant” de 13,1 inchi este reprezentativ pentru arhitectura grațioasă a interiorului, având o ramă minimalistă. Ecranul oferă acces la controlul intuitiv al tuturor funcțiilor principale ale mașinii, folosind cea mai modernă tehnologie pentru a oferi o interfață cu utilizatorul, inspirată de telefoanele inteligente, alături de butoane fizice de comandă a climatizării ușor de folosit.

Pivi Pro funcționează în armonie cu un nou display de comandă interactiv, „semi-flotant”, de 13,7 inchi, prevăzut cu noua grafică de înaltă rezoluție, cu o structură cu trei panouri care reflectă intuitiv designul ecranului „acasă” al sistemului Pivi Pro. Cu ajutorul comenzilor de pe volan, clienții pot alege afișajul dintr-o varietate de configurații, inclusiv una analogică, convențională.

Pentru prima dată pe un Land Rover, display-ul central oferă reacție tactilă când clienții ating și apasă ecranul. Utilizatorii primesc o confirmare tactilă a comenzilor, fără a fi nevoiți să privească ecranul, fapt care reduce necesitatea de a desprinde privirea de la drum, astfel încât Pivi Pro devine și mai intuitiv.

Pasagerii din spate se pot bucura de un nou sistem de divertisment pentru locurile din spate (RSE), care oferă ecrane HD tactile ajustabile, de 11,4 inchi, montate pe spatele scaunelor față. Acestea pot fi comandate independent și suportă conectarea cu majoritatea dispozitivelor printr-un port HDMI.

În combinație cu funcția Wi-Fi hotspot, pasagerii de pe scaunele din spate se pot bucura de televiziune smart în timp ce călătoresc. Ecranul tactil de comandă pentru scaunele din spate, cu diagonala de 8 inchi,7 instalat pe centrul cotierei scaunelor spate din clasa „Executive” permite controlul rapid și intuitiv al poziției de ședere.

Fiecare Range Rover este echipat cu un sistem de lumini cu LED-uri eficient și puternic, noile faruri Digital LED de înaltă definiție asigurând o fază lungă de până la 500 de metri. Farurile constituie un element de design excepțional și includ luminile de zi Signature, indicatoare animate, lumini față adaptive și tehnologia Image Projection la pornire, fiind cele mai avansate faruri instalate vreodată pe un Land Rover. Farurile față adaptive ale noului Range Rover pot detecta până la 16 obiecte pe traseul vehiculului, astfel încât alți utilizatori ai drumului nu sunt orbiți, menținându-se totodată nivelul optim de iluminare pentru șofer. Tehnologia Predictive Dynamic Bending Light folosește informațiile de navigație pentru a ajusta activ fasciculul luminos în raport cu virajele care urmează în configurația drumului.

Noile lumini de manevră ajută șoferul să execute cu încredere manevre la viteză redusă, prin iluminarea perimetrului vehiculului, conlucrând cu camera 3D Surround, pentru a asigura manevrabilitate în siguranță și fără efort.

Șoferul poate controla noul Range Rover din exteriorul mașinii, folosind funcția Remote Park Assist prin intermediul unei aplicații8 instalate pe telefon. Aceasta permite SUV-ului de lux să intre și să iasă din spații de parcare, în timp ce șoferul urmărește procesul din apropiere - o funcție perfectă pentru ocuparea sau eliberarea locurilor de parcare înguste din oraș.

 

Capabilitate și echilibru imperturbabile

Noul Range Rover este echipat cu direcție integrală pentru conducere fără efort, cu stabilitate sporită la viteze mari și manevrabilitate îmbunătățită la viteze mici, fiind la fel de capabil pe autostrăzi și pe străzile înguste din orașe.

Puntea spate, acționată electric, are un unghi de bracare de șapte grade și, la viteze reduse, se desincronizează de roțile din față, astfel încât noul Range Rover poate întoarce înscriindu-se într-un cerc cu diametrul de sub 11m3 - cel mai mic dintre toate mașinile Land Rover. La viteze mai mari, puntea spate direcționează roțile în tandem cu cele din față, pentru un nivel superior de stabilitate și confort.

Noul Range Rover este primul Land Rover echipat cu sistemul Dynamic Response Pro. Noul și puternicul sistem electronic de 48 de volți de control activ al stabilității acționează mai rapid și mai eficient decât un sistem hidraulic, acționând asupra barelor antiruliu cu o forță de până la 1.400Nm, pentru a menține sub control mișcările caroseriei.

Suspensia pneumatică integral independentă izolează habitaclul de imperfecțiunile suprafeței de rulare. Combină suspensii pneumatice ultramoderne cu amortizoare cu două supape - toate gestionate de softul Adaptive Dynamics dezvoltat de companie.

Transmisia integrală inteligentă (iAWD) este gestionată de sistemul Intelligent Driveline Dynamics (IDD) produs de Land Rover. Acesta monitorizează aderența și comenzile șoferului de 100 de ori pe secundă, pentru a distribui predictiv cuplul între punți și între roțile punții spate, pentru tracțiune optimă pe drum amenajat și în teren accidentat.

