top of page

NOUTĂȚI JAGUAR 

Gama Jaguar F-PACE se îmbogățește cu varianta R-DYNAMIC BLACK și cu tehnologii îmbunătățite

Jag_F-PACE_22MY_02_R-Dynamic_Exterior_Front_3-4_110821.jpg

F-PACE R-Dynamic Black: Noul model accentuează designul încrezător și sculptural, completat de elemente Gloss Black și specificații mai luxoase


Dezirabil și inconfundabil: Modelul R-Dynamic Black se evidențiază prin pachetul Black, având capacele oglinzilor, jantele de 20 de inchi și barele de plafon cu finisaje Gloss Black, plafon panoramic fix și geamuri „privacy”


Motorizări electrificate: Motoare eficiente și perfecționate Ingenium MHEV cu patru și șase cilindri pe motorină și cu șase cilindri pe benzină, plus PHEV pe benzină cu autonomie de până la 53 de km în modul complet electric și emisii de CO2 începând de la 49g/km*


Cea mai bună calitate a aerului: Noua funcție Air Purge îmbunătățește calitatea aerului înainte de fiecare călătorie


Confortul ca prioritate: Senzori speciali monitorizează și reglează concentrația de CO2 din habitaclu, pentru un nivel superior de confort


Conectivitate avansată: În curând vor fi disponibile interfețele wireless Apple CarPlay® și Android Auto™, prin intermediul actualizărilor Software-Over-The-Air
(SOTA)


Mai multe funcții de asistență a șoferului: Sistemul de control automat al vitezei de croazieră cu asistență pentru menținerea benzii de rulare vine și mai mult în
ajutorul șoferului


F-PACE SVR: Pentru prima dată disponibil cu pachetul Black, emblematicul model cu motor de 550CP este acum mai atrăgător ca oricând


Jaguar F-PACE a devenit și mai tentant, odată cu adăugarea variantei R-Dynamic Black și cu introducerea unor dotări menite să sporească confortul, conectivitatea și asistența pentru șofer.


Modelul F-PACE R-Dynamic Black beneficiază de un design distinctiv și de specificații particulare incluzând un pachet Black care presupune oglinzi cu capace Gloss Black, plafon panoramic fix și geamuri „privacy”. Aceste elemente sunt completate de jantele de 20 de inchi cu finisaj Gloss Black.


Ca toate variantele modelului F-PACE, R-Dynamic Black este disponibil cu o selecție de motorizări Ingenium rafinate, eficiente și dinamice, de la motorul mild-hibrid (MHEV) cu patru cilindri de 163CP, pe motorină, la motorul hibrid cu încărcare la priză (PHEV) de 404CP, pe benzină.


Adam Hatton, Exterior Design Director, Jaguar, a declarat: „F-PACE este un SUV performant, cu un design impunător și plin de semnificație, care îl deosebește de alte mașini. În procesul de creație al noului model F-PACE R-Dynamic Black, am avut ocazia să punem accent pe forma sculpturală, pentru a-i amplifica impactul vizual și prestanța.”


De asemenea, Jaguar introduce dotări tehnice suplimentare pe toate variantele modelului FPACE, pentru a oferi ocupanților niveluri superioare de confort și satisfacție: funcții noi care îmbunătățesc și mai mult calitatea aerului din habitaclu, dar și sisteme noi de asistență care asigură șoferului și mai mult sprijin. În curând, conectivitatea va fi optimizată, odată cu adăugarea interfețelor wireless Apple CarPlay® și Android Auto™, prin intermediul actualizărilor transmise cu ajutorul tehnologiei Software-Over-The-Air.**


Aspectul încrezător și dinamic al modelului F-PACE este accentuat de pachetul R-Dynamic Black și de multitudinea de funcții individualizate.


Finisajele Gloss Black, specifice Pachetului Black, se regăsesc pe capacele oglinzilor exterioare, grila radiatorului și ramei acesteia, ramele geamurilor, ornamentele prizelor de aer cu inconfundabila emblemă Jaguar și emblemele spate. Toate acestea se completează perfect cu jantele de 20 de inchi „Style 1067”, Gloss Black. Etrierele de frână roșii accentuează aspectul distinctiv al roților.


Linia de design este întregită de barele de plafon în culoarea Gloss Black, în locul celor argintii oferite ca opțiune pe modelele de serie, precum și de un plafon panoramic fix. F-PACE R-Dynamic Black este disponibil în întreaga gamă de culori, cu finisaje metalizate, nemetalizate și premium, inclusiv noul Ostuni White.


Interiorul luxos și atent finisat al modelului Jaguar F-PACE este îmbogățit pe modelul R-Dynamic Black cu ornamentul interior din lemn Satin Charcoal Ash și pedale din metal. Funcția de iluminare premium a habitaclului, disponibilă și pe alte variante F-PACE, permite șoferului să aleagă dintre 30 de culori, în locul celor 10 disponibile anterior, amplificând astfel senzația de echilibru și rafinament.


Confort și satisfacție îmbunătățite


În completarea funcțiilor de ionizare a aerului și de filtrare cu PM 2,5 din habitaclu (introduse pe F-PACE anul trecut pentru a îndepărta alergenii și mirosurile și pentru a elimina particulele ultrafine aflate în suspensie), noul sistem de purificare a aerului din habitaclu cuprinde două funcții suplimentare care îmbunătățesc și mai mult calitatea aerului și sporesc confortul pasagerilor.


Prima dintre acestea, denumită Air Purge, acționează înainte de începerea călătoriei, folosind ventilatoarele și funcția de recirculare, împrospătând aerul din habitaclu înaintea deschiderii ușilor. Funcția se activează fie prin setarea orei de plecare din ecranul tactil al sistemului de navigație și multimedia, fie din aplicația Jaguar Remote App.


Cea de-a doua funcție monitorizează și ajustează concentrația dioxidului de carbon din interiorul vehiculului. Concentrația de CO2 poate crește dacă sistemul de climatizare funcționează mai mult timp în modul de recirculare, cum se întâmplă când conducem în zone cu aer poluat. Pentru a menține nivelul CO2 în limitele dorite, funcția permite admisia de aer proaspăt.


Clienții beneficiază și de afișarea pe ecranul tactil a concentrației particulelor în suspensie din interiorul și exteriorul mașinii.


Navigație, multimedia și conectivitate


Sistemul multimedia și de navigație Pivi Pro al modelelor Jaguar este rapid, intuitiv și receptiv, dispunând de aplicații integrate, inclusiv Spotify și de interfețele Apple CarPlay® și Android Auto™ ca dotări standard.


Pentru a simplifica și facilita conectarea telefoanelor inteligente, interfețele Apple CarPlay® și Android Auto™ vor deveni în curând disponibile în varianta wireless în urma unei actualizări transmise prin tehnologia Software-Over-The-Air (SOTA).**


Tehnologia SOTA instalată pe modelul F-PACE permite actualizarea online și neîntreruptă a sistemului Pivi Pro și a sistemelor vehiculului, iar tehnologia dual-SIM a Pivi Pro vă permite să descărcați muzică în același timp.


De asemenea, Pivi Pro facilitează conectarea simultană a două telefoane prin Bluetooth, iar dispozitivul opțional de încărcare wireless este prevăzut cu un amplificator de semnal care îmbunătățește recepția.


Pentru clienții care aleg modelul F-PACE PHEV, Pivi Pro facilitează utilizarea rețelelor publice de încărcare. Pe lângă localizarea stațiilor de încărcare, sistemul poate spune dacă sunt disponibile, cât costă și care este durata estimată a încărcării.

Sisteme de asistență pentru șofer


O nouă funcție concepută pentru a sprijini și mai mult șoferul se alătură suitei variate de sisteme de asistență deja disponibile pe modelul F-PACE. Sistemul de control automat al vitezei de croazieră cu asistență pentru menținerea benzii de rulare este perfect pentru deplasări lungi pe autostradă. Sistemul asistă delicat direcția, accelerația și frânarea pentru a menține mașina pe centrul benzii, la o distanță prestabilită de vehiculele care rulează în față, pe același sens de mers.


Anvelope self-sealing


Anvelopele self-sealing sunt o dotare nouă pentru modelul F-PACE, venind în completarea kit-ului de reparare pană, a roții de rezervă de dimensiuni reduse sau a roților de rezervă de dimensiuni normale, deja disponibile până acum.


În interiorul acestor anvelope este integrat un strat de material de etanșare astfel încât dacă un obiect le străpunge, acest material asigură etanșarea perfectă și menținerea presiunii aerului, permițând șoferului să își continue deplasarea. Disponibile ca opțiune, exclusiv împreună cu anvelope all season, pot avea dimensiunea de 19, 20 și 21 de inchi.


Performanțe electrizante


Modelul F-PACE este disponibil cu motorul hibrid cu alimentare la priză pe benzină P400e, precum și cu o gamă întreagă de motoare Ingenium cu patru cilindri sau șase cilindri în linie pe benzină și pe motorină, majoritatea dispunând de sisteme mild-hibride pentru rafinament și eficiență sporite.


Modelul F-PACE este prevăzut cu tracțiune integrală inteligentă și cutie automată de viteze cu opt trepte care pot fi acționate fie prin intermediul Jaguar Drive Selector, fie prin intermediul padelelor metalice, pentru implicare mai mare a șoferului.


Gama completă de motorizări cuprinde:


Benzină


• Patru cilindri turbo de 2.0 litri și 250CP
• MHEV cu șase cilindri, supraalimentat cu compresor electric și turbo, de 3.0 litri și 400CP
• PHEV cu patru cilindri turbo de 2.0 litri și 404CP
• V8 supraalimentat de 5.0 litri și 550CP (exclusiv pe SVR)

Motorină


• MHEV cu patru cilindri turbo de 2.0 litri și 163CP
• MHEV cu patru cilindri turbo de 2.0 litri și 204CP
• MHEV cu șase cilindri, cu supraalimentare secvențială, de 3.0 litri și 300CP


Modelul P400e PHEV este cel mai puternic și mai eficient prezent pe F-PACE. Motorul pe benzină de 300CP și motorul electric de 105 kW integrat în cutia de viteze automată produc combinat o putere totală de 404CP și un cuplu de 640 Nm.


Această motorizare permite accelerarea de la 0 la 100 de km/h în doar 5,3 secunde, emisii de CO2 începând de la doar 49g/km* și un consum minim de carburant de 2.2l/100km.


Motorizarea P400e are trei moduri de funcționare: Hybrid, EV sau Save (hibrid, mod complet electric sau economie):


• Modul HYBRID folosește în cel mai eficient mod atât motorul pe benzină, cât și cel electric, comutând inteligent între propulsia integral electrică și cea termică.
• În modul EV, nivelul emisiilor este zero, propulsia este integral electrică, iar autonomia ajunge la 53 de kilometri.
• Modul SAVE permite șoferului să recupereze până la 85% din energia stocată în acumulator, aceasta putând fi folosită în altă etapă a deplasării, de exemplu, în
zonele urbane.


Încărcarea motorului P400e este simplă și comodă atât în timpul călătoriei, cât și acasă: la o stație publică rapidă, încărcarea se face până la 32kW DC, nivelul energiei stocate în acumulator ajungând de la 0 la 80% în doar 30 de minute.*** La o priză de uz casnic de 7 kW AC, același nivel de încărcare se obține în doar o oră și 40 de minute.***


La toate motorizările Ingenium cu patru și șase cilindri echipate cu tehnologie MHEV, un generator integrat antrenat de curea (BiSG) recuperează energia pierdută la frânare sau decelerare și o stochează într-un acumulator compact litiu-ion de 48V. Energia astfel stocată este folosită pentru a ajuta motorul în timpul accelerării, îmbunătățind capacitatea de reacție. De asemenea, face ca funcția stop-start să fie mai silențioasă și mai rapidă decât în cazul sistemelor convenționale.


Cea mai impresionantă dintre motorizările cu tehnologie MHEV este cea cu motorul P400 pe benzină cu șase cilindri de 3.0 litri, care dezvoltă 400CP și 550 Nm de cuplu. Dotată cu tehnologii avansate, această motorizare superb perfecționată permite modelelor F-PACE să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 4,5 secunde.
F-PACE SVR


Modelul F-PACE SVR cu motorizare de 550CP este vârful de gamă al SUV-urilor Jaguar, dispunând de performanțe dinamice superioare, detalii de design inspirate de automobilele de curse, precum și de un interior luxos. Cu un cuplu de 700 Nm generat de motorul V8 supraalimentat și funcția Dynamic Launch, accelerează de la 0 la 100 de km/h în 4.0 secunde și atinge viteza maximă de 286 de km/h.


Pachetul Black disponibil opțional pentru prima dată completează designul impunător. Acesta se asortează perfect cu jantele forjate de 22 de inchi „Style 5117”, care combină designul cu cinci spițe cu finisajul Gloss Black și inserții de culoare Satin Technical Grey.


De asemenea, modelul F-PACE SVR beneficiază de suita de noi funcții care sporesc confortul, de sisteme de asistență pentru șofer și de caracteristici de conectivitate oferite acum pe modelele de serie.


