NOUTĂȚILE JAGUAR LAND ROVER

Noul Jaguar XF: ELEGANT, LUXOS, CONECTAT

• Vă prezentăm noul XF: design exterior perfecționat, interiore noi, conectivitate avansată și motorizări eficiente, cu tehnologie hibridă

• Exterior nou: bara față nouă, farurile full LED, grila și bara spate noi conferă un aspect mai impunător

• Interior de foarte bună calitate: interiorul complet nou se remarcă prin materiale luxoase, atent selecționate și detalii exclusiviste, pentru a conferi pasagerilor o experiență contemporană, o adevărată oază le liniște

• Motorizare diesel MHEV nouă: motorizarea diesel MHEV cu 4 cilindri în linie de 2,0 litri și 204 CP este cu 24 CP mai puternică decât cea pe care o înlocuiește, cu emisii de noxe și consum de combustibil mai reduse – CO2 începând cu 130 g/km* și consum începând cu 4,9 l/100 km* pentru XF Sedan

• Conectivitate perfectă: tehnologiile includ Pivi Pro, cel mai nou sistem multimedia Jaguar, care poate fi accesat cu ajutorul unui ecran tactil complet nou, cu diagonala de 11,4 inch, cu suprafață curbă

• Întotdeauna la zi: actualizarea prin wi-fi permite instalarea discretă și de la distanță a ultimelor versiuni software ale sistemelor vehiculului

• Confort îmbunătățit pentru pasageri: sistem inovator de reducere activă a zgomotului la rulare și ionizare aer din habitaclu, cu filtrare PM2.5, pentru a capta particulele foarte fine și alergenii

• Motorizări pe benzină puternice: motoarele Ingenium pe benzină, rafinate, de 250 și 300 CP asigură o accelerație de la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde, respectiv 5,8 secunde pentru modelul limuzină

• Tracțiune integrală inteligentă: toate modelele XF sunt echipate cu transmisie automată cu 8 trepte și sunt disponibile și cu tracțiune integrală

 

 

Noile și dinamicele modele Jaguar XF Sedan și XF Sportbrake se remarcă prin exterior îmbunătățit, un interior complet nou, realizat cu materiale luxoase noi și tehnologii moderne, perfect integrate și conectate. Noul XF este imaginea designului și tehnologiei britanice contemporane.

Exteriorul se remarcă printr-o bară față nouă, cu prize de aer mai mari și mai coborâte, care conferă o atitudine dominantă. Această impresie este accentuată de grila față mai lată, cu design de tip fagure, specific modelelor Jaguar clasice. Prizele de aer laterale includ acum sigla Jaguar, demonstrând atenția deosebită acordată detaliilor.

Farurile, foarte subțiri, cu lumini de zi (DRL) în formă de dublu “J” sunt disponibile opțional cu tehnologie Pixel LED. Sistemul poate genera fascicule variabile, prin selectarea unor segmente de LED-uri diferite, pentru a optimiza vizibilitatea fără a distrage atenția celorlalți șoferi. De asemenea, includ faza lungă adaptivă, care evaluează condițiile de deplasare și adaptează automat faza lungă pentru a ocoli vehiculele care vin din față și indicatoarele rutiere.

În echiparea standard a gamei de modele este disponibilă tehnologia Premium LED, cu fază lungă adaptivă pentru modelele SE și HSE. Tehnologia utilizează camera video față pentru a comuta automat între faza lungă și faza scurtă, pentru a nu-i orbi pe șoferii vehiculelor care vin din față. Opțional sunt disponibile lumini de semnalizare dinamice.

În spate, designul îmbunătățit include o bară mai lată și mască spate în culoarea caroseriei, care lasă impresia unei gărzi la sol mai reduse.

În echiparea R-Dynamic, noile modele XF și XF Sportbrake se remarcă printr-o serie de elemente de design specifice, care conferă un aspect mai dinamic, în timp ce toate modelele sunt disponibile cu pachetul exterior suplimentar Black, care sporește aspectul sportiv cu elemente specifice, de culoare negru lucios.