De asemenea, fiecare Range Rover este echipat cu un diferențial activ blocabil pentru puntea spate. Acesta optimizează tracțiunea pe puntea spate la viraje luate cu viteză mare, pe suprafețe alunecoase și la deplasarea verticală a roților în teren accidentat, asigurând un nivel superior de capabilitate și de încredere a șoferului.

Toate aceste tehnologii transmit date sistemului Terrain Response 2, dezvoltat de Land Rover, care gestionează diferitele sisteme montate pe șasiu pentru a asigura automat setările cele mai adecvate mediului de rulare, cu posibilitatea de a selecta din șase moduri de conducere, pentru a reduce la minimum sarcinile șoferului în orice condiții de drum. Alternativ, șoferul poate selecta manual setarea cea mai potrivită sau poate folosi funcția de configurare a sistemului Terrain Response pentru a crea o setare personalizată a șasiului.

Eficiență electrificată

Noul Range Rover păstrează combinația convingătoare de performanță naturală și rafinament fără egal, cu o gamă completă de motorizări moderne cu șase și opt cilindri. Ca parte a strategiei Reimagine a brand-ului Land Rover, un model pur electric se va alătura familiei în 2024, fiind primul vehicul cu emisii zero de la Range Rover.

Noul Range Rover oferă posibilitatea de alege dintre noile motorizări hibrid electric cu alimentare la priză cu autonomie extinsă (PHEV) P440e și P510e, cele mai noi motorizări semihibrid (MHEV) P360 și P400 Ingenium pe benzină și motoarele diesel D250, D300 și D350. O nouă motorizare-vedetă,P530 Twin Turbo V8, oferă rafinament și performanțe sporite, fiind cu 17% mai eficient decât motorul Range Rover V8 din generația anterioară.

Noile motoarele PHEV cu autonomie extinsă combină rafinamentul inerent al motorului Land Rover Ingenium pe benzină cu șase cilindri în linie cu o baterie litiu-ion de 38,2kWh, cu o capacitate efectivă de 31,8kWh, și cu un motor electric de 105kW integrat cu transmisia. Motorizarea asigură o autonomie integral electrică de până la 100km parcurși în liniște aproape totală. Cu cuplul motor electric livrat instantaneu, noul motor P510e accelerează de la 0 la 100km/h în 5,6 secunde. Motorizările PHEV ultramoderne pot atinge până la 140km/h, permițând clienților să se bucure de noul Range Rover ca vehicul complet electric în timpul majorității deplasărilor în oraș și în mediul rural, cu emisii totale de CO2 mai mici de 30g/km.1 Clienții tipici ai Range Rover vor putea parcurge până la 75% din deplasări folosind doar energia electrică,5 dacă încep fiecare călătorie cu bateria complet încărcată. Bateria este amplasată inteligent, sub vehicul și între punți, astfel încât nu compromite nici spațiul pentru bagaje, nici capabilitățile pe teren accidentat.

Utilizarea datelor de navigație avansate de la platforma eHorizon permite sistemului hibrid să optimizeze consumul de energie pe parcursul unei călătorii, asigurând sosirea la destinație în liniște, doar pe energie electrică, optimizând totodată utilizarea vehiculului electric în zone în care se permit doar niveluri scăzute ale emisiilor.

Motoarele cu șase cilindri pe benzină și pe motorină sunt dotate cu cea mai modernă tehnologie MHEV de 48 de volți, care recuperează energia care se pierde în timpul decelerației și frânării, pentru a spori eficiența utilizării combustibilului.

Personalizare splendidă

Noul SV va oferi o interpretare superbă a luxului și personalizării specifice Range Rover, oferind clienților posibilități și mai ample de a crea un vehicul cu adevărat individualizat, putând alege dintro gamă de teme de design, detalii și materiale exclusive.

Acest model artizanal va fi primul vehicul care poartă emblema rotundă ceramică cu inscripția SV,expresie a strategiei de denumire simplificată. Emblema SV reprezintă esența pasiunii pe care Departamentul de Vehicule Speciale o manifestă pentru proiectarea artistică și inginerească, pentru a crea lux modern, performanță și capabilitate.

Michael van der Sande, Managing Director, Special Vehicle Operations, a declarat: „Departamentul de Vehicule Speciale există pentru a amplifica trăsăturile esențiale ale mașinilor Land Rover, cu atenție extremă față de fiecare detaliu și cu pasiune pentru calitate. În cazul Range Rover, aceasta înseamnă a injecta și mai mult lux în fiecare parte a mașinii. Având la dispoziție mai multe opțiuni decât oricând, clienții noștri vor putea să își creeze un nou Range Rover SV care le exprimă cu adevărat personalitatea, aspirațiile și dorințele. Iată cum interpretăm noi noțiunea de lux modern.”

Somptuosul SV Signature Suite, opțional pentru modelele LWB, este reprezentativ pentru nivelul superior de lux și de măiestrie al Range Rover SV, oferind ocupanților un mediu de călătorie inegalabil. Scaunele deosebit de confortabile pot fi reglate în 24 de moduri și sunt prevăzute cu funcție de masaj. O masă Club elegantă se ridică din consola centrală fixă, oferind la nevoie un spațiu de lucru.