* Toate valorile privind emisiile, consumul de carburant și gama de vehicule electrice sunt valori combinate EU - WLTP (TEL)
Notă: Datele privind gama de EV se referă la un vehicul care parcurge un traseu standard.
Autonomia realizată diferă în funcție de starea vehiculului și a bateriei, de caracteristicile traseului și ale mediului, precum și de stilul de condus. Valorile prezentate reprezintă rezultate ale încercărilor oficiale realizate de producător în conformitate cu legislația UE. Doar în scop de comparație. Valorile în condiții reale pot fi diferite. Valorile privind emisiile de CO2, consumul de energie și autonomia pot varia în funcție de factori cum sunt stilul de condus, condițiile ambiante, sarcina, echilibrarea roților și accesoriile montate pe vehicul.


** Wireless Apple CarPlay® și Android Auto™ urmează a fi lansate anul acesta, prin intermediul actualizărilor de software la distanță, pentru toate variantele de F-PACE; la momentul lansării, aplicațiile vor fi disponibile via SOTA pentru toate modelele F-PACE echipate cu sisteme Pivi și Pivi Pro. Dezvoltarea și lansarea aplicațiilor suferă modificări de planificare și programare; în consecință, datele se pot schimba.


*** Durata și capacitatea de încărcare vor varia în funcție de vechimea și de starea bateriei, precum și de condițiile ambientale.

BRIT Motor AG împlinește 10 ani

0.png

BRIT Motor AG, astăzi Dealer și Service autorizat Jaguar Land Rover, cu o puternică recunoaștere la nivel național, este o companie care transmite în fiecare zi, prin echipa sa, pasiunea pentru autoturismele premium, Jaguar Land Rover. 

Cu un început timid, dar cu perseveranță și o mare dorință de a aduce autoturismele britanice în Pitești și în Muntenia, ne amintim cu drag de primul autoturism livrat, un Range Rover, și de întreaga gamă de modele din anul deschiderii.

Ne-am bucurat de fiecare lansare nouă de produs, de fiecare moment în care clienții noștri își întâlnesc modelul proaspăt achiziționat, de prima experiență de condus a acestora la volanul noului autoturism și de parteneriatele create în această perioadă.

Este deja un deceniu în care am învățat, am aprofundat și perfecționat standardele de calitate și principiile transmise de producător: „dependable”, „easy to do business with”, „make me feel special”, „personalised” și „transparent.

Cu peste 3000 de clienți multumiți și o gama de servicii after sales complete, BRIT Motor AG sărbătorește alături de clienții săi cu reduceri aniversare.

Suntem mândri de drumul parcurs împreună, de experiențele pline de pasiune și performanță. De autoturismele Jaguar ce sunt o manifestare a pasiunii, performanță care nu poate fi măsurată, ci doar simțită. Și de atenția acordată detaliilor, sportivitatea, eleganța, versatilitatea și agilitatea oferită de autoturismele Land Rover.

Vă invităm să descoperiți site-ul nostru și să descărcați gratuit aplicația mobilă „BRIT Motor AG”, din Google Play sau App Store , astfel, veți fii mereu conectat cu noi și la câteva click-uri distanță de noutăți.

Vă mulțumim pentru încrederea acordată!

Echipa BRIT Motor AG

Aplicația InControl Remote Versiunea 2

Din septembrie 2020, toți clienții noștri pot beneficia de cele mai recente îmbunătățiri ale aplicației Remote. Versiunea a 2-a este disponibilă în România atât pentru dispozitivele iPhone (iOS) cât și pentru cele Android, începând cu 14 septembrie 2020.

Ce este nou?

Aplicația „de la distanță” versiunea 2 este disponibilă pentru vehiculele echipate cu abonamente InControl Remote sau Protect. Permite clienților să obțină informații și să interacționeze cu vehiculul lor de la distanță de oriunde din lume.

Ultima versiune se concentrează pe îmbunătățirea experienței utilizatorului, a utilizabilității și a fiabilității interacțiunilor vehiculului. Este compatibilă cu vehiculele mai vechi care îndeplinesc cerințele prealabile menționate mai jos. Procesul de activare rămâne același cu cel necesar aplicației curente, iar detaliile de conectare ale clienților sunt aceleași cu acreditările contului InControl existente.

 

În plus față de funcționalitatea actuală, incluzând Remote Climate, Vehicle Status Journeys și Remote Lock / Un-Lock (pentru vehiculele aplicabile), versiunea a 2-a aplicației oferă:

• O pagină de start reproiectată pentru a oferi o imagine de ansamblu rapidă asupra stării vehiculului

• O nouă secțiune la distanță care conține toate interacțiunile vehiculului într-un singur loc

• Detalii actualizate ale călătoriei (inclusiv filtrul datei călătoriei) și vizualizarea hărții

• Interacțiunile vehiculului noi și îmbunătățite asigură starea mașinii cu actualizare mai rapidă

• Identificare amprentă digitală și recunoaștere facială - în funcție de capacitățile telefonului

• Noua arhitectură este un facilitator pentru noi caracteristici și îmbunătățiri în viitor.

Infrastructura celei mai recente aplicații  Jaguar / Land Rover Remote App (versiunea a 2-a)  a fost mult îmbunătățită pentru a oferi  mai multă stabilitate și performanțe mai bune.

Aplicația a suferit o reproiectare completă, așa cum se arată în capturile de ecran de mai jos

 

Pentru a fi compatibil:

Dispozitive Apple: necesită iOS 11.0 sau o versiune ulterioară. Această aplicație este compatibilă cu iPhone, iPad și iPad Touch.

Dispozitive Android: necesită versiunea Android 6.0 (Marshmallow) și mai mare

 

Descarcare

Versiunea 2 a aplicației de la distanță va fi disponibilă pentru descărcare din următoarele link-uri:

 

Jaguar

Aplicație Android

Aplicație iOS

 

Land Rover

Aplicație Android

Aplicație iOS

Noul Jaguar F-TYPE Ediția 60 Heritage sărbătorește aniversarea legendarului Jaguar E-TYPE

Jaguar F-TYPE Heritage 60 10.12.2020.jpg

Noua Ediție Limitată a modelului Jaguar F-TYPE Sherwood Green creat de Echipa de Vehicule Speciale expune trăsături unice, sărbătorind în 2021 a 60-a aniversare a modelului E-TYPE.

Predecesor emblematic: Jaguar va sărbători aniversarea de diamant a legendarului modelE-type în martie 2021 prin lansarea modelului distinctiv F-TYPE Ediție 60 Aniversară produsde Echipa Vehicule Speciale.

Inspirat din anii ´60: Ediția limitată bazată pe varianta de 575 CP AWD a modelului F-TYPE R beneficiază de vopsea Sherwood Green, din paleta E-type pe care Jaguar nu a mai folosit-o din anii ´60.

Disponibilitate redusă: Doar 60 de mașini finisate manual vor fi disponibile la nivelmondial*, în variantele decapotabilă sau coupé, cu accente legendare Gloss Black și cromate și jante din aliaj forjate de 20 inch, Gloss Black cu finisaj Diamond Turned. Interior personalizat: Jaguar F-TYPE Ediție 60 Aniversară include la interior materiale personalizate cum ar fi pielea in două tonuri Caraway și Ebony Windsor, consolă finisată în aluminiu inspirată de modelul E-type și o plăcuță aniversară.

Legătura cu trecutul: Emblemele aniversare ale E-type sunt aceleași cu cele ale mașinilor restaurate de Jaguar Classic, cu motorizare de 3.8 litri.

Disponibil pentru comandă: Ediția limitată 60 Aniversară Jaguar F-TYPE poate fi comandată doar prin intermediul departamentului de Vehicule Speciale.

În 2021 Jaguar marchează a 60-a aniversare a mașinii sport E-type introducând o nouă ediție limitată F-TYPE Aniversară de 575 CP V8 supraalimentat.

Doar 60 de exemplare din aceste mașini sport cu tracțiune integrală vor fi disponibile pentru vânzare la nivel global*, fiecare fiind finisată manual de experții echipei de Vehicule Speciale.

Specificațiile aniversare includ vopseaua Sherwood Green, o culoare originală pentru JaguarE-type, care nu a mai fost folosită din anii ´60, precum și tapițeria interioară de piele în două tonuri – Caraway și Ebony Windsor - care în mod normal nu este disponibilă pentru modelul F-TYPE.

Noul model în ediție limitată beneficiază de o consolă unică finisată în aluminiu inspirată de carcasa oglinzii retrovizoare a modelului E-type, logo-ul aniversar de 60 de ani al modelului E-type ștanțat pe tetierele scaunelor Performance și o emblemă E-type 60 care apare și pe mașinile de colecție E-type anunțate de Jaguar Classic la începutul acestui an. Pragurile aniversare, plăcuța aniversară și covorașele cu finisaj Caraway reprezintă elemente de detaliu.

Mark Turner, Director Comercial, Jaguar Vehicule Speciale, a declarat: ”Aniversarea a 60 de ani a modelului emblematic JAGUAR E-type reprezintă momentul perfect pentru a crea în premieră prima ediție limitată a departamentului de Vehicule Speciale si cel mai rar F-TYPE produs vreodată, cu doar 60 de mașini disponibile la nivel global. Am colaborat strâns cu Jaguar Design pentru a dezvolta modelul F-TYPE Ediție 60 Aniversară care să aducă un omagiu contemporan pentru E-type. Faptul că vopseaua Sherwood Green folosită în 1960 arată ca și cum ar fi fost creată pentru modelul F-TYPE de astăzi, constituie o mărturie a perenității designului mașinilor sport Jaguar.”

Mașinile din Ediția F-TYPE 60 Aniversară sunt disponibile în variantele coupé și decapotabile cu jante exclusive din aliaj forjate de 20 de inch Gloss Black cu finisaj Diamond Turned, accente exterioare Gloss Black și cromate și etriere de frână negre.

Performanță supraalimentată

Lansat în decembrie 2019, noul F-TYPE R – care constituie baza noului F-TYPE Ediție 60 Aniversară – are tracțiune integrală și este dotat cu suspesie revizuită, bare de protectie în cazul răsturnării și suspensie pe spate care oferă sportivitate amplificată. Puterea este dată de motorul Jaguar 575 CP supraalimentat V8, care dezvoltă un cuplu de 700 Nm cu o putere excepțională în orice condiții.

Performanța este impresionantă: accelerația de la 0 la 100 km/h se produce în doar 3,7 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 300 km/h.

Jaguar F-TYPE oferă o suită de tehnologii avansate precum un panou de bord de 12,3 inch,de înaltă definiție, sistem Infotainment Touch Pro și echipare standard cu Apple Car Play®. Fiecare mașină din Ediția 60 Aniversară este construită la unitatea de producție Jaguar de la Castle Bromwich din Marea Britanie și finisată de echipa de Vehicule Speciale de la Warwickshire.

Clare Hansen, Director Personalizarea Vehiculelor, Divizia Jaguar Vehicule Speciale:

”Ediția F-TYPE 60 Aniversară este un fantastic exemplu a ceea ce este capabilă să producă echipa de Vehicule Speciale. Combinația dintre detaliile inspirate de E-type cu cele ale FTYPE ne-a oferit ocazia să ne reamintim de moștenirea lăsată de mașinile sport Jaguar emblematice. Având acces neîngrădit la schițele originale și colaborând strâns cu colegii noștri de la Jaguar Classic, am reușit să creăm o variantă distinctivă a mașinii sport Jaguar profund dorită de colecționari”.

Pentru a sărbători a 60-a aniversare a mașinii sale sport emblematice, Jaguar Classic oferă în ediție limitată câteva mașini E-type restaurate, cu motor de 3,8 litri, omagiind astfel două dintre cele mai faimoase exemplare: ”9600 HP” și ”77 RW” cunoscute drept ”Colecția E-type 60”.

Vizitați: www.jaguar.com/classic

*(Excluzând China)

Note către editori

Despre Jaguar Vehicule Speciale

Echipa de Vehicule Speciale este compusă din designeri, ingineri și tehnicieni experimentați care sunt dedicați creșterii performanțelor și atributelor de lux ale vehiculelor Jaguar. Gama curentă produsă de Divizia Jaguar Vehicule Speciale cuprinde modelele F-PACE, SVR și XE SV Project 8. Echipa de Vehicule Speciale execută comenzi unice și speciale, mașini în ediție limitată, precum și finisaje de culoare.