Interior luxos și cu materiale plăcute la atingere

 

Modelul XF are un interior complet nou, mai luxos, conectivitate îmbunătățită și silențiozitate sporita. Designul postului de conducere este mai îndrăzneț, mai dinamic și mai axat pe cerințele șoferului. O consolă centrală nouă, sportivă, cu un profil mai dinamic, se încadrează perfect în planșa de bord și încorporează un încărcător wireless cu amplificator de semnal.

Elementul fundamental al noului interior este ecranul tactil curbat, cu diagonala de 11,4 inch, integrat perfect într-o carcasă din magneziu elegantă, care controlează noul sistem multimedia Pivi Pro. Finisajele naturale, cu ornamente din lemn și aluminiu, îmbracă margiea superioară a ușilor și toată lățimea planșei de bord.

Noul selector de viteze – doar unul dintre multiplele detalii interesante – are partea superioară finisată cu o cusătură ca a bilei de crichet, iar partea inferioară este realizată din metal atent prelucrat, pentru o senzație mai plăcută la atingere.

Părțile interioare ale ușilor, cu mâner cu design tridimensional, asigură un acces mai ușor și un spațiu de depozitare sporit pentru sticle și alte articole.

Scaunele noi dispun de perne mai late, funcții de masaj inedite și o acoperire mai mare a zonelor încălzite și ventilate. Sigla Jaguar este ștanțată pe toate tetierele, iar etichetele „Est.1935 Jaguar Coventry” de pe tapițerie subliniază tradiția mărcii.

O gamă de tehnologii avansate asigură sănătatea și confortul tuturor pasagerilor. Cu ajutorul tehnologiei Nanoe, disponibilă opțional pentru toate modelele, ionizarea aerului din habitaclu îmbunătățește calitatea aerului, prin eliminarea alergenilor și mirosurilor neplăcute. De asemenea, sistemul are și o opțiune de filtrare care captează particulele foarte fine – inclusiv particulele PM2.5 – pentru a îmbunătăți starea de sănătate și confortul pasagerilor. Clientul activează sistemul prin apăsarea butonului „Purify”.

Motoare avansate și eficiente

Noile Jaguar XF și XF Sportbrake sunt propulsate de o gamă modernă de motorizări diesel și pe benzină, cea diesel fiind de tip Mild Hybrid (MHEV).

Noul XF este disponibil numai cu transmisii automate cu 8 trepte, tracțiune spate sau integrală și următoarele variante de motorizare:

Diesel

• 4 cilindri turbo de 2,0 litri MHEV 204 CP, transmisie automată cu 8 trepte, RWD/AWD

Benzină

• 4 cilindri turbo de 2,0 litri 250 CP, transmisie automată cu 8 trepte, RWD

• 4 cilindri turbo de 2,0 litri 300 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD

Dieselul de 204 CP dezvoltă un cuplu de 430 Nm, iar sistemul său MHEV utilizează un alternator cu o curea integrată (BiSG), amplasat în compartimentul motorului și care recuperează energia pierdută de obicei la decelerare și frânare, pentru a o stoca într-o baterie litiu-on de 48 V, amplasată sub portbagaj. Sistemul permite utilizarea acestei energii pentru a asista motorul la accelerații și conferă, de asemenea, rafinament și rapiditate îmbunătățite sistemului stop/start.

Noul diesel MHEV de 204 CP permite modelului XF Sedan RWD să accelereze 0-100 km/h în 7,6 secunde, cu emisii de CO2 de la 130 g/km* și consum de combustibil de la 4,9 l/100 km*. Versiunea XF Sportbrake AWD are o accelerație 0 - 100 km/h în 8,0 secunde, emisii de CO2 începând cu 137 g/km* și consum de combustibil începând cu 5,2 l/100 km*. Acest lucru asigură costuri reduse de exploatare, iar pentru modelul XF Sedan RWD asigură o reducere cu 13% a emisiilor și cu 14% a consumului de combustibil, comparativ cu motorizarea diesel anterioară de 180 CP, precum și o creștere a puterii cu 24 CP.

Clienții care preferă modelele pe benzină pot opta între versiunea de 250 CP sau 300 CP a motorului de 2,0 litri cu 4 cilindri, care dezvoltă un cuplu de 365 Nm și respectiv 400 Nm. Ambele versiuni sunt echipate cu cele mai noi tehnologii în domeniul motoarelor, cum ar fi un turbocompresor de tip twin scroll și sistem de distribuție variabilă continuă (CVVL), pentru a fi deopotrivă performante și rafinate.