Range Rover SV va fi disponibil cu noul motor P530 V8 Twin Turbo, cu motorizarea hibrid cu alimentare la priză P510e cu autonomie extinsă (pe SWB) sau cu motorul diesel D350 Ingenium cu șase cilindri în linie.

Un nou etalon în materie de calitate Noul Range Rover a fost conceput, dezvoltat și proiectat în UK. În acest proces, Land Rover a obținut nu mai puțin de 125 de brevete care acoperă totul, de la tehnologiile avangardiste instalate pe șasiu, până la bateria pentru PHEV. Inginerii de la Land Rover au folosit tehnologii de simulare derivate din sporturile cu motor pentru a testa vehiculul în mediu virtual mai cuprinzător și mai intensiv decât oricând, parcurgând peste 140.000 de ore de analiză informatizată înainte de a trece la probele fizice.

În etapa următoare, o serie de mașini prototip au pornit într-un program internațional de testare și dezvoltare deosebit de riguros, fiind expuse la temperaturi extreme, de la 45oC în deșert, la cele - 30oC din Arctica.

Noul Range Rover va fi produs exclusiv la fabrica din Solihull, în Regatul Unit, pe o linie de producție ultramodernă instalată în clădirea în care au fost construite mașinile Land Rover din primele serii.

Clădirea istorică este căminul spiritual al Land Rover, iar reconceperea sa ca centru nou și ultramodern pentru producția de mașini Range Rover demonstrează modul în care compania își protejează patrimoniul istoric.

Puterea Alegerii: Noul DEFENDER V8 și edițiile exclusive se alătură gamei

LR_DEF_V8_22MY_250221_02.jpg

Defender V8 90 și 110: Cel mai rapid și mai puternic model Defender de serie construit vreodată este propulsat de noul motor supraalimentat de 525 CP; 0-100km/h in 5,2 secunde, viteza maximă 240km/h (Defender 90).

 • Când puterea se întâlnește cu durabilitatea: Configurarea personalizată a șasiului și transmisia adaptată se combină pentru a face din Defender V8 cel mai capabil și dinamic exponent al vehiculelor Land Rover cu tracțiune integrală. 

 • Un nou model emblematic: Noul Defender V8 Carpathian Edition îmbină puterea și capabilitățile lui Defender V8 cu o combinație unică de elemente de design

 • Model nou în ediție specială: Noul Defender XS Edition înlocuiește modelul de succes First Edition, dispunând de un design exterior îmbunătățit cu specificații cuprinzătoare

 • Nivel înalt de personalizare: Noile pachete opționale Bright, Extended Bright și Extended Black oferă clienților posibilități sporite de personalizare a oricărui vehicul din gama Defender

 • Ecran mai mare: Noul ecran tactil* cu diagonala de 11,4” (cu peste 60% mai mare decât actualul ecran de 10”) este acum disponibil ca dotare opțională pentru sistemul multimedia si de navigație Pivi Pro; în plus, pentru confort sporit, tehnologia de încărcare wireless*

 • O familie extinsă: Gama Defender oferă posibilități ample de alegere, cu variantele 90, 110 și Hard Top, motoare pe benzină și pe motorină și un hibrid cu încărcare la priză cu autonomie electrică de circa 43 de kilometri**

Land Rover a lansat redutabilul Defender V8 ca parte a demersurilor de extindere a familiei sale de vehicule cu tracțiune integrală care evoluează permanent și se bucură de recunoaștere internațională. Noul Defender V8 de 525 CP și emblematicul Defender V8 Carpathian Edition oferă o combinație unică de performanță și capabilitate, în care configurarea personalizată a șasiului aduce noi niveluri de implicare a conducătorului auto și de agilitate atât pe drum, cât și pe teren accidentat.

 

Puternicele modele noi valorifică moștenirea de decenii a vehiculelor Land Rover echipate cu motoare V8 (de la modelul originar Stage I V8 din anii șaptezeci, la cele cu specificații pentru America de Nord din anii nouăzeci și până la puternicul Defender Works V8), motorul plin de personalitate alăturându-se astfel celei mai noi și mai eficiente game de motorizări Ingenium pe benzină, pe motorină și hibride avansate.

Defender V8 duce mai departe caracteristicile imbatabile ale gamei de vehicule robuste cu tracțiune integrală, oferind noi niveluri de performanță și de implicare a conducătorului auto prin combinația dintre un puternic motor pe benzină supraalimentat de 525 CP și reglaje de înaltă performanță ale suspensiei și transmisiei, concepute de experți pentru a crea cel mai rapid și mai dinamic Defender de până acum.

Noul model exclusiv Carpathian Edition are la bază modelul Defender V8 și reprezintă expresia supremă a designului, performanței și capabilității acestei game, iar noul XS Edition înlocuiește excepționalul model First Edition, combinând un concept creativ personalizat și îmbunătățiri ale specificațiilor interioare și exterioare.