1607617072496.jpg
1607617118041.jpg
Jaguar F-TYPE Heritage 3 60 10.12.2020.j
jag.jpg

Noul Jaguar E-PACE: dinamic, electrificat, conectat

0.jpg
 • Vă prezentăm noul E-PACE: interior și exterior îmbunătățite, cu conectivitate avansată, arhitectură nouă a vehiculului și motorizări hibride eficiente, cu conectare la priză sau Mild-hybrid

 

 • Exterior îmbunătățit: design bară față optimizat aerodinamic, prize de aer inferioare redesenate și faruri cu LED performante, toate se îmbină cu designul nou al grilei, pentru un aspect impunător

 • Habitaclu îmbunătățit: interiorul include noul sistem multimedia Pivi Pro, detalii exclusiviste și design contemporan, pentru a crea o oază de liniște pentru pasageri

 • Mod de condus electric: noua motorizare PHEV cu 3 cilindri, pe benzină, asigură o autonomie în modul complet electric de 55 km*, emisii în ciclu combinat de CO2 44 g/km*, cu un timp de încărcare de la 0 la 80 de procente în numai 30 de minute (la o stație de încărcare publică DC cu o putere de 32 kW sau mai mare)

 • Tehnologie Mild-hybrid: gama de motorizări include noua generație a motorului diesel Ingenium cu 4 cilindri, de 2,0 litri, noul motor pe benzină cu 3 cilindri, de 1,5 litri și cea mai nouă generație a motorului pe benzină Ingenium cu 4 cilindri, de 2,0 litri, toate echipate cu tehnologie MHEV

 • Conectivitate perfectă: sistemul sofisticat Jaguar Pivi Pro, cu 2 cartele SIM, poate fi accesat cu ajutorul unui ecran tactil HD complet nou, cu diagonala de 11,4 inch, cu suprafață curbă

 • Întotdeauna la zi: actualizarea prin Wi-Fi permite instalarea de la distanță a ultimelor versiuni software ale sistemelor vehiculului

 • Confortul pasagerilor: ionizarea aerului din habitaclu, cu filtrare PM2.5, captează particulele foarte fine și substanțele alergice, pentru o calitate îmbunătățită a aerului respirat de pasageri

 • Arhitectură transversală premium nouă: noua arhitectură a vehiculului asigură rafinament și confort îmbunătățite la rulare, maximizând agilitatea acestui SUV compact și performant

 • Tracțiune integrală inteligentă: cuplată la o transmisie automată rafinată – sistemul de tracțiune integrală Jaguar include Intelligent Driveline Dynamics** și beneficiază acum standard de sistem de decuplare a punții spate, pentru o eficiență îmbunătățită

300 SPORT: vârful de gamă E-PACE 300 SPORT este echipat în varianta standard cu sistem de tracțiune integrală cu transmisie activă și suspensie adaptivă dinamic și accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde.

Cu un exterior restilizat, un interior îmbunătățit, cel mai nou sistem multimedia Pivi Pro, arhitectură nouă a vehiculului și o gamă de motorizări puternice și eficiente – inclusiv o variantă hibridă avansată, cu conectare la priză (PHEV)– noul Jaguar E-PACE este mai impunător, conectat, rafinat și eficient ca niciodată.

Noua motorizare P300e PHEV îmbină motorul Ingenium pe benzină de 1,5 litri, cu 3 cilindri, cu un motor electric care antrenează puntea spate (ERAD), de 109 CP (80 kW). Are o autonomie de până la 55 km în modul EV, fără emisii de noxe, emisii de CO2 de 44 g/km și consum de combustibil de 2.0 l/100 km (în ciclu combinat, conform WLTP TEH).

În interior, clienții beneficiază de cel mai nou sistem multimedia Pivi Pro, care asigură un control intuitiv la sistemelor vehiculului, meniuri simplificate și conectivitate îmbunătățită, inclusiv actualizări software prin Wi-Fi (SOTA).

Exterior îmbunătățit

Actualizările designului exterior conferă SUV-ului compact și performant Jaguar o ținută mai impunătoare și un aspect luxos. În partea din față, modificările includ o grilă inferioară redesenată, care încorporează elemente specifice. Grila de radiator nouă, de tip fagure, are un design inspirat de sigla Jaguar și include un ornament cromat modern, iar prizele de aer laterale includ, de asemenea, sigla Jaguar.

Noile faruri full LED includ lumini de zi (DRL) în formă de dublu „J”, cu tehnologie Pixel LED disponibilă opțional, care oferă rezoluție și luminozitate îmbunătățite. Faza lungă adaptivă evaluează condițiile de deplasare și adaptează automat faza lungă, prin selectarea unor segmente de LED-uri diferite, ocolind vehiculele care vin din față sau indicatoarele rutiere, pentru a optimiza vizibilitatea, fără a distrage atenția celorlalți șoferi.

Tehnologia avansată cu LED-uri echipează modelele S, iar farurile cu LED premium și asistență pentru comutare automată fază lungă echipează modelele SE și HSE. Tehnologia utilizează camera video față pentru a comuta automat între faza lungă și faza scurtă, pentru a nu-i orbi pe șoferii vehiculelor care vin din față. Luminile de semnalizare spate dinamice sunt standard pentru modelele S, SE și HSE, iar luminile de semnalizare față dinamice echipează modelele SE și HSE.

În partea din spate, partea inferioară a barei de protecție include o inserție nouă între țevile de eșapament integrate, echipare standard la motoarele pe benzină cu 4 cilindri. Toate celelalte variante de motorizare dispun acum de ornamente orizontale noi. Lămpile spate cu LED sunt inspirate de cele ale modelului electric Jaguar I-PACE și includ motivul șicanei duble, specific Jaguar, pentru a sublinia tehnologia și modernitatea designului în ansamblu.

În echiparea R-Dynamic, noul E-PACE se remarcă printr-o serie de elemente de design specifice, care îi conferă un aspect mai dinamic, în timp ce toate modelele sunt disponibile cu pachetul exterior suplimentar Black, care sporește aspectul sportiv cu ajutorul unor elemente spectaculoase, de culoare Narvik Black.

Habitaclu îmbunătățit

Interiorul noului E-PACE este mai luxos, excelent conectat și extrem de rafinat.

Elementul fundamental al noului interior este ecranul tactil HD curbat, cu diagonala de 11,4 inch, integrat în centrul planșei de bord, care controlează noul sistem multimedia Pivi Pro. Ecranul este tratat chimic și include 2 straturi; unul heliomat și altul care diminuează urmele amprentelor.

Julian Thomson, Directorul de Design Jaguar, a declarat: „Noul E-PACE se remarcă prin elemente cheie de design specifice gamei de modele Jaguar, cu un exterior îmbunătățit și detalii de finisare noi și atrăgătoare la interior. Toate acestea asigură celui mai nou model un aspect mai matur, păstrând în același timp atuurile specifice unui SUV compact și performant.”

Interiorul axat pe nevoile șoferului facilitează acum accesul la zona de depozitare mai generoasă, datorită noului selector de viteze. Această zonă include încărcătorul wireless cu o putere de 15 W. Comenzile din jurul grupului de instrumente sunt acum îmbrăcate în materiale moi, iar zona de contact de la genunchi a fost sculptată, pentru a asigura lux și confort sporite. Noul selector de viteze – doar unul dintre multele detalii interesante – este mai scurt și mai lat și are partea superioară finisată cu o cusătură ca a bilei de crichet, iar partea inferioară este realizată din metal atent prelucrat, pentru o senzație mai plăcută la atingere.

Atenția acordată materialelor utilizate se remarcă și în cazul ornamentelor metalice ale difuzoarelor și fantelor de ventilație, care împreună cu elemente precum butoanele rotative metalice conferă o calitate premium interiorului. Un volan nou, cu design inspirat de cel al modelului I-PACE, noul E-PACE include butoane care se aprind la atingere și padele metalice pentru schimbarea vitezelor.  Atenția sporită acordată detaliilor se remarcă prin sigla Jaguar ștanțată pe tetiere, iar etichetele „Est.1935 Jaguar Coventry” ale tapițeriei fac trimitere la istoricul și moștenirea mărcii.

Motorizare hibridă cu conectare la priză, puternică și performantă

Noul E-PACE utilizează noua arhitectură premium transversală Jaguar, proiectată și realizată pentru a permite montarea celor mai noi motorizări electrificate. Printre acestea se numără noul motor cu 3 cilindri P300e PHEV, precum și noile generații de motorizări Ingenium cu 4 cilindri, diesel și pe benzină, echipate cu tehnologie Mild-hybrid.

Echipamentele avansate includ tracțiune integrală inteligentă și transmisie automată care se asigură că modelul E-PACE oferă performanțele dinamice, tracțiunea și rafinamentul specifice unui model Jaguar.

Noua gamă de motorizări include:

Diesel

 • 4 cilindri turbo de 2,0 litri MHEV și 163 CP, transmisie automată cu 9 trepte, tracțiune integrală

 • 4 cilindri turbo de 2,0 litri MHEV și 204 CP, transmisie automată cu 9 trepte, tracțiune integrală

 

Benzină

 • 3 cilindri turbo de 1,5 litri MHEV și 160 CP, transmisie automată cu 8 trepte, tracțiune față

 • 4 cilindri turbo de 2,0 litri MHEV și 200 CP, transmisie automată cu 9 trepte, tracțiune integrală

 • 4 cilindri turbo de 2,0 litri MHEV și 249 CP, transmisie automată cu 9 trepte, tracțiune integrală

 • 4 cilindri turbo de 2,0 litri MHEV și 300 CP, transmisie automată cu 9 trepte, tracțiune integrală

 • 3 cilindri turbo de 1,5 litri PHEV și 309 CP, transmisie automată cu 8 trepte, tracțiune integrală

Motorul cu 3 cilindri de 1,5 litri avansat este cel mai nou membru al gamei de motorizări Ingenium modulare și flexibile și este disponibil pe E-PACE în variantele PHEV și MHEV.

Motorul cu 3 cilindri de 1,5 litri avansat este cel mai nou membru al gamei de motorizări Ingenium modulare și flexibile și este disponibil pe E-PACE în variantele PHEV și MHEV.

Motorul nou și ușor, realizat din aluminiu – cu 33 kg mai ușor decât motorul cu 4 cilindri – se remarcă prin performanțe și rafinament competitive și frecări reduse, care contribuie la eficiența excelentă și consumul redus de combustibil.

Noua motorizare P300e PHEV îmbină motorul Ingenium pe benzină de 1,5 litri, cu 3 cilindri, cu un motor electric care antrenează puntea spate (ERAD), de 109 CP (80 kW). Acesta asigură performanțe și eficiență impresionante, cu o accelerație 0-100 km/h în 6,5 secunde, emisii de CO2 de 44 g/km și consum de combustibil de 2.0 l/100 km (în ciclu combinat WLTP TEH).

Motorul ERAD compact este alimentat de o baterie litiu-ion de 15 kWh, amplasată sub podeaua portbagajului. Dacă bateria este complet încărcată, aceasta oferă o autonomie de până la 55 km în modul electric, permițând noului E-PACE PHEV să parcurgă un traseu, dus-întors, de 30,2 km, în modul EV, fără a fi necesară încărcarea.

Atât pentru motorizarea cu 3 cilindri pe benzină, cât și cu 4 cilindri diesel și pe benzină, sistemul MHEV utilizează un alternator cu o curea integrată (BiSG), amplasat în compartimentul motorului și care recuperează energia pierdută de obicei la decelerare și frânare, pentru a o stoca într-o baterie litiu-ion de 48 V, amplasată sub portbagaj. Sistemul permite utilizarea acestei energii pentru a asista motorul la accelerații și conferă sistemului stop/start rafinament și rapiditate îmbunătățite.

Dirk Lorenz, Inginer Șef de Produs, a declarat: „Noul Jaguar E-PACE este disponibil cu o gamă completă de motorizări, pentru a răspunde tuturor cerințelor, iar arhitectura transversală premium nouă asigură performanțele, comportamentul rutier, manevrabilitatea și confortul extraordinare, specifice Jaguar.”

Noul E-PACE este disponibil și cu noua generație a motorizării diesel Ingenium, de 2,0 litri cu 4 cilindri, și cu ultima variantă a motorizării Ingenium pe benzină, de 2,0 litri cu 4 cilindri, ambele cu tehnologie MHEV, tracțiune integrală și transmisie automată cu 9 trepte.

Motorul diesel cu 4 cilindri de 2,0 litri și 163 CP dezvoltă un cuplu de 380 Nm, cu emisii de CO2 de 167 g/km și consum de combustibil de 6,4 l/100 km. Motorul MHEV de 204 CP dezvoltă un cuplu de 430 Nm și accelerează 0-100 km/h in 8,4 secunde, cu un consum de combustibil de 6,4 l/100 km și emisii de CO2 de 169 g/km*.

Motorul Ingenium pe benzină cu 4 cilindri de 2,0 litri este disponibil în 3 variante de putere, toate echipate cu tehnologie MHEV. Varianta de 200 CP dezvoltă un cuplu de 320 Nm, cu o accelerație 0-100 km/h în 8,5 secunde, iar cea de 249 CP, un cuplu de 365 Nm, cu o accelerație 0 - 100 km/h în 7,5 secunde.

Cea mai performantă motorizare pe benzină este cea de 300 CP. Disponibilă numai pe modelul 300 SPORT, aceasta dezvoltă un cuplu de 400 Nm, cu o accelerație 0-100 km/h în 6,9 secunde.

Șasiu și transmisie

Modificările semnificative aduse structurii caroseriei noului E-PACE conferă dinamică și confort îmbunătățite. Noua arhitectură transversală premium se remarcă prin suporți de motor noi, care contribuie la îmbunătățirea răspunsului la apăsarea pedalei de accelerație.

Noua arhitectură are, de asemenea, o rigiditate îmbunătățită a punctelor de fixare aflate pe suspensia față, oferind un confort îmbunătățit, alături de agilitatea specifică Jaguar. Structura reduce vibrațiile și trepidațiile la nivelul întregului habitaclu și creează o oază de liniște pentru toți pasagerii, reducând în același timp zgomotul în habitaclu, pentru confort și rafinament sporite.