Motorul pe benzină de 250 CP se remarcă printr-un consum de combustibil de 8,0 l/100 km*, emisii de CO2 începând cu 181 g/km* și accelerează 0-100 km/h în 6,9 secunde, pentru modelul XF Sedan RWD și începând cu 188 g/km* și consum de combustibil începând cu 8,3 l/100 km*, pentru versiunea XF Sportbrake RWD.

Modelul XF Sedan de 300 CP, disponibil exclusiv cu tracțiune integrală, accelerează 0-100 km/h în 6,1 secunde.

Toate motorizările sunt cuplate la transmisia automată cu 8 trepte Jaguar, care poate fi controlată de la padelele de pe volan, pentru un plus de implicare din partea șoferului.

Tehnologii avansate, conectate

Noul XF are la bază arhitectura electronică avansată Jaguar, denumită EVA 2.0, compatibilă cu o serie de tehnologii noi, pentru ca vehiculul să fie întotdeauna conectat și actualizat.

Cea mai nouă tehnologie multimedia Pivi Pro poate fi accesată cu ajutorul noului ecran tactil HD curbat, cu diagonala de 11,4 inch. Principalele avantaje sunt claritatea îmbunătățită, ecranul fiind de 3 ori mai luminos și cu 48% mai mare decât ecranul anterior, iar meniul simplificat permite șoferilor să acceseze sau să vizualizeze până la 90% din comenzile curente în ecranul principal, având nevoie de cel mult 2 apăsări.

Pentru a permite șoferilor să acceseze rapid informații esențiale, noul XF este echipat și cu un ecran HD interactiv pentru șofer, cu diagonala de 12,3 inch, grafică îmbunătățită și aspect configurabil, care poate afișa următoarele informații: harta de navigație în ecran complet, instrumente digitale, media, agenda sau detaliile sistemului multimedia. Cu ajutorul celei mai noi tehnologii de afișare pe parbriz – Head-Up Display, noul Jaguar XF oferă șoferilor toate informațiile de care au nevoie, fără a le distrage atenția de la condus.

Noul sistem multimedia intuitiv dispune în echiparea standard de Apple CarPlay® și permite clienților să conecteze simultan 2 telefoane mobile prin Bluetooth. De asemenea, în funcție de piață sunt disponibile în echiparea standard sistemele Android Auto™ și Baidu CarLife.

Încărcarea wireless a dispozitivelor, cu amplificator de semnal, permite încărcarea rapidă a unui smartphone. Sistemul asigură o claritate îmbunătățită a apelurilor, cu ajutorul unei antene externe.

Pentru a permite pornirea aproape instantanee, Pivi Pro are o sursă de alimentare separată și este pregătit de utilizare imediat ce clienții se urcă la volan.

Gama de tehnologii noi de confort include funcția de actualizare software prin wi-fi, care permite modelului XF să utilizeze întotdeauna cea mai nouă versiune de software. Tehnologia permite proprietarilor să nu fie nevoiți să meargă la dealer pentru actualizarea software-ului vehiculului.

Conectivitatea Pivi Pro este asigurată de cea mai nouă tehnologie cu 2 cartele SIM încorporate și 2 modemuri LTE, care permite sistemului să efectueze mai multe funcții în același timp, precum redare media și descărcare actualizări software SOTA, fără reducerea performanțelor. De asemenea, conectivitatea îmbunătățită asigură întreruperi minime ca urmare a semnalului slab, schimbând rețeaua în căutarea celui mai puternic semnal.

Tehnologia de reducere activă a zgomotului la rulare, o premieră în segment, monitorizează continuu vibrațiile provenite de la suprafața de rulare și calculează unda de sunet contrară, pentru a elimina zgomotul pe care îl aud pasagerii. Acest lucru asigură un zgomot mai redus în habitaclu, pentru un rafinament îmbunătățit și oboseală redusă, asociată de obicei cu expunerea prelungită la zgomote cu o frecvență redusă. Sistemul monitorizează gradul de ocupare a habitaclului și optimizează în permanență performanțele, pentru a asigura fiecărui pasager cea mai bună experiență posibilă.