Prin introducerea unor noi pachete pentru exterior, a fost extins și potențialul de personalizare al modelului Defender. Pachetele Bright, Extended și Extended Black cuprind elemente ornamentale și de finisaj individualizate, menite să accentueze profilul inconfundabil al modelului Defender.

O altă actualizare constă în conectivitatea sporită. Sistemul multimedia și de navigație ultramodern Pivi Pro cu care este dotat modelul Defender este acum disponibil cu o serie de noi funcționalități dezirabile, inclusiv opțiunea unui ecran tactil de 11,4”.*

David Hemming, Chief Product Engineer, Jaguar Land Rover a spus: „Introducerea noii motorizări V8 adaugă gamei Defender o nouă dimensiune a implicării conducătorului auto și a capabilităților off-road. Rapid și captivant de condus, reprezintă punctul culminant în evoluția familiei Defender și oferă în aceeași măsură satisfacția conducerii pe drumuri amenajate și în afara acestora. De asemenea, am sporit atractivitatea întregii game Defender, prin introducerea unor noi variante, pachete de dotări opționale și conectivitate sporită, astfel încât există cu adevărat un Defender pentru fiecare.”

Noul Defender V8

Noul Defender V8 este expresia supremă a celor mai robuste autovehicule cu tracțiune integrală produse de Land Rover. Noul și puternicul motor supraalimentat V8 este disponibil pe ambele variante, atât pe 90, cât și pe 110, oferind un nivel superior de performanță și implicare a conducătorului auto, fără a reduce capabilitățile imbatabile ale gamei Defender.

Cu un reglaj unic al suspensiei și transmisiei, inclusiv coeficienți de amortizare personalizați și un nou diferențial activ controlat electronic pe puntea spate, oferă o manevrabilitate mai agilă și mai captivantă, precum și o capacitate sporită de control a dotărilor de confort, toate acompaniate de „coloana sonoră” caracteristică motoarelor V8.

Puterea provine de la motorul Land Rover supraalimentat V8 de 5 litri pe benzină, care produce 525 CP și un cuplu de 625 Nm și este transmisă prin intermediul unei cutii de viteze automate cu opt trepte. Defender V8 90 accelerează de la 0-100km/h în doar 5,2 secunde, are o viteză maximă de 240km/h. Consumul maxim de combustibil este 14,5l/100km, iar emisiile de CO2 pornesc de la 327g/km.**

Capacitatea off-road excepțională este o caracteristică definitorie a modelului Defender, iar motorul V8 aduce un nou nivel de atractivitate pentru conducătorul auto, odată cu introducerea unui nou program Dynamic în sistemul Terrain Response de adaptare la starea suprafeței de rulare, disponibil doar la modelele Defender echipate cu motor V8. Acesta ajută conducătorii auto să exploateze caracterul mai dinamic și manevrabilitatea modelului de 525 CP pe carosabil și pe suprafețe neamenajate. Proiectat pentru a fi cel mai rapid și mai captivant Defender de serie construit vreodată, oferă un nivel inegalabil de agilitate și atractivitate pentru conducătorul auto.

Iain Gray, Senior Manager, Powertrain Advanced Engineering, Jaguar Land a spus: „Motorul V8 de 5 litri supraalimentat accentuează și mai mult caracterul unic al modelului Defender. Sună fenomenal și oferă performanțe incredibile, oferind niveluri noi de atractivitate pentru conducătorul auto.”

Bare antiruliu mai solide și cu diametre mai mari contribuie la reducerea ruliului în viraje foarte strânse, în timp ce diferențialul activ controlat electronic de pe puntea spate introduce un dispozitiv de control al girației care permite controlul fin al ținutei modelului Defender V8 când atinge și depășește limita aderenței.

Calibrarea atentă a noului program Dynamic din sistemul Terrain Response 2 oferă modelului Defender V8 un caracter mai agil, mai ludic și mai adaptiv. În acest context, accelerația mai sensibilă și reglajul personalizat al amortizoarelor cu suspensie variabilă continuă se combină cu bucșe mai rigide ale brațelor de suspensie pentru a asigura reacția imediată la comenzile direcției. Tehnologia de vectorizare a cuplului prin frânare, sistemele de control al tracțiunii și dispozitivul de control al girației conlucrează armonios, astfel încât Defender V8 este mai rapid, mai captivant și mai controlabil ca niciodată.

Cu o siluetă inconfundabilă, Defender V8 dispune de o serie de dotări unice la exterior. Sigla exterioară personalizată, sistemul de eșapament cu patru guri de evacuare distincte și jantele de 22” din aliaj cu finisaj gri-închis satinat (Satin Dark Grey) se combină pentru a scoate în evidență cel mai puternic model din gamă. Defender V8 este identificat și prin etrierele de frână albastru xenon (Xenon Blue) și discurile de frână de 20”.

Reglajul acustic minuțios al sistemelor de admisie și de evacuare ale modelului Defender V8 asigură un sunet distinctiv și autentic. Calibrat pentru a corespunde oricărei situații de drum, această „coloană sonoră” poate fi intensificată selectând programul Dynamic din sistemul Terrain Response de adaptare la starea suprafeței de rulare.