Majoritatea modelelor sunt echipate cu sistemul de tracțiune integrală Jaguar, iar cele cu motorizare cu 3 cilindri AWD sunt cuplate la o transmisie automată cu 8 trepte, în timp ce modelele cu 4 cilindri utilizează o transmisie automată cu 9 trepte. Rapoartele sunt scurte, pentru un răspuns spontan, iar comanda manuală este facilitată de padelele de pe volan, realizate din aliaj de zinc, pentru a conferi un plus de plăcere la condus.

Pentru prima dată, transmisia standard dispune de tehnologie de decuplare a punții spate. La deplasarea cu viteză constantă, sistemul decuplează puntea spate și transmite cuplul motor numai la puntea față, în vederea reducerii consumului de combustibil.

Specific modelului 300 SPORT, sistemul activ de tracțiune integrală din a doua generație conferă un echilibru optim între tracțiunea optimizată și performanțele dinamice specifice Jaguar.

La fel ca în configurația standard, sistemul activ de tracțiune integrală permite transferul cuplului motor între cele 2 punți. În plus, la nivelul punții spate, 2 ambreiaje controlate electronic, asigură distribuția cuplului la roțile din spate și permit transferul întregului cuplu numai către una dintre roțile din spate, în 100 de milisecunde (0,1 secunde).

Toate modelele E-PACE sunt echipate cu JaguarDrive Control, cu moduri confort, eco, ploaie-gheață-zăpadă și dinamic, care pot fi selectate manual de către șofer, în funcție de condițiile de deplasare. Setările selectate cu ajutorul unui comutator complet nou adaptează răspunsul direcției, transmisiei, accelerației și suspensiei (opțional).

E-PACE utilizează conceptul sofisticat de suspensie spate multilink Jaguar. Arhitectura multilink separă forțele laterale de cele longitudinale și asigură o îmbinare optimă între precizia direcției și manevrabilitate, cu absorbția șocurilor longitudinale și rafinament.

Tehnologii conectate de ultimă generație

 

Cea mai nouă tehnologie multimedia Pivi Pro poate fi accesată cu ajutorul noului ecran tactil HD curbat, cu diagonala de 11,4 inch. Principalele avantaje sunt claritatea îmbunătățită, ecranul fiind de 3 ori mai luminos și cu 48% mai mare decât ecranul anterior, iar meniurile simplificate permit șoferilor să vizualizeze până la 90% dintre comenzile curente în ecranul principal, având nevoie de cel mult 2 accesări.

Pentru o pornire foarte rapidă, Pivi Pro dispune de propria sa sursă de alimentare, astfel încât navigația să fie disponibilă imediat ce șoferul se urcă la volan, iar aplicațiile incluse, precum Spotify, Deezer și TuneIn, permit ascultarea muzicii favorite fără conectarea smartphone-ului. Alte funcții de conectare includ integrarea aplicațiilor Google Calendar și Microsoft Outlook, care îi permit șoferului să consulte programul de lucru și chiar să preia apeluri importante, cu ajutorul sistemului hands-free.

Conectivitatea SOTA avansată permite clienților să descarce și să instaleze actualizări software fără să fie nevoiți să viziteze un dealer Jaguar. Actualizările software sunt descărcate în fundal, iar clienții sunt notificați printr-un mesaj de principalele modificări sau când pot să își programeze următorul update.

Pivi Pro este disponibil în echiparea standard a modelelor S, SE și HSE și este opțional pentru varianta de bază E-PACE. Varianta de bază este echipată standard cu sistemul multimedia Pivi, cu funcție de navigație disponibilă cu ajutorul smartphone-ului șoferului, prin intermediul Apple Carplay®. Pivi vine în echiparea standard și cu Android Auto™.

Cu grafică îmbunătățită și configurabilă, care poate afișa harta de navigație în ecran complet (cu instrucțiuni pas cu pas), instrumente digitale, media, agenda sau detaliile sistemului multimedia, ecranul HD interactiv pentru șofer, cu diagonala de 12,3 inch, completează funcțiile ecranului tactil central cu diagonala de 11,4 inch. Ecranul interactiv pentru șofer este corelat cu ultima generație de Head–up Display, complet color, care oferă luminozitate și rezoluție îmbunătățite, precum și o zonă mai generoasă de afișare a informațiilor.

Cu ajutorul tehnologiei Nanoe, ionizarea aerului din habitaclu îmbunătățește calitatea aerului, prin eliminarea alergenilor și mirosurilor neplăcute. Sistemul avansat include filtrare PM2.5, care captează particulele ultrafine (inclusiv PM2.5), la simpla apăsare a butonului „Purify”, pentru a îmbunătăți starea de sănătate și confortul pasagerilor.

Pentru un plus de confort, cea de-a doua generație a cheii inteligente tip brățară, poate fi utilizată pentru a încuia, descuia și porni vehiculul, fără a fi necesară prezența cheii obișnuite în vehicul. Dispozitivul cu baterie include un ceas și are o autonomie de 7 zile.

Noul E-PACE este echipat, pentru prima dată, și cu oglindă retrovizoare interioară ClearSight. Sistemul asigură un confort îmbunătățit, oferind șoferului o vizibilitate neobstrucționată în spate. Utilizând o cameră video cu lentilă superangulară, sistemul transmite imagini unui ecran de înaltă definiție de pe oglinda retrovizoare interioară fără ramă.

Cea mai nouă tehnologie de camere video perimetrale 3D asigură funcții 3D avansate și detalii și opțiuni suplimentare de vizualizare în timp real. Funcțiile disponibile includ vizualizare intersecție, perspectivă 3D și imagine în plan ClearSight.

 Tehnologia Jaguar de monitorizare a stării șoferului detectează dacă șoferul este obosit și îl avertizează să ia o pauză. Tehnologia utilizează informații furnizate în permanență de o multitudine de senzori amplasați pe volan și pedale și care monitorizează comportamentul general al șoferului, pentru a detecta semne de oboseală. În plus, controlul adaptiv al vitezei de croazieră menține o distanță constantă până la vehiculul din față, pentru o deplasare mai relaxată, mai plăcută și mai puțin obositoare la drum lung.

300 SPORT

Noul model de vârf 300 SPORT este propulsat în exclusivitate de motorizarea pe benzină de 300 CP, ce asigură o accelerație 0-100 km/h în numai 6,9 secunde. Acesta este echipat cu cele mai noi tehnologii, precum amortizoare active, suspensie adaptivă dinamic, transmisie activă și mod dinamic configurabil.

Este disponibil în toate culorile exterioare și echipat cu jante de 20 inch cu 5 spițe, diamantate, cu accente negre, pachet exterior Black și hayon acționat electric. La interior, ornamentele iluminate ale pragurilor, sistemul audio Meridian, capitonajul plafonului din imitație de piele întoarsă Ebony și scaunele Sport Taurus R-Dynamic de culoare Ebony, Cloud sau Deep Garnet asigură individualizarea modelului 300 SPORT.

Clienții pot selecta între nivelurile de echipare S, SE și HSE, toate disponibile în versiunea R-Dynamic. Opțional, pentru toate versiunile poate fi comandat pachetul exterior Black. Acesta este disponibil și pentru modelul 300 SPORT.

*Toate valorile privind emisiile și consumul de combustibil sunt calculate conform standardului UE – WLTP (TEH) în ciclu combinat.

Notă: Valorile furnizate sunt rezultate din testele oficiale realizate de producător în conformitate cu legislația UE. Numai în scop comparativ. Este posibil ca valorile reale să fie diferite. Valorile consumului de combustibil, emisiilor de CO2, consumului de energie și autonomiei pot varia în funcție de factori precum stilul de condus, condițiile de mediu, sarcină și accesoriile montate.

**Toate modelele E-PACE sunt echipate cu tracțiune integrală, cu excepția motorizării cu 3 cilindri MHEV pe benzină, de 160 CP

0 (1).jpg
0 (2).jpg

Noul Jaguar XF: ELEGANT, LUXOS, CONECTAT

Jag_XF_21MY_Static_061020_012.jpg

• Vă prezentăm noul XF: design exterior perfecționat, interiore noi, conectivitate avansată și motorizări eficiente, cu tehnologie hibridă

• Exterior nou: bara față nouă, farurile full LED, grila și bara spate noi conferă un aspect mai impunător

• Interior de foarte bună calitate: interiorul complet nou se remarcă prin materiale luxoase, atent selecționate și detalii exclusiviste, pentru a conferi pasagerilor o experiență contemporană, o adevărată oază le liniște

• Motorizare diesel MHEV nouă: motorizarea diesel MHEV cu 4 cilindri în linie de 2,0 litri și 204 CP este cu 24 CP mai puternică decât cea pe care o înlocuiește, cu emisii de noxe și consum de combustibil mai reduse – CO2 începând cu 130 g/km* și consum începând cu 4,9 l/100 km* pentru XF Sedan

• Conectivitate perfectă: tehnologiile includ Pivi Pro, cel mai nou sistem multimedia Jaguar, care poate fi accesat cu ajutorul unui ecran tactil complet nou, cu diagonala de 11,4 inch, cu suprafață curbă

• Întotdeauna la zi: actualizarea prin wi-fi permite instalarea discretă și de la distanță a ultimelor versiuni software ale sistemelor vehiculului

• Confort îmbunătățit pentru pasageri: sistem inovator de reducere activă a zgomotului la rulare și ionizare aer din habitaclu, cu filtrare PM2.5, pentru a capta particulele foarte fine și alergenii

• Motorizări pe benzină puternice: motoarele Ingenium pe benzină, rafinate, de 250 și 300 CP asigură o accelerație de la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde, respectiv 5,8 secunde pentru modelul limuzină

• Tracțiune integrală inteligentă: toate modelele XF sunt echipate cu transmisie automată cu 8 trepte și sunt disponibile și cu tracțiune integrală

 

 

Noile și dinamicele modele Jaguar XF Sedan și XF Sportbrake se remarcă prin exterior îmbunătățit, un interior complet nou, realizat cu materiale luxoase noi și tehnologii moderne, perfect integrate și conectate. Noul XF este imaginea designului și tehnologiei britanice contemporane.

Exteriorul se remarcă printr-o bară față nouă, cu prize de aer mai mari și mai coborâte, care conferă o atitudine dominantă. Această impresie este accentuată de grila față mai lată, cu design de tip fagure, specific modelelor Jaguar clasice. Prizele de aer laterale includ acum sigla Jaguar, demonstrând atenția deosebită acordată detaliilor.

Farurile, foarte subțiri, cu lumini de zi (DRL) în formă de dublu “J” sunt disponibile opțional cu tehnologie Pixel LED. Sistemul poate genera fascicule variabile, prin selectarea unor segmente de LED-uri diferite, pentru a optimiza vizibilitatea fără a distrage atenția celorlalți șoferi. De asemenea, includ faza lungă adaptivă, care evaluează condițiile de deplasare și adaptează automat faza lungă pentru a ocoli vehiculele care vin din față și indicatoarele rutiere.

În echiparea standard a gamei de modele este disponibilă tehnologia Premium LED, cu fază lungă adaptivă pentru modelele SE și HSE. Tehnologia utilizează camera video față pentru a comuta automat între faza lungă și faza scurtă, pentru a nu-i orbi pe șoferii vehiculelor care vin din față. Opțional sunt disponibile lumini de semnalizare dinamice.

În spate, designul îmbunătățit include o bară mai lată și mască spate în culoarea caroseriei, care lasă impresia unei gărzi la sol mai reduse.

În echiparea R-Dynamic, noile modele XF și XF Sportbrake se remarcă printr-o serie de elemente de design specifice, care conferă un aspect mai dinamic, în timp ce toate modelele sunt disponibile cu pachetul exterior suplimentar Black, care sporește aspectul sportiv cu elemente specifice, de culoare negru lucios.

Interior luxos și cu materiale plăcute la atingere

 

Modelul XF are un interior complet nou, mai luxos, conectivitate îmbunătățită și silențiozitate sporita. Designul postului de conducere este mai îndrăzneț, mai dinamic și mai axat pe cerințele șoferului. O consolă centrală nouă, sportivă, cu un profil mai dinamic, se încadrează perfect în planșa de bord și încorporează un încărcător wireless cu amplificator de semnal.

Elementul fundamental al noului interior este ecranul tactil curbat, cu diagonala de 11,4 inch, integrat perfect într-o carcasă din magneziu elegantă, care controlează noul sistem multimedia Pivi Pro. Finisajele naturale, cu ornamente din lemn și aluminiu, îmbracă margiea superioară a ușilor și toată lățimea planșei de bord.

Noul selector de viteze – doar unul dintre multiplele detalii interesante – are partea superioară finisată cu o cusătură ca a bilei de crichet, iar partea inferioară este realizată din metal atent prelucrat, pentru o senzație mai plăcută la atingere.

Părțile interioare ale ușilor, cu mâner cu design tridimensional, asigură un acces mai ușor și un spațiu de depozitare sporit pentru sticle și alte articole.

Scaunele noi dispun de perne mai late, funcții de masaj inedite și o acoperire mai mare a zonelor încălzite și ventilate. Sigla Jaguar este ștanțată pe toate tetierele, iar etichetele „Est.1935 Jaguar Coventry” de pe tapițerie subliniază tradiția mărcii.