În plus, oglinda retrovizoare interioară ClearSight** conferă șoferului o vizibilitate perfectă în spate. Utilizând o cameră video cu lentilă superangulară, sistemul transmite imagini unui ecran de înaltă definiție de pe oglinda retrovizoare interioară fără ramă.

Pentru un plus de confort, a doua generație a cheii inteligente tip brățară, poate fi utilizată pentru a bloca, debloca și porni vehiculul fără a fi necesară prezența cheii obișnuite în vehicul. Dispozitivul cu baterie include un ceas și are o autonomie maximă de 7 zile.

Noul XF beneficiază și de ultima generație de tehnologie de asistență pentru șofer. Aceasta include avertizarea pasagerilor atunci când părăsesc vehiculul, de apropierea unui alt vehicul sau un biciclist. Controlul adaptiv al vitezei de croazieră menține în mod automat o anumită distanță până la vehiculul din față.

Cea mai nouă tehnologie de camere video perimetrale 3D Jaguar asigură funcții 3D avansate și detalii și opțiuni suplimentare de vizualizare în timp real, în timpul manevrării vehiculului.

Angajamentul Jaguar privind crearea de vehicule puternice și ușoare continuă cu noul

XF. Structura realizată în cea mai mare parte din aluminiu utilizează aluminiul reciclat pentru o sustenabilitate îmbunătățită și reprezintă o contribuție importantă la realizarea obiectivului Jaguar, o lume cu zero emisii, zero accidente și zero aglomerație.

Clienții pot selecta între nivelurile de echipare S, SE și HSE, toate disponibile în versiunea R-Dynamic. Opțional, pentru toate versiunile poate fi comandat pachetul exterior Black.

*Toate valorile privind emisiile, consumul de combustibil și autonomia în modul EV sunt obținute conform standardului UE WLTP (TEL) în ciclu combinat. Valorile autonomiei în modul electric au la bază un vehicul de serie, pe un traseu standardizat. Autonomia reală variază în funcție de starea vehiculului și bateriei, traseul real, condițiile de deplasare și stilul de condus. Valorile furnizate sunt rezultate din testele oficiale realizate de producător în conformitate cu legislația UE. Numai în scop comparativ. Este posibil ca valorile reale să fie diferite. Valorile consumului de combustibil, emisiilor de CO2, consumului de energie și autonomiei pot varia în funcție de factori precum stilul de condus, condițiile de mediu, sarcină și accesoriile montate.

**Pentru noul XF Sedan

Noul Jaguar F-PACE: luxos, conectat, electrificat

● Vă prezentăm noul Jaguar F-PACE: design exterior perfecționat, un interior complet nou, conectivitate avansată și, pentru prima dată, un grup motopropulsor electrificat eficient

● Exterior îmbunătățit: design nou al capotei, 4 faruri LED foarte subțiri, grilă nouă, lămpi și bară spate noi ― pentru o prezență impunătoare

● Habitaclu perfect prelucrat: habitaclul nou se remarcă prin detalii exclusiviste, materiale de lux și tehnologie intuitivă, creând o oază de confort pentru toți pasagerii

● Motorizări electrificate: motorizări hibride cu încărcare la priză (PHEV) sau mild hibrid (MHEV) ― pentru rafinament și eficiență îmbunătățite

● PHEV: motorizarea hibridă cu încărcare la priză și motor termic pe benzină, cu 4 cilindri, de 404 CP, asigură o autonomie în modul electric de până la 53 km, iar emisiile minime de CO2 sunt de 49 g/km*

● MHEV cu 6 cilindri, diesel și pe benzină: noile motoare Ingenium cu 6 cilindri, de 3.0 litri 400 CP, pe benzină, precum și cea mai noua variantă a motorului diesel Ingenium cu 6 cilindri, de 300 CP, cu tehnologie MHEV, se remarcă prin rafinament și performanțe excepționale

● Cele mai noi motorizări diesel: motorul turbodiesel Ingenium, cu 4 cilindri, de 2,0 litri, asigură o eficiență îmbunătățită, grație tehnologiei mild hibrid (MHEV)

● Conectivitate perfectă: tehnologiile includ Pivi Pro, cel mai nou sistem multimedia Jaguar, care poate fi accesat cu ajutorul unui ecran tactil complet nou, cu diagonala de 11,4 inch, cu suprafață curbată