Clienții pot alege dintre trei culori - Carpathian Grey , Yulong White și Santorini Black , iar pentru Carpathian Grey și Yulong White este disponibil plafonul exterior de culoare Narvik Black. Detaliile exterioare în culoarea Shadow Atlas (violet închis cu irizări de albastru) completează finisajul distinctiv al noului Defender V8.

La interior, Defender V8 este echipat cu scaune tapițate cu piele Ebony Windsor cu accente Miko Suedecloth și Robustec, finisate cu sigla unică de culoare Ebony. Cadrul planșei de bord a modelului Defender este expus, fiind finisat într-o culoare specială Satin Black. Volanul cu patru spițe este îmbrăcat în Alcantara și este pus în valoare de padele de schimbare a vitezelor finisate în crom satinat, unice pentru modelele V8. Compartimentul airbag-ului și schimbătorul de viteze sunt îmbrăcate în piele, iar pragurile iluminate sunt completate cu sigla modelului V8.

Defender V8 Carpathian Edition

Noul model exclusiv Carpathian Edition este expresia supremă a designului, performanței și capabilității acestei game, reprezentând punctul culminant în evoluția familiei Defender. Finisat exclusiv în culoarea exterioară Carpathian Grey, se distinge prin plafonul exterior, capota și, pentru prima dată pe noul Defender, ușa spate contrastantă, în culoarea Narvik Black. Printre elementele de identitate vizuală adiționale se numără finisaje personalizate ale siglelor V8 Carpathian Edition, inele de remorcare de culoare Satin Black și etriere de frână distinctive de culoare Xenon Blue.

Exteriorul unic este finisat cu pelicula de protecție satinată unică Land Rover. Stratul protector reciclabil pe bază de poliuretan este aplicat pe exteriorul caroseriei, oferind modelului cu tracțiune integrală un finisaj contemporan semi-mat și asigurând protecție împotriva multor agresiuni, de la zgârieturi în parcare până la contactul cu vegetația din zonele off-road.

La interior, Defender V8 Carpathian Edition dispune de aceleași elemente moderne ca și V8, cu scaunele finisate în piele întoarsă Miko Suedecloth și cu accente Robustec, cu volanul îmbrăcat în Alcantara și cu praguri iluminate.

Defender XS Edition

La exterior, XS Edition se identifică prin apărători personalizate de culoarea caroseriei în partea inferioară și a pasajelor roților, precum și prin jantele distinctive de 20” din aliaj, cu finisaj de tip diamant, finisate gri satinat. Sunt disponibile patru culori exterioare: Silicon Silver, Hakuba Silver, Gondwana Stone și Santorini Black.

La interior, scaunele cu memorie reglabile electric și încălzite pe 12 direcții ale XS Edition sunt îmbrăcate în piele cu față natural grained, în timp ce cadrul planșei de bord este finisat prin acoperire electrostatică în culoarea gri deschis mat. Pragurile metalice iluminate unice completează interiorul.

Specificația standard include suspensia pneumatică controlată electronic, sistem de reglare automată a suspensiei Adaptive Dynamics și sistemul configurabil Terrain Response de adaptare la suprafața de rulare. În plus, este dotat cu faruri LED Matrix cu lumini de zi, oglindă retrovizoare cu tehnologie ClearSight și sistemul ultra modern multimedia și de navigație Pivi Pro cu sistem audio Meridian cu 10 difuzoare.

Modelul este disponibil cu o gamă de motorizări puternice și eficiente, printre care P400 benzină, P400e Plug-in Hybrid (PHEV) și D250 Mild Hybrid (MHEV) motorină.

Actualizare cu sistemul Pivi Pro

Noul Defender este disponibil cu sistem de încărcare wireless a dispozitivelor mobile care dispune de un amplificator de semnal, pentru optimizarea recepției rețelelor și semnalului Wi-Fi. 

Conectivitatea este îmbunătățită prin introducerea noului sistem multimedia și de navigație Pivi Pro, disponibil pentru prima dată cu un ecran tactil cu diagonala de 11,4”* ca dotare opțională. Noua interfață curbată din sticlă este cu 60% mai mare decât ecranul standard, facilitând astfel și mai mult navigarea. Sistemul rapid și intuitiv Privi Pro răspunde imediat, chiar și la prima pornire a vehiculului.

Meniul cu o structură simplă permite accesarea celor mai folosite funcții direct din ecranul „acasă”, pentru a distrage cât mai puțin atenția conducătorului auto. Sistemul poate fi configurat cu ușurință conform preferințelor utilizatorului. Pot fi adăugate, mutate și reamplasate „panouri” de aplicații noi, iar glisând stânga sau dreapta pe ecran se afișează rapid cele mai relevante informații, astfel încât atenția conducătorului auto rămâne concentrată asupra drumului.   

 

Sistemul avansat de navigație folosește algoritmi de auto-învățare și orientare dinamică pentru a optimiza traseele, în timp ce funcția de orientare vocală inteligentă (Smart Voice Guidance) știe să oprească indicațiile audio în zonele cunoscute. Hărțile de navigație sunt în permanență la zi, mulțumită tehnologiei de actualizare a software-ului prin Wi-Fi cu care este dotat modelul Defender.