O gamă de tehnologii avansate asigură sănătatea și confortul tuturor pasagerilor. Cu ajutorul tehnologiei Nanoe, disponibilă opțional pentru toate modelele, ionizarea aerului din habitaclu îmbunătățește calitatea aerului, prin eliminarea alergenilor și mirosurilor neplăcute. De asemenea, sistemul are și o opțiune de filtrare care captează particulele foarte fine – inclusiv particulele PM2.5 – pentru a îmbunătăți starea de sănătate și confortul pasagerilor. Clientul activează sistemul prin apăsarea butonului „Purify”.

Motoare avansate și eficiente

Noile Jaguar XF și XF Sportbrake sunt propulsate de o gamă modernă de motorizări diesel și pe benzină, cea diesel fiind de tip Mild Hybrid (MHEV).

Noul XF este disponibil numai cu transmisii automate cu 8 trepte, tracțiune spate sau integrală și următoarele variante de motorizare:

Diesel

• 4 cilindri turbo de 2,0 litri MHEV 204 CP, transmisie automată cu 8 trepte, RWD/AWD

Benzină

• 4 cilindri turbo de 2,0 litri 250 CP, transmisie automată cu 8 trepte, RWD

• 4 cilindri turbo de 2,0 litri 300 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD

Dieselul de 204 CP dezvoltă un cuplu de 430 Nm, iar sistemul său MHEV utilizează un alternator cu o curea integrată (BiSG), amplasat în compartimentul motorului și care recuperează energia pierdută de obicei la decelerare și frânare, pentru a o stoca într-o baterie litiu-on de 48 V, amplasată sub portbagaj. Sistemul permite utilizarea acestei energii pentru a asista motorul la accelerații și conferă, de asemenea, rafinament și rapiditate îmbunătățite sistemului stop/start.

Noul diesel MHEV de 204 CP permite modelului XF Sedan RWD să accelereze 0-100 km/h în 7,6 secunde, cu emisii de CO2 de la 130 g/km* și consum de combustibil de la 4,9 l/100 km*. Versiunea XF Sportbrake AWD are o accelerație 0 - 100 km/h în 8,0 secunde, emisii de CO2 începând cu 137 g/km* și consum de combustibil începând cu 5,2 l/100 km*. Acest lucru asigură costuri reduse de exploatare, iar pentru modelul XF Sedan RWD asigură o reducere cu 13% a emisiilor și cu 14% a consumului de combustibil, comparativ cu motorizarea diesel anterioară de 180 CP, precum și o creștere a puterii cu 24 CP.

Clienții care preferă modelele pe benzină pot opta între versiunea de 250 CP sau 300 CP a motorului de 2,0 litri cu 4 cilindri, care dezvoltă un cuplu de 365 Nm și respectiv 400 Nm. Ambele versiuni sunt echipate cu cele mai noi tehnologii în domeniul motoarelor, cum ar fi un turbocompresor de tip twin scroll și sistem de distribuție variabilă continuă (CVVL), pentru a fi deopotrivă performante și rafinate.

Motorul pe benzină de 250 CP se remarcă printr-un consum de combustibil de 8,0 l/100 km*, emisii de CO2 începând cu 181 g/km* și accelerează 0-100 km/h în 6,9 secunde, pentru modelul XF Sedan RWD și începând cu 188 g/km* și consum de combustibil începând cu 8,3 l/100 km*, pentru versiunea XF Sportbrake RWD.

Modelul XF Sedan de 300 CP, disponibil exclusiv cu tracțiune integrală, accelerează 0-100 km/h în 6,1 secunde.

Toate motorizările sunt cuplate la transmisia automată cu 8 trepte Jaguar, care poate fi controlată de la padelele de pe volan, pentru un plus de implicare din partea șoferului.

Tehnologii avansate, conectate

Noul XF are la bază arhitectura electronică avansată Jaguar, denumită EVA 2.0, compatibilă cu o serie de tehnologii noi, pentru ca vehiculul să fie întotdeauna conectat și actualizat.

Cea mai nouă tehnologie multimedia Pivi Pro poate fi accesată cu ajutorul noului ecran tactil HD curbat, cu diagonala de 11,4 inch. Principalele avantaje sunt claritatea îmbunătățită, ecranul fiind de 3 ori mai luminos și cu 48% mai mare decât ecranul anterior, iar meniul simplificat permite șoferilor să acceseze sau să vizualizeze până la 90% din comenzile curente în ecranul principal, având nevoie de cel mult 2 apăsări.

Pentru a permite șoferilor să acceseze rapid informații esențiale, noul XF este echipat și cu un ecran HD interactiv pentru șofer, cu diagonala de 12,3 inch, grafică îmbunătățită și aspect configurabil, care poate afișa următoarele informații: harta de navigație în ecran complet, instrumente digitale, media, agenda sau detaliile sistemului multimedia. Cu ajutorul celei mai noi tehnologii de afișare pe parbriz – Head-Up Display, noul Jaguar XF oferă șoferilor toate informațiile de care au nevoie, fără a le distrage atenția de la condus.

Noul sistem multimedia intuitiv dispune în echiparea standard de Apple CarPlay® și permite clienților să conecteze simultan 2 telefoane mobile prin Bluetooth. De asemenea, în funcție de piață sunt disponibile în echiparea standard sistemele Android Auto™ și Baidu CarLife.

Încărcarea wireless a dispozitivelor, cu amplificator de semnal, permite încărcarea rapidă a unui smartphone. Sistemul asigură o claritate îmbunătățită a apelurilor, cu ajutorul unei antene externe.

Pentru a permite pornirea aproape instantanee, Pivi Pro are o sursă de alimentare separată și este pregătit de utilizare imediat ce clienții se urcă la volan.

Gama de tehnologii noi de confort include funcția de actualizare software prin wi-fi, care permite modelului XF să utilizeze întotdeauna cea mai nouă versiune de software. Tehnologia permite proprietarilor să nu fie nevoiți să meargă la dealer pentru actualizarea software-ului vehiculului.

Conectivitatea Pivi Pro este asigurată de cea mai nouă tehnologie cu 2 cartele SIM încorporate și 2 modemuri LTE, care permite sistemului să efectueze mai multe funcții în același timp, precum redare media și descărcare actualizări software SOTA, fără reducerea performanțelor. De asemenea, conectivitatea îmbunătățită asigură întreruperi minime ca urmare a semnalului slab, schimbând rețeaua în căutarea celui mai puternic semnal.

Tehnologia de reducere activă a zgomotului la rulare, o premieră în segment, monitorizează continuu vibrațiile provenite de la suprafața de rulare și calculează unda de sunet contrară, pentru a elimina zgomotul pe care îl aud pasagerii. Acest lucru asigură un zgomot mai redus în habitaclu, pentru un rafinament îmbunătățit și oboseală redusă, asociată de obicei cu expunerea prelungită la zgomote cu o frecvență redusă. Sistemul monitorizează gradul de ocupare a habitaclului și optimizează în permanență performanțele, pentru a asigura fiecărui pasager cea mai bună experiență posibilă.

În plus, oglinda retrovizoare interioară ClearSight** conferă șoferului o vizibilitate perfectă în spate. Utilizând o cameră video cu lentilă superangulară, sistemul transmite imagini unui ecran de înaltă definiție de pe oglinda retrovizoare interioară fără ramă.

Pentru un plus de confort, a doua generație a cheii inteligente tip brățară, poate fi utilizată pentru a bloca, debloca și porni vehiculul fără a fi necesară prezența cheii obișnuite în vehicul. Dispozitivul cu baterie include un ceas și are o autonomie maximă de 7 zile.

Noul XF beneficiază și de ultima generație de tehnologie de asistență pentru șofer. Aceasta include avertizarea pasagerilor atunci când părăsesc vehiculul, de apropierea unui alt vehicul sau un biciclist. Controlul adaptiv al vitezei de croazieră menține în mod automat o anumită distanță până la vehiculul din față.

Cea mai nouă tehnologie de camere video perimetrale 3D Jaguar asigură funcții 3D avansate și detalii și opțiuni suplimentare de vizualizare în timp real, în timpul manevrării vehiculului.

Angajamentul Jaguar privind crearea de vehicule puternice și ușoare continuă cu noul

XF. Structura realizată în cea mai mare parte din aluminiu utilizează aluminiul reciclat pentru o sustenabilitate îmbunătățită și reprezintă o contribuție importantă la realizarea obiectivului Jaguar, o lume cu zero emisii, zero accidente și zero aglomerație.

Clienții pot selecta între nivelurile de echipare S, SE și HSE, toate disponibile în versiunea R-Dynamic. Opțional, pentru toate versiunile poate fi comandat pachetul exterior Black.

*Toate valorile privind emisiile, consumul de combustibil și autonomia în modul EV sunt obținute conform standardului UE WLTP (TEL) în ciclu combinat. Valorile autonomiei în modul electric au la bază un vehicul de serie, pe un traseu standardizat. Autonomia reală variază în funcție de starea vehiculului și bateriei, traseul real, condițiile de deplasare și stilul de condus. Valorile furnizate sunt rezultate din testele oficiale realizate de producător în conformitate cu legislația UE. Numai în scop comparativ. Este posibil ca valorile reale să fie diferite. Valorile consumului de combustibil, emisiilor de CO2, consumului de energie și autonomiei pot varia în funcție de factori precum stilul de condus, condițiile de mediu, sarcină și accesoriile montate.

**Pentru noul XF Sedan

Jag_XF_ Sedan Exterior 1.jpg
Jag_XF_Sedan Interior.jpg
Jag_XF_21MY_Interior_061020_005.jpg
Jag_XF_Sedan Exterior 2.jpg

Noul Jaguar F-PACE: luxos, conectat, electrificat

0.jpg
0 (1).jpg
0 (2).jpg

● Vă prezentăm noul Jaguar F-PACE: design exterior perfecționat, un interior complet nou, conectivitate avansată și, pentru prima dată, un grup motopropulsor electrificat eficient

● Exterior îmbunătățit: design nou al capotei, 4 faruri LED foarte subțiri, grilă nouă, lămpi și bară spate noi ― pentru o prezență impunătoare

● Habitaclu perfect prelucrat: habitaclul nou se remarcă prin detalii exclusiviste, materiale de lux și tehnologie intuitivă, creând o oază de confort pentru toți pasagerii

● Motorizări electrificate: motorizări hibride cu încărcare la priză (PHEV) sau mild hibrid (MHEV) ― pentru rafinament și eficiență îmbunătățite

● PHEV: motorizarea hibridă cu încărcare la priză și motor termic pe benzină, cu 4 cilindri, de 404 CP, asigură o autonomie în modul electric de până la 53 km, iar emisiile minime de CO2 sunt de 49 g/km*

● MHEV cu 6 cilindri, diesel și pe benzină: noile motoare Ingenium cu 6 cilindri, de 3.0 litri 400 CP, pe benzină, precum și cea mai noua variantă a motorului diesel Ingenium cu 6 cilindri, de 300 CP, cu tehnologie MHEV, se remarcă prin rafinament și performanțe excepționale

● Cele mai noi motorizări diesel: motorul turbodiesel Ingenium, cu 4 cilindri, de 2,0 litri, asigură o eficiență îmbunătățită, grație tehnologiei mild hibrid (MHEV)

● Conectivitate perfectă: tehnologiile includ Pivi Pro, cel mai nou sistem multimedia Jaguar, care poate fi accesat cu ajutorul unui ecran tactil complet nou, cu diagonala de 11,4 inch, cu suprafață curbată

● Întotdeauna la zi: actualizarea prin wi-fi permite instalarea discretă și de la distanță a ultimelor versiuni software ale sistemelor vehiculului

● Confortul pasagerilor: sistem inovator de reducere activă a zgomotului la rulare și ionizarea aerului din habitaclu, cu filtrare PM2.5, pentru a capta particulele foarte fine și alergenii

Cu un exterior nou și impunător, un interior complet schimbat și rafinat, cea mai noua generație a sistemului multimedia Pivi Pro și motorizări cu 4 și 6 cilindri, cu tehnologie PHEV și MHEV, noul Jaguar F-PACE este mai luxos, mai conectat și mai eficient. Varianta PHEV cu 4 cilindri, de 404 CP, are o autonomie maximă în modul electric de 53 km*.

Designul exterior nou conferă acestui SUV performant și apreciat o personalitate puternică și încrezătoare, beneficiind de o capotă nou sculptată, prize de aer mai late și suprafețe mai plăcute la atingere și mai bine bine conturate. Capota nouă contribuie, de asemenea, la aerodinamicitatea exteriorului, prin reducerea suprafețelor reflexive în partea din față a vehiculului. Grila mărită se remarcă prin detaliile în formă de diamant, iar prizele de aer laterale includ acum sigla Jaguar. Bara față nouă, cu prize de aer reproiectate și grile închise la culoare, conferă noului F-PACE un aspect mai puternic și mai dinamic.