● Întotdeauna la zi: actualizarea prin wi-fi permite instalarea discretă și de la distanță a ultimelor versiuni software ale sistemelor vehiculului

● Confortul pasagerilor: sistem inovator de reducere activă a zgomotului la rulare și ionizarea aerului din habitaclu, cu filtrare PM2.5, pentru a capta particulele foarte fine și alergenii

Cu un exterior nou și impunător, un interior complet schimbat și rafinat, cea mai noua generație a sistemului multimedia Pivi Pro și motorizări cu 4 și 6 cilindri, cu tehnologie PHEV și MHEV, noul Jaguar F-PACE este mai luxos, mai conectat și mai eficient. Varianta PHEV cu 4 cilindri, de 404 CP, are o autonomie maximă în modul electric de 53 km*.

Designul exterior nou conferă acestui SUV performant și apreciat o personalitate puternică și încrezătoare, beneficiind de o capotă nou sculptată, prize de aer mai late și suprafețe mai plăcute la atingere și mai bine bine conturate. Capota nouă contribuie, de asemenea, la aerodinamicitatea exteriorului, prin reducerea suprafețelor reflexive în partea din față a vehiculului. Grila mărită se remarcă prin detaliile în formă de diamant, iar prizele de aer laterale includ acum sigla Jaguar. Bara față nouă, cu prize de aer reproiectate și grile închise la culoare, conferă noului F-PACE un aspect mai puternic și mai dinamic.

Cele 4 faruri noi, foarte subțiri, cu lumini de zi (DRL) în formă de dublu J, cu tehnologie Pixel LED disponibilă opțional, conferă o luminozitate îmbunătățită. Cu faza lungă adaptivă, care evaluează condițiile de deplasare și adaptează automat faza lungă pentru a ocoli vehiculele care vin din față și indicatoarele rutiere, sistemul poate genera fascicule variabile, prin selectarea unor segmente de LED-uri diferite, pentru a optimiza vizibilitatea fără a distrage atenția celorlalți șoferi.

În echiparea standard a gamei de modele este disponibilă tehnologia Premium LED, cu fază lungă adaptivă pentru modelele SE și HSE. Tehnologia utilizează camera video față pentru comutarea automată între faza lungă și faza scurtă și pentru a nu-i orbi pe șoferii vehiculelor care vin din față. De asemenea, toate modelele dispun de semnalizatoare dinamice, care asigură un plus de eleganță. În partea din spate, stopurile noi și subțiri includ motivul șicanei duble specific Jaguar – prezentat în premieră pe modelul electric I-PACE – pentru a accentua lățimea vehiculului.

Bara reproiectată și hayonul nou, sculptat, impresionează și sporesc robustețea ansamblului. În echiparea R-Dynamic, F-PACE se remarcă printr-o serie de elemente de design specifice, care conferă un aspect mai dinamic, în timp ce toate modelele sunt disponibile cu pachetul exterior suplimentar Black, care sporește aspectul sportiv cu elemente specifice, de culoare negru lucios.

Interior nou, perfect prelucrat

 

Modelul F-PACE se remarcă printr-un interior complet nou, mai luxos, conectivitate îmbunătățită,rafinament și silențiozitate sporite. Designul postului de conducere este mai îndrăzneț, mai dinamic și mai axat pe cerințele șoferului. O consolă centrală nouă, sportivă, cu un profil mai suplu, se integrează perfect cu planșa de bord și include încărcător wireless și un compartiment mai mare de depozitare.

Elementul fundamental al noului interior este ecranul tactil curbat, cu diagonala de 11,4 inch, integrat perfect într-o ramă din magneziu elegantă, care controlează noul sistem multimedia Pivi Pro.

 

Finisajele naturale, cu ornamente din lemn și aluminiu, îmbracă partea superioară a ușilor și toată lățimea planșei de bord. Julian Thomson, directorul de design Jaguar, a spus: „Noul F-PACE este dinamic și impunător, o apariție elegantă pe stradă – reprezintă o evoluție importantă a limbajului de design Jaguar. Luxul deosebit și atenția sporită la detalii din habitaclul modelului F-PACE, cu tehnologii inovatoare, perfect integrate, sunt o garanție a faptului că șoferul și pasagerii se vor simți speciali de fiecare dată când urcă la bord.”