Învățarea inteligentă permite sistemului de navigație să identifice traseele folosite de obicei de utilizator, chiar dacă nu se introduce o destinație, și să folosească aceste date pentru a informa conducătorul auto cu privire la cel mai rapid traseu până la destinația probabilă, în condițiile de trafic existente. Dacă devine disponibilă o rută mai rapidă, Privi Pro o va propune ca alternativă.

Noile pachete pentru exterior oferă mai multe posibilități de personalizare

Clienții pot acum să aleagă dintre trei noi pachete de design exterior. Pachetele Bright, Extended Bright și Extended Black extind și mai mult potențialul de personalizare al noului Defender.

Disponibil pentru toate modelele Defender, pachetul Bright include finisaj Noble Chrome pentru scuturile din față și spate, precum și pentru grilajul radiatorului și siglă. Pachetul Extended Bright adaugă apărători ale caroseriei inferioare și pasaje ale roților cu finisaj Ceres Silver.

Clienții Defender X, Defender X-Dynamic și Defender V8 pot alege noul pachet Extended Black. Acesta oferă finisaj Gloss Black pentru scuturile față și spate, grila radiatorului, finisajul caroiat al capotei, sigle, apărătorile caroseriei inferioare și pasajelor roților, pentru un aspect impunător.

*Dotare opțională

**Toate datele privind consumul de combustibil și emisiile de CO2 menționate mai sus se referă la testul oficial EU-WLTP TEL pentru versiuni cu cinci locuri. Cifrele prezentate reprezintă rezultate ale încercărilor oficiale realizate de producător în conformitate cu legislația UE. Exclusiv în scopul comparației. Datele privind eficiența consumului de carburant și emisiile de CO2 pot varia în funcție de factori cum sunt stilul de conducere, condițiile de mediu și accesoriile.

Noul Discovery: motoare eficiente, conectivitate îmbunătățită și mai mult confort pentru SUV-ul de familie versatil

0.jpg

Echipat cu motorizări puternice, cu tehnologie MHEV și cu sistem multimedia Pivi Pro, Noul Land Rover Discovery este SUV-ul premium de ultimă generație, versatil cu șapte locuri

 • Design sofisticat: Cu exterior actualizat prin farurile LED, stopurile performante și design exterior îmbunătățit și variantele R-Dynamic cu o prezență impunătoare

 

 • Interior contemporan: Consola centrală îmbunătățită, echipată cu sistemul multimedia avansat Pivi Pro și noile scaune din rândul al doilea care oferă confort îmbunătățit

 • Mai rapid, mai inteligent, mai bine conectat: Noul sistem multimedia Pivi Pro oferă ecran tactil HD cu diagonala de 11,4 inch și conectivitate avansată cu actualizări Software-Over-The-Air

 • Eficiență îmbunătățită: Cele mai recente motoare Ingenium, motor-ul cu 6 cilindri în linie, pe benzină și diesel, dotate cu tehnologie Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV), concepute pentru creșterea performanței și pentru eficiență sporită

 • Motor diesel mai curat: Noul Discovery este printre primele SUV-uri premium cu șapte locuri din lume, cu motoare diesel cu certificat RDE2 și conforme Euro 6d-Final

 • Tracțiune inteligentă: Tracțiunea integrală distribuie automat cuplul către puntea cu cea mai mare nevoie pentru eficiență maximă

 • Filtrare avansată a aerului: Noua funcție de ionizare a aerului din habitaclu cu filtru de particule* PM2.5, monitorizează calitatea aerului în interior și filtrează particulele nocive, pentru o bunăstare sporită a pasagerilor

 • Versatilitate familială: Noua generație de cheie inteligentă tip brățară, suporturi pentru tablete Click&Go pentru pasagerii din rândul doi și tehnologia inteligentă de pliere a scaunului oferă confortul secolului 21 București, 10 noiembrie 2020: Noul Discovery combină evoluția excepțională a designului cu un interior versatil ambalat inteligent, care întruchipează spiritul aventurii de familie care a caracterizat SUV-ul premium Land Rover de peste 30 de ani.

Noul Discovery rămâne unul dintre cele mai capabile, conectate și versatile SUV-uri premium cu șapte locuri din lume, care dispune de ultimă generație de sisteme puternice și eficiente, de o gamă de motorizări Ingenium, motorizări cu 6 cilindri în linie, pe benzină și diesel, de sistemul multimedia Pivi Pro și de confort îmbunătățit.

Cu noua arhitectură a vehiculului electric (EVA 2.0) de la Land Rover, care stă la baza unei suite de tehnologii avansate, noul Discovery este mai sofisticat, mai dezirabil și mai eficient, în timp ce își păstrează lățimea obișnuită capacității de deplasare pe șosele și în afara acestora și acreditările de remorcare.

Noul Discovery are grijă de clienții săi mai mult ca niciodată. Aceștia beneficiază acum de sistemul îmbunătățit Terrain Response 2, de posibilitatea de a actualiza software-ul Over-The-Air (SOTA) și de noul sistem de filtrare* al aerului din habitaclu.