Cele 4 faruri noi, foarte subțiri, cu lumini de zi (DRL) în formă de dublu J, cu tehnologie Pixel LED disponibilă opțional, conferă o luminozitate îmbunătățită. Cu faza lungă adaptivă, care evaluează condițiile de deplasare și adaptează automat faza lungă pentru a ocoli vehiculele care vin din față și indicatoarele rutiere, sistemul poate genera fascicule variabile, prin selectarea unor segmente de LED-uri diferite, pentru a optimiza vizibilitatea fără a distrage atenția celorlalți șoferi.

În echiparea standard a gamei de modele este disponibilă tehnologia Premium LED, cu fază lungă adaptivă pentru modelele SE și HSE. Tehnologia utilizează camera video față pentru comutarea automată între faza lungă și faza scurtă și pentru a nu-i orbi pe șoferii vehiculelor care vin din față. De asemenea, toate modelele dispun de semnalizatoare dinamice, care asigură un plus de eleganță. În partea din spate, stopurile noi și subțiri includ motivul șicanei duble specific Jaguar – prezentat în premieră pe modelul electric I-PACE – pentru a accentua lățimea vehiculului.

Bara reproiectată și hayonul nou, sculptat, impresionează și sporesc robustețea ansamblului. În echiparea R-Dynamic, F-PACE se remarcă printr-o serie de elemente de design specifice, care conferă un aspect mai dinamic, în timp ce toate modelele sunt disponibile cu pachetul exterior suplimentar Black, care sporește aspectul sportiv cu elemente specifice, de culoare negru lucios.

Interior nou, perfect prelucrat

 

Modelul F-PACE se remarcă printr-un interior complet nou, mai luxos, conectivitate îmbunătățită,rafinament și silențiozitate sporite. Designul postului de conducere este mai îndrăzneț, mai dinamic și mai axat pe cerințele șoferului. O consolă centrală nouă, sportivă, cu un profil mai suplu, se integrează perfect cu planșa de bord și include încărcător wireless și un compartiment mai mare de depozitare.

Elementul fundamental al noului interior este ecranul tactil curbat, cu diagonala de 11,4 inch, integrat perfect într-o ramă din magneziu elegantă, care controlează noul sistem multimedia Pivi Pro.

 

Finisajele naturale, cu ornamente din lemn și aluminiu, îmbracă partea superioară a ușilor și toată lățimea planșei de bord. Julian Thomson, directorul de design Jaguar, a spus: „Noul F-PACE este dinamic și impunător, o apariție elegantă pe stradă – reprezintă o evoluție importantă a limbajului de design Jaguar. Luxul deosebit și atenția sporită la detalii din habitaclul modelului F-PACE, cu tehnologii inovatoare, perfect integrate, sunt o garanție a faptului că șoferul și pasagerii se vor simți speciali de fiecare dată când urcă la bord.”

Noul selector de viteze – doar unul dintre multele detalii interesante – are partea superioară finisată cu o cusătură ca a mingii de crichet, iar partea inferioară este realizată din metal atent prelucrat, pentru o senzație mai plăcută la atingere.

 

Fețele de uși, cu mâner cu design tridimensional, asigură un acces mai ușor și un spațiu de depozitare sporit pentru sticle și alte articole, iar butoanele pentru acționarea electrică a geamurilor ocupă o poziție mai joasă și mai ergonomică.

Scaunele noi dispun de perne mai late, funcții de masaj inedite și o acoperire mai mare a zonelor încălzite și ventilate. La unele modele, sigla Jaguar este ștanțată pe toate tetierele, iar etichetele „Est.1935 Jaguar Coventry” de pe tapițerie subliniază tradiția mărcii.

O gamă de tehnologii avansate asigură sănătatea și confortul tuturor pasagerilor. Cu ajutorul tehnologiei Nanoe, ionizarea aerului din habitaclu îmbunătățește calitatea aerului, prin eliminarea alergenilor și mirosurilor neplăcute. De asemenea, dispune și de un sistem de filtrare care captează particulele foarte fine – inclusiv particulele PM2.5 – pentru a îmbunătăți starea de sănătate și confortul pasagerilor. Clientul activează sistemul prin apăsarea butonului „Purify”.

 

Motorizare hibridă cu încărcare la priză, puternică și performantă Noul F-PACE este disponibil cu motorizarea P400e PHEV, cu cea mai noua generație a motorului cu 4 cilindri și cu noile motorizări Ingenium diesel și pe benzină, cu 6 cilindri în linie. Pentru anumite motorizări este disponibilă în premieră tehnologia mild hibrid (MHEV).

Toate modelele F-PACE sunt echipate cu tracțiune integrală inteligentă și transmisie automată cu 8 trepte. Gama de motorizări include:

Diesel

• 4 cilindri turbo de 2.0 litri MHEV 163 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD

• 4 cilindri turbo de 2.0 litri MHEV 204 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD

• 6 cilindri turbo de 3.0 litri MHEV 300 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD

Benzină

• 4 cilindri turbo de 2.0 litri 250 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD

• 6 cilindri S/C și turbo de 3.0 litri MHEV 400 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD

• 4 cilindri turbo de 2.0 litri PHEV 404 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD

Combinat, noul model PHEV cu 4 cilindri de 2,0 litri dezvoltă o putere de 404 CP și un cuplu de 640 Nm, cu ajutorul motorului pe benzină și motorului electric de 105 kW. Motorul electric avansat este alimentat de o baterie litiu-ion de 13,6 kWh și permite reducerea emisiilor de CO2 la 49 g/km* și a consumului de combustibil la 2.2 l/100 km*, precum și obținerea unei accelerații impresionante de 5,3 secunde 0-100 km/h.

Dacă bateria este complet încărcată, noul P400e are o autonomie de până la 53 km în modul electric, permițând noului F-PACE PHEV să facă un traseu, dus-întors, de 30,2 km în modul EV, fără a fi necesară încărcarea. Stațiile de încărcare rapidă (30 kW CC) asigură o încărcare de la 0 la 80% în 30 de minute, iar o stație de încărcare de 7 kW instalată la domiciliu realizează aceeași operație în numai 1 ora și 40 de minute.

Tehnologia MHEV avansată, disponibilă pentru motorizările diesel cu 4 și 6 cilindri și pe cele pe benzină cu 6 cilindri utilizează un alternator-demaror cu o curea încorporată (BiSG), care permite recuperarea energiei pierdute de obicei în timpul încetinirii sau frânării. Această energie este apoi stocată într-o baterie litiu-ion separată, de 48 V, înainte de a fi utilizată în mod inteligent pentru a asista motorul la accelerare și pentru a asigura un sistem stop/start mai rafinat.

Cu tehnologie MHEV, motorul diesel Ingenium de nouă generație, de 2.0 litri, cu 4 cilindri și 163 CP se remarcă prin emisii de CO2 minime de 161 g/km* și un consum de combustibil minim de 6.2 l/100 km*.

Motorul diesel cu 6 cilindri în linie și 300 CP se evidențiază prin performanțe bune începând de la turații mici, un consum de combustibil minim de 7.4 l/100 km* și emisii de CO2 minime de 194 g/km*. Performanțele sunt la fel de impresionante ca eficiența competitivă, cu o accelerație 0-100 km/h în numai 6.4 secunde.

Datorită utilizării unor tehnologii avansate, precum turbo compresoarele secvențiale legate în serie și sistemul avansat de tratare ulterioară a gazelor de eșapament, noua motorizare diesel respectă standarde exigente de emisii, inclusiv Euro 6d-Final, fiind una dintre cele mai performante motorizări diesel din lume.

Clienții care preferă modelele pe benzină pot alege motorul cu 6 cilindri în linie, 400 CP, de 3.0 litri, care dezvoltă un cuplu de 550 Nm. Acesta este echipat cu cele mai noi tehnologii în domeniul motoarelor, cum ar fi un compresor acționat electric asistat de un turbo compresor de tip twin scroll și sistem de distribuție variabilă continuă (CVVL), pentru a fi deopotrivă performant și rafinat. În varianta de 400 CP, noul F-PACE are o accelerație 0-100 km/h în numai 5,4 secunde.

Nu în ultimul rând, motorul Ingenium pe benzină, cu 4 cilindri, de 2.0 litri și 250 CP, dezvoltă un cuplu de 365 Nm, accelerează 0-100 km/h în 7,3 secunde, are emisii de CO2 minime de 209 g/km* și un consum de combustibil minim de 7.9 l/100 km*.

Toate motorizările sunt cuplate la transmisia automată cu 8 trepte Jaguar, care poate fi controlată de la padelele de pe volan, pentru un plus de implicare din partea șoferului.

Colin Kirkpatrick, inginer șef de produs Jaguar, a spus: „Noul Jaguar F-PACE oferă un grup motopropulsor pentru orice preferință. Sistemul PHEV de nouă generație asigură un consum de combustibil și costuri de exploatare foarte reduse, iar autonomia în modul electric de până la 53 km este suficientă pentru a permite naveta zilnică a majorității clienților. Gama diversificată de motorizări include cele mai noi motoare diesel şi pe benzină Ingenium, echipate cu tehnologii avansate, și asigură o combinație perfectă de performanțe, rafinament și eficiență.”

Toate modelele F-PACE sunt echipate standard cu tracțiune integrală, iar sistemul Intelligent Driveline Dynamics conferă un comportament specific vehiculelor cu propulsie, cu posibilitatea de a varia aproape instantaneu cuplul motor distribuit punților, în funcție de condițiile de deplasare.

Șasiul noului F-PACE a fost actualizat, pentru a permite introducerea noilor motoare electrificate și ultimelor variante ale sistemelor JaguarDrive Control și sistemului de asistență la pornirea de pe loc.

Ultima variantă a sistemului JaguarDrive Control include modurile confort, eco, ploaie îngheață- zăpadă și dinamic, care pot fi selectate manual de către șofer, în funcție de condițiile de deplasare. Setările selectate cu ajutorul unui nou buton rotativ din dreptul noului selector al transmisiei adaptează răspunsul direcției, transmisiei, accelerației și (dacă este adăugat opțional) sistemului Adaptive Dynamics.

Asistența la pornirea de pe loc asigură un confort sporit și o funcționare mai lină decât sistemul convențional de asistență la pornirea din pantă. Noua tehnologie păstrează frânele activate pentru o perioadă de timp nelimitată, dacă vehiculul staționează în pantă, și eliberează lin frânele, numai atunci când șoferul apasă pedala de accelerație pentru a porni de pe loc.

Tehnologii conectate de ultimă generație

Noul F-PACE are la bază arhitectura electronică avansată Jaguar, denumită EVA 2.0, compatibilă cu o serie de tehnologii noi, pentru ca vehiculul să fie întotdeauna conectat și actualizat. Cea mai nouă tehnologie multimedia Pivi Pro poate fi accesată cu ajutorul noului ecran tactil HD curbat, cu diagonala de 11,4 inch. Principalele avantaje sunt claritatea îmbunătățită, ecranul fiind de 3 ori mai luminos și cu 48% mai mare decât ecranul anterior, cu diagonala de 10 inch, iar meniurile simplificate permit șoferilor să vizualizeze până la 90% din comenzile curente în ecranul principal, având nevoie de cel mult 2 apăsări.

Pentru a permite șoferilor să acceseze rapid informații esențiale, noul F-PACE este echipat și cu un ecran HD interactiv pentru șofer, cu diagonala de 12,3 inch, grafică îmbunătățită și aspect configurabil, care poate afișa harta de navigație în ecran complet (cu instrucțiuni pas cu pas), instrumente digitale, media, agenda sau detaliile sistemului multimedia. Cu ajutorul celei mai noi tehnologii de afișare a informațiilor pe parbriz - head-up display, noul F-PACE oferă șoferilor toate informațiile de care au nevoie, fără a le distrage atenția de la condus.

Noul sistem multimedia intuitiv dispune în echiparea standard de Apple CarPlay® și permite clienților să conecteze simultan 2 telefoane mobile prin Bluetooth. De asemenea, în funcție de piață, sunt disponibile în echiparea standard sistemele Android Auto™ și Baidu CarLife.

Încărcarea wireless a dispozitivelor, cu amplificator de semnal pentru telefon, permite încărcarea rapidă a unui smartphone. De asemenea, sistemul asigură o claritate îmbunătățită a apelurilor, cu ajutorul unei antene externe.

Pentru a permite pornirea instantanee, Pivi Pro are o sursă de alimentare separată și este pregătit de utilizare imediat ce clienții se urcă la volan.

Gama de tehnologii noi de confort include funcția de actualizare software prin wi-fi, care permite acestui SUV performant să utilizeze întotdeauna cea mai nouă versiune de software. Tehnologia permite proprietarilor să nu fie nevoiți să meargă la dealer pentru actualizarea software-ului vehiculului.

Tehnologia de reducere activă a zgomotului la rulare, o premieră în segment, monitorizează continuu vibrațiile provenite de la suprafața de rulare și calculează unda de sunet contrară, pentru a elimina zgomotul pe care îl aud pasagerii. Acest lucru asigură liniștea în habitaclu, pentru un rafinament îmbunătățit și oboseală redusă, asociată de obicei cu expunerea prelungită la zgomote cu o frecvență redusă.

Pentru un plus de confort, a doua generație a cheii inteligente tip brățară poate fi utilizată pentru a bloca, debloca și porni vehiculul fără a fi necesară prezența cheii obișnuite în vehicul. Dispozitivul cu baterie include un ceas și are o autonomie de 7 zile.