Noul selector de viteze – doar unul dintre multele detalii interesante – are partea superioară finisată cu o cusătură ca a mingii de crichet, iar partea inferioară este realizată din metal atent prelucrat, pentru o senzație mai plăcută la atingere.

 

Fețele de uși, cu mâner cu design tridimensional, asigură un acces mai ușor și un spațiu de depozitare sporit pentru sticle și alte articole, iar butoanele pentru acționarea electrică a geamurilor ocupă o poziție mai joasă și mai ergonomică.

Scaunele noi dispun de perne mai late, funcții de masaj inedite și o acoperire mai mare a zonelor încălzite și ventilate. La unele modele, sigla Jaguar este ștanțată pe toate tetierele, iar etichetele „Est.1935 Jaguar Coventry” de pe tapițerie subliniază tradiția mărcii.

O gamă de tehnologii avansate asigură sănătatea și confortul tuturor pasagerilor. Cu ajutorul tehnologiei Nanoe, ionizarea aerului din habitaclu îmbunătățește calitatea aerului, prin eliminarea alergenilor și mirosurilor neplăcute. De asemenea, dispune și de un sistem de filtrare care captează particulele foarte fine – inclusiv particulele PM2.5 – pentru a îmbunătăți starea de sănătate și confortul pasagerilor. Clientul activează sistemul prin apăsarea butonului „Purify”.

 

Motorizare hibridă cu încărcare la priză, puternică și performantă Noul F-PACE este disponibil cu motorizarea P400e PHEV, cu cea mai noua generație a motorului cu 4 cilindri și cu noile motorizări Ingenium diesel și pe benzină, cu 6 cilindri în linie. Pentru anumite motorizări este disponibilă în premieră tehnologia mild hibrid (MHEV).

Toate modelele F-PACE sunt echipate cu tracțiune integrală inteligentă și transmisie automată cu 8 trepte. Gama de motorizări include:

Diesel

• 4 cilindri turbo de 2.0 litri MHEV 163 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD

• 4 cilindri turbo de 2.0 litri MHEV 204 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD

• 6 cilindri turbo de 3.0 litri MHEV 300 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD

Benzină

• 4 cilindri turbo de 2.0 litri 250 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD

• 6 cilindri S/C și turbo de 3.0 litri MHEV 400 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD

• 4 cilindri turbo de 2.0 litri PHEV 404 CP, transmisie automată cu 8 trepte, AWD

Combinat, noul model PHEV cu 4 cilindri de 2,0 litri dezvoltă o putere de 404 CP și un cuplu de 640 Nm, cu ajutorul motorului pe benzină și motorului electric de 105 kW. Motorul electric avansat este alimentat de o baterie litiu-ion de 13,6 kWh și permite reducerea emisiilor de CO2 la 49 g/km* și a consumului de combustibil la 2.2 l/100 km*, precum și obținerea unei accelerații impresionante de 5,3 secunde 0-100 km/h.

Dacă bateria este complet încărcată, noul P400e are o autonomie de până la 53 km în modul electric, permițând noului F-PACE PHEV să facă un traseu, dus-întors, de 30,2 km în modul EV, fără a fi necesară încărcarea. Stațiile de încărcare rapidă (30 kW CC) asigură o încărcare de la 0 la 80% în 30 de minute, iar o stație de încărcare de 7 kW instalată la domiciliu realizează aceeași operație în numai 1 ora și 40 de minute.

Tehnologia MHEV avansată, disponibilă pentru motorizările diesel cu 4 și 6 cilindri și pe cele pe benzină cu 6 cilindri utilizează un alternator-demaror cu o curea încorporată (BiSG), care permite recuperarea energiei pierdute de obicei în timpul încetinirii sau frânării. Această energie este apoi stocată într-o baterie litiu-ion separată, de 48 V, înainte de a fi utilizată în mod inteligent pentru a asista motorul la accelerare și pentru a asigura un sistem stop/start mai rafinat.

Cu tehnologie MHEV, motorul diesel Ingenium de nouă generație, de 2.0 litri, cu 4 cilindri și 163 CP se remarcă prin emisii de CO2 minime de 161 g/km* și un consum de combustibil minim de 6.2 l/100 km*.