Gerry McGovern, Director de Creatie, Jaguar Land Rover, a declarat: “Noul Discovery este un SUV premium frumos proporționat și sofisticat. Acest vehicul captivant și versatil a fost rafinat în fiecare detaliu, au fost aduse îmbunătățiriexteriorului său caracteristic și interiorului extrem de versatil, pentru a ne asigura că Discovery își menține poziția de cel mai capabil și prietenos SUV de dimensiuni mari”.

Design sofisticat

Caracterul distinct și proporțiile optimizate ale noului Discovery însumează mai multde trei decenii de evoluție a designului. Noul Discovery vine cu o evoluție exterioară îndrăzneață și optimizată pentru a oferi o prezență rutieră mai sigură, păstrând în același timp ADN-ul modelului, precum capota sub formă de scoică, acoperișul în trepte și stâlpul C foarte vizibil.

Pentru un aspect mai impunător și mai dinamic, modificările aduse noului Discovery includ o bară de protecție față revizuită, noi aerisiri laterale și stopuri cu LED unite printr-un panou negru lucios.

În echiparea R-Dynamic, noul Discovery se remarcă printr-un design unic, ce includeelemente exterioare Gloss Black si Shadow Atlas sau scaune din piele Duo-Tone șicusătură contrastantă.

Tehnologii conectate de ultimă generație

În interior, noul Discovery beneficiază de îmbunătățiri concepute pentru a evidențiapoziția și măiestria premium a aspectului său. Consola centrală integral reproiectată găzduiește noul ecran tactil full HD cu 48% mai mare decât ecranul anterior, cu diagonala de 14 inch și cu o interfață rapidă și intuitivă.

Cea mai nouă tehnologie multimedia Pivi Pro oferă o structură simplificată a meniului și un design de pionierat, cu răspunsuri rapide. Bateria de rezervă încorporată permite inițierea navigației în doar câteva secunde, în timp ce meniul permite accesarea funcțiilor cel mai frecvent utilizate direct de pe ecranul de pornire personalizabil, pentru a reduce distragerea atenției șoferului.

Conectivitatea este asigurată de tehnologia dual-sim, cu două modemuri LTE care permit sistemului să efectueze mai multe funcții în același timp – cum ar fi streaming media și descărcarea actualizărilor Software-Over-The-Air (SOTA) – fără a compromite performanța. Tehnologia SOTA Land Rover permite proprietarilor să actualizeze nu mai puțin de 44 de module electronice individuale, fără a fi nevoie să viziteze un dealer.

Noul Discovery oferă cartografiere 3D de înaltă definiție, care în combinație cu afișajul interactiv† de 12,3 inch, îi permite șoferului să controleze alte aplicații din ecranul principal.

În plus, clienții au opțiunea de a beneficia de un Head-Up Display complet color, care oferă informații importante direct în câmpul vizual al șoferului, astfel eliminând pericolul distragerii atenției. Integrarea smartphone-urilor este, de asemenea, simplă, datorită Apple CarPlay, în timp ce tehnologia avansată Bluetooth poate conecta simultan două smartphone-uri. Android Auto este disponibil în dotarea standard, precum și tehnologia de încărcare wireless, cu amplificator de semnal.

Cu ajutorul tehnologiei avansate de filtrare a aerului* PM2.5, ionizarea aerului din habitaclu îmbunătățește calitatea acestuia pentru un confort sporit al pasagerilor.

 

Aerul care intră este scanat în mod activ, calitatea lui este măsurată și automat sunt folosite filtre avansate pentru reducerea nivelului alergenilor, toxinelor și particulelor nocive din habitaclu, pentru a îmbunătăți starea de sănătate și confortul pasagerilor.

Confortul și comoditatea pasagerilor sunt îmbunătățite în continuare, prin introducerea suporturilor pentru tablete Click&Go, montate în spătarele scaunelor din față. Sistemul ușor de utilizat include prize de încărcare USB-A, care sunt perfect amplasate pentru gestionarea firelor precum și hotspot-ul WI-FI 4G care permite o conectare a opt dispozitive.

În plus, noul design al volanului cu patru spițe dispune de butoane care se aprind la atingere și padele metalice pentru schimbarea vitezelor.

Versatilitatea în esența ei

Versatilitatea de primă clasă este un semn distinctiv al SUV-ului de familie, iar noul Discovery spațios și inteligent, nu este o excepție. Opțional, hayonul acționat prin gesturi†† poate detecta unda unui picior trecut pe sub senzorii amplasați pe bara de protecție din spate.

Spațiul de depozitare pentru bagaje în portbagaj este de 258 litri

 

Interiorul echipat cu funcția Intelligent Seat Fold, permite pasagerilor să configureze fără efort poziția scaunelor prin utilizarea ecranului tactil central, în timp ce aplicația Remote urmărește nivelul combustibilului și locația mașinii, dar și să deblocheze și să blocheze ușile, de la distanță. Scaunele de pe al doilea rând au fost reproiectate cu atenție pentru un confort sporit. Susținerea laterală îmbunătățită, pernele mai groase, mai lungi și profilarea atentă a scaunelor contribuie la confortul pasagerilor.