Noul F-PACE beneficiază și de ultima generație de tehnologie de asistență pentru șofer. Aceasta include opțiunea de avertizare luminoasă la coborârea din mașină a pasagerilor din spate și din față. Controlul adaptiv al vitezei de croazieră menține în mod automat o anumită distanță până la vehiculul din față. Cea mai nouă tehnologie de camere video perimetrale 3D Jaguar asigură funcții 3D avansate și opțiuni suplimentare de vizualizare în timpul manevrării vehiculului. Funcțiile disponibile includ afișare intersecție, perspectivă 3D și imagine ClearSight - sistem care poate face mașina transparentă, astfel încât utilizatorul poate vizualiza ce este dedesubt, dotare deosebit de utilă în off-road.

Angajamentul Jaguar privind crearea de vehicule puternice și ușoare continuă cu noul F-PACE. Structura realizată în cea mai mare parte din aluminiu utilizează aluminiul reciclat din producția în buclă închisă, pentru o sustenabilitate îmbunătățită, și reprezintă o contribuție importantă la realizarea obiectivului Jaguar, o lume cu zero emisii, zero accidente și zero aglomerație.

Clienții pot selecta dintre nivelele de echipare S, SE și HSE, toate disponibile și în versiunea R-Dynamic. Opțional, pentru toate versiunile poate fi comandat pachetul exterior Black.

0 (3).jpg
0 (4).jpg

Jaguar I-PACE este acum mai inteligent, mai bine conectat și mai rapid de încărcat

0 (3).jpg
 • I-PACE, SUV electric performant: acum cu un sistem multimedia nou, încărcare AC trifazică și tehnologii noi pentru asistența șoferului

 • Sistem multimedia Pivi Pro: la fel de rapid și ușor de utilizat ca un smartphone, cu sistem de navigație inteligent care poate indica locația celei mai apropiate stații de încărcare, costul și durata operațiunii

 • Încărcare mai rapidă la domiciliu: stația de încărcare domestică de 11 kW (AC) pentru curent trifazic încarcă într-o oră cu un curent care permite parcurgerea a 53 km (WLTP)

 • Performanțe și autonomie excepționale: accelerație de la 0 la 100 km în numai 4,8 secunde și o autonomie maximă de 470 km (WLTP)

 • Conectivitate îmbunătățită: Posibilitatea conectării unui SIM dual-modem cu abonament de date 4G, încărcare wireless a dispozitivelor, Spotify încorporat și posibilitatea conectării prin Bluetooth a 2 telefoane în același timp

 • Tehnologie de siguranță perfecționată: O camera video 3D surround și oglinda retrovizoare ClearSight asigură o vizibilitate îmbunătățită

 • Confort îmbunătățit pentru pasageri: ionizarea aerului din habitaclu cu filtrare PM2.5 captează particulele foarte fine și substanțele alergice. Modelul I-PACE poate filtra aerul din habitaclu în timp ce se încarcă, înainte de a porni la drum

 • Design mai personalizat: finisaj grilă de culoare Atlas cromat în echiparea standard, gamă de culori extinsă și jante de 19 inci

 • Pachet Bright, disponibil opțional: accentuează design-ul unanim apreciat al modelului I-PACE, care in 2019 a fost desemnată mașina anului la nivel mondial

 • Actualizare prin wi-fi îmbunătățită a software-ului: sistemele precum cel multimedia, cel care gestionează bateria sau încărcarea pot fi actualizate de la distanță, astfel permițând evoluția în timp a acestui model

Pitești, 24 iunie 2020: I-PACE – primul SUV Jaguar electric din lume, oferă acum un sistem multimedia nou, rapid și intuitiv, și permite încărcarea mai rapidă, astfel încât deținerea și condusul unui vehicul electric vor fi mai simple ca niciodată.

De la lansare, modelul I-PACE a câștigat peste 80 de premii internaționale, printre care „Mașina Anului 2019”, „Cel mai bun design” și „Cel mai ecologic automobil”, consolidându-și poziția de model care a schimbat regulile pentru a deveni primul și cel mai bun automobil electric din această clasă.

Cu 2 motoare electrice proiectate de Jaguar pe fiecare punte, care dezvoltă împreună o putere de 400 CP și un cuplu de 696 Nm, o structură din aluminiu și un centru de greutate jos, I-PACE oferă un echilibru perfect între tracțiunea integrală, rafinament, lux și agilitate.

I-PACE: pe scurt

Jaguar I-PACE include acum și mai multe tehnologii, astfel încât condusul unui vehicul electric să fie mai simplu și mai plăcut ca niciodată. Acesta este primul Jaguar echipat cu noul sistem multimedia Pivi Pro. La fel de intuitiv de utilizat ca un smartphone, Pivi Pro este rapid și agil, cu navigație EV îmbunătățită, care poate indica dacă stațiile de încărcare din apropiere sunt disponibile sau ocupate, costul încărcării și cât durează încărcarea (în funcție de piață).

I-PACE dispune acum în echiparea standard de un încărcător de 11 kW încorporat, care asigură clienților accesul la sursele de alimentare cu tensiune trifazice, ce permit o încărcare mult mai rapidă: în cazul conectării la o stație de alimentare de 11 kW, bateria se încarcă într-o oră cu un curent care permite parcurgerea a 53 km* (WLTP), iar încărcarea completă de la baterie descărcată durează acum numai 8,6 ore – ideal pentru încărcarea peste noapte, la domiciliu. Pe piețele unde nu este disponibil un curent trifazic, stațiile de 7 kW garantează, de asemenea, o încărcare competitivă și asigură într-o oră încărcarea bateriei cu un curent care permite parcurgerea unei distanțe de 35 km, iar încărcarea completă durează 12,75 ore. În timpul unei călătorii, un încărcător de 50 kW asigură încărcarea în 15 minute cu un curent care permite parcurgerea a 63 km, iar un încărcător de 100 kW, cu un curent care permite parcurgerea a 127 km, în același interval de timp.

Starea de bine a pasagerilor este amplificată printr-un sistem de ionizare a aerului din habitaclu, ce filtrează PM2.5 pentru a capta particulele foarte fine și substanțele alergice din aer. I-PACE poate să filtreze aerul din cabină și înainte de a porni la drum.

Design-ul exterior este îmbunătățit cu un finisaj al grilei față de culoare Atlas Grey, iar clienții beneficiază de o gamă mai extinsă de culori, de jante noi și de noul Pachet Bright, disponibil pentru toate modelele din gama I-PACE.

Alan Volkaerts, Vehicle Line Director, Jaguar I-PACE a declarat: „Când am dezvoltat modelul I-PACE, ne-am dorit ca acesta să fie cel mai apreciat si dorit vehicul electric din lume și să arătăm ce se întâmplă atunci când Jaguar realizează un automobil electric. Cred că ne-am îndeplinit aceste obiective ambițioase, iar acum am îmbunătățit conceptul inițial, cu un sistem multimedia nou, încărcare la curent trifazic și o tehnologie de care beneficiază atât șoferul, cât și pasagerii.

„De asemenea, am îmbunătățit subtil design-ul, cu grilă de culoare Atlas Grey și cu noul Pachet opțional Bright. I-PACE a fost primul SUV sport premium electric: fiecare schimbare pe care am făcut-o a fost pentru a ne asigura că rămâne în continuare de referință referință în clasa din care face parte.”

I-PACE: în detaliu

Mai inteligent, mai rapid și mai bine conectat: Noul sistem multimedia Pivi Pro este un element important al habitaclului spațios și luxos al modelului I-PACE. Instrumentele de bord virtuale, cu ecran HD cu diagonala de 12,3 inci, ecranele tactile superior și inferior, cu diagonala de 10, respectiv 5 inci.** și butoanele rotative haptice, multifuncționale, sunt corelate cu grafica clară, simplă și modernă, pentru a oferi utilizatorului o experiență autentică și intuitivă.

Inspirat de smartphone-uri, Pivi Pro este ușor de utilizat, iar procesorul puternic și pornirea rapidă permit sistemului să fie pregătit atunci când urcați la volan. Datorită bateriei de rezervă încorporate, inițializarea sistemului de navigație durează numai câteva secunde.

Meniul nou cu structură plană și intuitivă asigură utilizarea ușoară a sistemului, prin accesarea cu o singura atingere a echipamentelor și funcțiilor uzuale. Sistemul de navigație reproiectat înjumătățește numărul de pași necesari pentru setarea unei destinații, reducând distragerea atenției șoferului, iar clienții pot avea o imagine tip panoramă și mări sau micșora harta cu degetele, la fel ca pe un smartphone.

I-PACE include în prezent și un suport de încărcare wireless, disponibil opțional, amplasat sub consola centrală. Încărcarea wireless include și un amplificator de semnal, iar Pachetul Smartphone cu Apple CarPlay® este disponibil în echiparea standard, ca și tehnologia Bluetooth, care permite sincronizarea simultană a 2 telefoane.

Noul sistem multimedia Pivi Pro vă va ajuta să ajungeți la destinație mai rapid și mai odihnit. Sistemul de navigație utilizează algoritmi inteligenți, pentru a optimiza traseul și știe, de asemenea, să nu ofere ghidare vocală în zonele pe care le cunoașteți, iar hărțile vor fi întotdeauna actualizate, datorită funcției de actualizare prin wi-fi a software-ului (SOTA).

Stephen Boulter, Vehicle Engineering Manager, Jaguar I-PACE, a declarat: „Sistemul multimedia Pivi Pro simplifică utilizarea rețelelor de încărcare publice. Pe lângă indicarea locației stațiilor de încărcare, vă poate spune dacă sunt disponibile, cât costă utilizarea acestora și poate estima timpul de încărcare. Știm că majoritatea clienților încarcă modelul I-PACE la domiciliu, dar am dorit să facem încărcarea în timpul deplasării la fel de simplă – iar noul sistem multimedia Jaguar face posibil acest lucru.”

Prin posibilitatea de a adăuga automat stații de încărcare la traseu, dacă este cazul, Pivi Pro permite simplificarea suplimentară a procesului. Sistemul va selecta încărcătoarele optime, pentru a minimiza timpul total al călătoriei. La drum lung, Pivi Pro poate afișa, de asemenea, nivelul estimat al încărcării în momentul sosirii la fiecare punct intermediar.

Siguranță și confort:

I-PACE a fost proiectat pentru a garanta siguranța dumneavoastră și a familiei, obținând calificativul maxim, de 5 stele, la testele EuroNCAP.

Tehnologia de ultimă oră asigură protecția suplimentară a pasagerilor și participanților la trafic. Cu un sistem nou de camere video perimetrale 3D, care oferă o imagine de ansamblu în plan a zonei din apropiere și pericolelor potențiale, cu afișare pe ecranul tactil central, vizibilitatea este îmbunătățită semnificativ.

În habitaclu, oglinda retrovizoare ClearSight îmbunătățește siguranța și confortul, asigurând faptul că șoferul are întotdeauna o vizibilitate neobstrucționată în spate, chiar și cu 3 pasageri pe banchetă sau cu portbagajul de 656 de litri încărcat până la plafon.

ClearSight utilizează o cameră video cu lentilă cu unghi larg, conectată la un ecran de înaltă rezoluție, amplasat în oglinda retrovizoare, fără cadru. Un mic buton de pe oglindă permite șoferului să comute între imaginea oferită de oglinda standard și cea oferită de camera video.

Perfect integrată în modulul antenei montate pe plafon, camera video de înaltă definiție funcționează în toate condițiile, inclusiv de luminozitate scăzută, iar marginea protectoare și învelișul hidrofob permit o vizibilitate crescută.

Toți pasagerii beneficiază de un sistem de climatizare îmbunătățit, care asigură o încălzire sau o răcire inteligentă și eficientă independentă (până la 4 zone). Ionizarea aerului din habitaclu, proiectată pentru eliminarea substanțelor alergice, include acum și un sistem de filtrare, care captează particulele foarte fine – inclusiv particulele PM2.5 – pentru a îmbunătăți starea de sănătate și confortul pasagerilor. Un avantaj important al noului sistem de filtrare este că, în timpul încărcării, clienții pot utiliza sistemul de precondiționare al modelului I-PACE (care optimizează temperatura bateriei) și pentru a elimina din habitaclu substanțele alergice și particulele foarte fine, înainte de a porni la drum.

Clienții dispun de mai multe posibilități de personalizare:

Pachetul Bright accentuează design-ul incitant al modelului I-PACE, cu o ramă cromată pentru grila radiatorului, capace oglinzi exterioare Atlas Grey, rame geamuri din crom satinat și difuzor de aer spate Atlas Grey. Pachetul opțional Black, modern, este îmbunătățit cu ajutorul siglelor spate de culoare negru lucios.

Gama de culori actualizată include acum nuanțe precum Caldera Red, Portofino Blue, Eiger Grey sau Aruba.

Un model electric ușor de condus: Jaguar I-PACE a fost proiectat ca în fiecare moment șoferul să beneficieze de o liniște deplină și să se poată bucura fără nicio grijă de automobilul său electric.

 • Cu o autonomie maximă de 470 km (WLTP) asigurată de bateria de 90 kWh, clienții care nu parcurg zilnic o distanță prea mare trebuie să încarce modelul I-PACE doar o dată pe săptămână.

 • I-PACE are o garanție a bateriei de 8 ani sau 160.000 km..

 • Jaguar a dezvoltat aplicația iGuide, care permite găsirea cu ușurință și înțelegerea principalelor funcții și comenzi ale modelului Jaguar I-PACE. Aceasta ține rolul de manual de utilizare la purtător și se asigură că găsiți întotdeauna răspunsul la orice întrebare despre încărcare.

 • La încărcarea în locații publice, cablul de încărcare al modelului I-PACE se blochează pe poziție odată cu încuierea vehiculului și nu poate fi deconectat dacă vehiculul nu este descuiat, oferind libertatea de a face altceva în timpul încărcării.

 • Jaguar I-PACE dispune de un mod Eco, care permite creșterea autonomiei prin reducerea consumului de energie și încurajează un stil de condus mai eficient. De asemenea, acesta modifică ușor setările temperaturii aerului în habitaclu, recirculării aerului și altor funcții ale vehiculului. Puteți anula aceste modificări prin acționarea normală a fiecărei funcții sau prin modificarea setărilor din meniu.

Jaguar lansează noul F-TYPE

Jag_F-TYPE_R_21MY_Velocity_Blue_Reveal_S
 • Noul design: F-TYPE evoluează într-o formă mai sculptată și recognoscibilă a mașinii sport definitorii Jaguar

 • Materialele luxoase, lucrătura precisă și detaliile atractive definesc interiorul concentrat pe șofer

 • Noul panou de bord virtual HD de 12,3 inci și sistemul audio Meridian contribuie la experiența de condus

 • Noul Jaguar F-TYPE R are 575CP cu un motor V8 și ajunge de la 0 la 100 km pe oră în doar 3,7 secunde. Este prevăzut cu șasiu si suspensie îmbunătățite, bare anti-ruliu, direcție asistată electric și stiluri noi de jante

 • Noile modele V8 450CP vin cu tracțiune spate și integrală – cu o dinamică adaptată pentru o performanță exploatabilă

 • Cu ajutorul informațiilor primite de la Jaguar XE SV Project 8, transmisia Quickshift a fost recalibrată în mod minuțios pentru o schimbare mai rapidă și mai evidentă a treptelor de viteză

 • First Edition cu pachetul de design exterior, plafon exterior contrastant negru, jante unice de 20 inci, scaune Performance cu piele Windsor și 12 direcții de reglare și monogramă cusută

 • Disponibil pentru comandă, în România, începând cu 2020

 

Noul Jaguar F-TYPE arată mai frumos ca niciodată și încorporează ADN-ul designului Jaguar în cea mai pură formă a sa. Mașina sport oferă un echilibru perfect între performanță și satisfacția șoferului, ce constă într-un design mai agresiv și un habitaclu definit de materiale luxoase.

Gama de motoare puternice include opțiuni cu patru și opt cilindri, toate adaptate la transmisiile Quickshift cu opt viteze și control manual, cu ajutorul padelelor montate pe volan.

De asemenea, noul F-TYPE oferă o tehnologie concentrată pe nevoile șoferului, care include un panou de bord TFT de 12,3 inci de înaltă definiție cu informații configurabile, un sistem infotainment Touch Pro, posibilitatea actualizării de software over-the-air, astfel încât să fie mai confortabil pentru client, fără a fi nevoie să viziteze un retailer. Cele două sisteme audio Meridian permit o reproducere îmbunătățită a sunetului.

Julian Thomson, Director de Design Jaguar, a declarat: „Proiectarea celui mai frumos vehicul sport, cu o puritate, proporție și prezență care sunt negreșit specifice Jaguarului: aceasta a fost provocarea pe care ne-am impus-o. Noul F-TYPE este mai spectaculos ca niciodată, cu o claritate și mai sporită a obiectivului cu privire la fiecare linie, suprafață și funcție, încorporând ADN-ul adevăratului design Jaguar.

Tehnologiile de vârf, materialele și finisajele de lux conferă o estetică funcțională, într-un interior care va încânta șoferul și pasagerul deopotrivă, chiar înainte de pornirea motorului și începerea călătoriei. Jaguar produce mașini sport de peste 70 de ani și tocmai această moștenire bogată a inspirat echipa să creeze ceva cu adevărat extraordinar.”

Designul premiat al modelului F-TYPE a evoluat concentrându-se pe mai multă puritate și disciplină și o formă perfect sculptată. Farurile Pixel LED, foarte subțiri*, cu lumini de zi cu design actualizat în forma literei „J”  și indicatoarele de direcție, se integrează perfect în suprafața din „metal lichid” a noii capote de tip scoică, exagerând lățimea vizuală și accentuând atitudinea impunătoare. Noua bară frontală și masca subtil lărgită sporesc prezența și impactul vizual.

Partea posterioară subliniază silueta dramatică, spectaculoasă a modelului F-TYPE, în timp ce noile stopuri combină o linie sinuoasă LED inconfundabilă, inspirată de SUV-ul electric Jaguar I-PACE.

Interiorul combină măiestria tradițională Jaguar cu materialele contemporane, prețioase, precum pielea Windsor și finisajele Noble Chrome. Printre frumoasele detalii se numără logo-ul cusut pe scaune, căptușeala ușilor și tetiere, precum și marcajele subtile „Jaguar Est. 1935” de pe consola centrală, butonul torpedoului și ghidajele centurilor de siguranță.

Panoul de bord HD TFT configurabil de 12,3 inci prezintă o varietate de afișaje și o hartă completă, dar așa cum îi stă bine unui vehicul sport, modul implicit este caracterizat de turometrul central mare. Această funcție și lumina schimbătorului de viteze transmit subtil caracterul concentrat pe șofer și potențialul de performanță al modelului F-TYPE.

Chiar înainte de începerea călătoriei, F-TYPE încântă șoferul cu spectacolul vizual al mânerelor ușilor și gurilor de ventilație escamotabile.

Motorizările disponibile în România – în patru cilindri cu putere de 300CP și în 8 cilindri V8 cu puteri de 450CP și respectiv 575CP – sunt prevăzute cu evacuare sport activă cu intensitatea zgomotului reglabilă. Clienții care aleg motorul V8 450CP sau 575CP beneficiază de noua funcție Quiet Start, care asigură un sunet mai subtil, mai rafinat. Dacă se dorește, Quiet Start poate fi suprasolicitat prin selectarea Modului Dynamic sau prin apăsarea butonului de evacuare sport activă cu intensitatea zgomotului reglabilă.

Alan Volkaerts, Director Linie de Vehicule, Jaguar F-TYPE, declară: „Noul F-TYPE este vehiculul sport Jaguar prin definiție și continuă să stabilească standardul pentru puritatea designului, bucuria și satisfacția fiecărui șofer, dar și o experiență de condus cu adevărat specială – făcând fiecare călătorie extraordinară.

Designul său atemporal este mai recognoscibil ca niciodată, tehnologiile precum panoul de bord virtual de înaltă definiție sporesc orientarea către necesitățile șoferilor, în timp ce sistemele de propulsie prezintă o gamă de opțiuni incomparabilă în acest segment. Entuziaștii vor aprecia noul F-TYPE R cu motor V8 de 575CP, șasiul îmbunătățit și sistemul inteligent cu tracțiune integrală, care oferă o performanță cu adevărat deosebită în orice condiții, în timp ce păstrează manevrabilitatea inerentă.”

Noul motor V8 de 450CP a fost dezvoltat pentru a oferi o performanță exploatabilă și plină de satisfacții – cuplul său maxim de 580Nm fiind generat la numai 2.500rpm. Acesta este disponibil cu tracțiunea integrală și – pentru pasionați – tracțiunea spate.

Creșterea randamentului motorului V8 al modelului F-TYPE R cu tracțiune integrală la 575CP și 700Nm (de la 550CP, respectiv 680Nm) oferă o performanță cu adevărat deosebită în toate condițiile și pe orice vreme, menținând în același timp manevrabilitatea inerentă. Performanța este excepțională: sprintul comparativ până la 100km/h durează doar 3,7 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 300km/h.

Pentru a oferi o agilitate mai bună, puterea crescută a modelului F-TYPE R este adaptată unui șasiu echipat cu jante noi de 20 inci Gloss Black cu 10 spițe și finisaj diamond-turned, unei suspensii noi, a barelor anti-ruliu și a unei suspensii spate mai rigide.

Pe baza informațiilor acumulate prin dezvoltarea Jaguarului XE SV Project 8, ediție limitată, transmisiile Quickshift atât ale noului model F-TYPE R cât și ale modelului V8 450CP au fost recalibrate cu meticulozitate pentru o experiență a condusului mai interesantă. Noul F-TYPE R oferă în mod specific schimbări de viteză mai rapide și mai clare la acționarea padelelor montate pe volan sau a selectorului de viteze SportShift. Atât schimbările spre o treaptă de viteză superioară, cât și inferioară sunt mai rapide și oferă o senzație mai conectată și mai receptivă.

Clienții au posibilitatea de a alege și varianta exclusivistă F-TYPE First Edition. Bazat pe nivelul de echipare R-Dynamic, First Edition este disponibil doar în primul an de la lansare și are detalii unice precum Pachetul de Design Exterior în contemporanul Dorchester Grey și jante de 20 de inci Gloss Black cu 5 spițe și finisaj Diamond-Turned, acestea completând posibilitatea de a alege între culorile exterioare Santorini Black, Eiger Gre sau Fuji White.

Interiorul este dotat cu scaune din piele Windsor, ajustabile pe 12 direcții, în nuanța negru Ebony și cusături Light Oyster sau în nuanța roșu Mars și cusături Flame Red. Printre alte îmbunătățiri se numără panoul de bord învelit în alcantara cu monograma embosată, padelele din aluminiu și un plafon din piele întoarsă negru Ebony.

Gama F-TYPE este produsă în fabrica Jaguar din Castle Bromwich din Regatul Unit și constă în:

F-TYPE Coupé și Convertibil:

 • 300CP 2.0-litri patru cilindri; Quickshift RWD

 • 450CP 5.0-litri V8; Quickshift; RWD/ AWD

F-TYPE R-Dynamic Coupé și Convertibil:

 • 300CP 2.0-litri patru cilindri; Quickshift RWD

 • 450CP 5.0-litri V8; Quickshift; RWD/ AWD

F-TYPE First Edition Coupé și Convertibil:

 • 300CP 2.0-litri patru cilindri; Quickshift RWD

 • 450CP 5.0-litri V8; Quickshift; RWD/ AWD

F-TYPE R Coupé și Convertibil:

 • 575CP 5.0-litri V8; Quickshift AWD

* Farurile Pixel LED sunt disponibile exclusiv la noul F-TYPE R

Jaguar I-PACE este mașina anului 2019, în Europa

jagipace19myecotyhighres040319-resize-10
 • Jaguar I-PACE a câștigat premiul “European Car of the Year”- Mașina anului 2019, în Europa;

 • 60 de jurnaliști de profil au ales SUV-ul electric Jaguar în detrimentul altor șase finaliști;

 • Până în prezent, vânzările din Europa reprezintă 75% din volumul* global de vânzări I-PACE;

 • Serviciul public de încărcare Jaguar oferă acces ușor la peste 85.000 de puncte de încărcare, din întregul continent;

 • Cu un an în urmă, I-PACE a câștigat 55 de premii la nivel global de la lansarea sa.

 

Jaguar I-PACE a fost desemnată Mașina Anului în cadrul competiției European Car of the Year Awards 2019. Acesta este primul an când Jaguar a câștigat premiul râvnit de întreaga industrie, la nivel european. Juriul European Car of the Year este compus din 60 de jurnaliști de profil din 23 de țări, iar premiul recunoaște inovația tehnică, designul, performanța, eficiența și raportul calitate preț.

Prof. Dr. Ralf Speth, Chief Executive Officer, Jaguar Land Rover, declară: “Suntem extrem de mândri de faptul că primul nostru autovehicul electric este de asemenea și primul Jaguar care a câștigat European Car of the Year. I-PACE a fost proiectat și dezvoltat în Marea Britanie de la zero. Din punct de vedere tehnologic, este cel mai avansat vehicul electric alimentat de baterie. Schimbă cu adevărat regulile jocului! Premiul European Car of the Year este o adevărată onoare și recunoaștere pentru echipa noastră globală.”

Proiectat și dezvoltat în Marea Britanie, Jaguar I-PACE cunoaște un adevărat succes de vânzări la nivel mondial, cu peste 8.000 de livrări către clienți până în prezent - 75% dintre acestea în Europa*.

Nimic nu se compară cu aspectul pe șosea sau felul în care se conduce I-PACE. Acesta a fost proiectat pentru a maximiza toate avantajele unui motor cu propulsie electrică și ale unei arhitecturi din aluminiu, dovedind performanța unei mașini sport și utilitatea unui SUV.

I-PACE a primit 55 de premii la nivel mondial de la lansarea sa, în urmă cu un an, printre care și Mașina Anului în Germania, Norvegia și Marea Britanie, EV of the Year oferit de revista TopGear, Mașina Verde a Anului în China și ECOBEST Award oferit de Autobest.

*Cifre aferente la 31 Ianuarie 2019

bottom of page