Prin mutarea gurilor de ventilație de pe stâlpi pe consola centrală spate, pasagerii din spate au la dispoziție propriile comenzi de ventilație și surse de alimentare, oferindule un flux de aer crescut.

Pentru un plus de confort, cea de-a doua generație a cheii inteligente tip brățară –Activity Key - dispune acum de comenzi pe ecran tactil, un ceas digital și permite blocarea, deblocarea și pornirea noului Discovery.

Noul Discovery este disponibil în variante de echipare S, SE și HSE, în versiune sportivă R-Dynamic.

Motorizări avansate

Noul Discovery introduce un trio de motorizări Ingenium, cu șase cilindri în linie benzină și diesel, echipate cu tehnologie Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV), pentru eficiență și performanță sporite. Noile motoare sunt disponibile alături de varianta de motorizare pe benzină P300 cu patru cilindri și cu un nou sistem inteligent de tracțiune integrală.

Gama de motoare cu șase cilindri a fost proiectată și dezvoltată intern, fiind disponibile, pe motorină în variantele de 249CP (183kW) și 300CP (221kW), în timp ce varianta pe benzină oferă 360CP (265kW).

Noua gamă de motorizări include:

• P300: 300CP (221kW), 2.0-litri cu patru cilindri pe benzină, cuplu de 400Nm la 1,500-4,500rpm

• P360: 360CP (265kW), 3.0-litri cu șase cilindri pe benzină MHEV, cuplu de 500Nm la 1,750-5,000rpm

• D250: 249CP (183kW), 3.0-litri cu șase cilindri diesel MHEV, cuplu de 570Nm la 1,250-2,250rpm

• D300: 300CP (221kW), 3.0-litri cu șase cilindri diesel MHEV, cuplu de 650Nm la 1,500-2,500rpm

Variantele de motorizare diesel Ingenium cu șase cilindri D250 și D300 prezintă o construcție ușoară din aluminiu cu un design cu frecare redusă și înlocuiesc motorizările SD4 și SD6 anterioare. Tehnologia inteligentă MHEV certifică respectarea celor mai stricte reglementări globale privind emisiile. Sistemul inteligent stochează energia generată în timpul decelerării și o redistribuie pentru a asista motorul la accelerare. Configurarea asigură o funcționare mai rafinată a sistemului Stop/Start.

Numeroase capabilități

Motoarele Ingenium cu șase cilindri dispun de tracțiune avansată care optimizează cuplul prin împărțirea acestuia între punțile față și spate, în funcție de nevoi.

Suspensia pneumatică standard oferă confort, indiferent de condițiile de deplasare și include reglarea automată pe înălțime, pentru a îmbunătăți aerodinamica și a obține o economie de carburant la condusul pe autostradă. Sistemul de adaptare automată al suspensiei - Adaptive Dynamics – prezent pe toate modele – monitorizează mișcările caroseriei de până la 500 de ori pe secundă, reacționează la mișcările șoferului sau ale drumului aproape instantaneu pentru o manevrabilitate sporită.

Cu sistemul Terrain Response 2, noul Discovery este mereu pregătit pentru condiții dificile, în timp ce modul Wade permite trecerea prin vaduri adânci.

Mike Cross, Inginer Sef Land Rover, Integritatea Vehiculului, a declarat: “Noul Discovery combină o geometrie superbă a suspensiei potrivită pentru toate terenurile, cu o dinamică plină de satisfacții și un control excelent al caroseriei, menținând în același timp calitatea și confortul acestui SUV de familie. Cu suspensie de ultimă generație, arhitectură ușoară și tracțiune inteligentă, am regândit mașina pentru a livra un SUV cu șapte locuri, extrem de versatil și de capabil, incredibil de rafinat, totodată mai antrenant de condus”.

SUV-ul beneficiază de tehnologia Clear Sight Ground View, care proiectează pe ecranul central imaginea de sub partea din față a vehiculului, cu ajutorul camerelor. Această funcție reprezintă materializarea conceptului futuristic “trasparent bonnet” creat de Land Rover și menit să-l asiste pe șofer în off-road sau în cazul unor obstacole urbane ascunse.

*Numai conforme cu ionizatoare Nanoe™

Opțional pentru instrumentele derivate de bază, standard pentru instrumentele

derivate rămase

†† Hayonul acționat prin gesturi este opțional pentru toate nivelele de echipare și

standard pentru HSE

NOTĂ IMPORTANTĂ:

Jaguar Land Rover caută în permanență modalități de îmbunătățire a specificațiilor, designului și producției vehiculelor, pieselor și accesoriilor, iar acestea suferă frecvent modificări. Deși depunem toate eforturile pentru a realiza documentație actualizată, acest document nu trebuie considerat un ghid exact privind specificațiile sau disponibilitatea curente și nu constituie o ofertă de vânzare a unui anumit vehicul, piesă sau accesoriu. Toate valorile reprezintă estimările producătorului.

0 (1).jpg
0 (2).jpg
0 (3).jpg
0 (4).jpg
0 (5).jpg
bottom of page