Motorul diesel cu 6 cilindri în linie și 300 CP se evidențiază prin performanțe bune începând de la turații mici, un consum de combustibil minim de 7.4 l/100 km* și emisii de CO2 minime de 194 g/km*. Performanțele sunt la fel de impresionante ca eficiența competitivă, cu o accelerație 0-100 km/h în numai 6.4 secunde.

Datorită utilizării unor tehnologii avansate, precum turbo compresoarele secvențiale legate în serie și sistemul avansat de tratare ulterioară a gazelor de eșapament, noua motorizare diesel respectă standarde exigente de emisii, inclusiv Euro 6d-Final, fiind una dintre cele mai performante motorizări diesel din lume.

Clienții care preferă modelele pe benzină pot alege motorul cu 6 cilindri în linie, 400 CP, de 3.0 litri, care dezvoltă un cuplu de 550 Nm. Acesta este echipat cu cele mai noi tehnologii în domeniul motoarelor, cum ar fi un compresor acționat electric asistat de un turbo compresor de tip twin scroll și sistem de distribuție variabilă continuă (CVVL), pentru a fi deopotrivă performant și rafinat. În varianta de 400 CP, noul F-PACE are o accelerație 0-100 km/h în numai 5,4 secunde.

Nu în ultimul rând, motorul Ingenium pe benzină, cu 4 cilindri, de 2.0 litri și 250 CP, dezvoltă un cuplu de 365 Nm, accelerează 0-100 km/h în 7,3 secunde, are emisii de CO2 minime de 209 g/km* și un consum de combustibil minim de 7.9 l/100 km*.

Toate motorizările sunt cuplate la transmisia automată cu 8 trepte Jaguar, care poate fi controlată de la padelele de pe volan, pentru un plus de implicare din partea șoferului.

Colin Kirkpatrick, inginer șef de produs Jaguar, a spus: „Noul Jaguar F-PACE oferă un grup motopropulsor pentru orice preferință. Sistemul PHEV de nouă generație asigură un consum de combustibil și costuri de exploatare foarte reduse, iar autonomia în modul electric de până la 53 km este suficientă pentru a permite naveta zilnică a majorității clienților. Gama diversificată de motorizări include cele mai noi motoare diesel şi pe benzină Ingenium, echipate cu tehnologii avansate, și asigură o combinație perfectă de performanțe, rafinament și eficiență.”

Toate modelele F-PACE sunt echipate standard cu tracțiune integrală, iar sistemul Intelligent Driveline Dynamics conferă un comportament specific vehiculelor cu propulsie, cu posibilitatea de a varia aproape instantaneu cuplul motor distribuit punților, în funcție de condițiile de deplasare.

Șasiul noului F-PACE a fost actualizat, pentru a permite introducerea noilor motoare electrificate și ultimelor variante ale sistemelor JaguarDrive Control și sistemului de asistență la pornirea de pe loc.

Ultima variantă a sistemului JaguarDrive Control include modurile confort, eco, ploaie îngheață- zăpadă și dinamic, care pot fi selectate manual de către șofer, în funcție de condițiile de deplasare. Setările selectate cu ajutorul unui nou buton rotativ din dreptul noului selector al transmisiei adaptează răspunsul direcției, transmisiei, accelerației și (dacă este adăugat opțional) sistemului Adaptive Dynamics.

Asistența la pornirea de pe loc asigură un confort sporit și o funcționare mai lină decât sistemul convențional de asistență la pornirea din pantă. Noua tehnologie păstrează frânele activate pentru o perioadă de timp nelimitată, dacă vehiculul staționează în pantă, și eliberează lin frânele, numai atunci când șoferul apasă pedala de accelerație pentru a porni de pe loc.

Tehnologii conectate de ultimă generație

Noul F-PACE are la bază arhitectura electronică avansată Jaguar, denumită EVA 2.0, compatibilă cu o serie de tehnologii noi, pentru ca vehiculul să fie întotdeauna conectat și actualizat. Cea mai nouă tehnologie multimedia Pivi Pro poate fi accesată cu ajutorul noului ecran tactil HD curbat, cu diagonala de 11,4 inch. Principalele avantaje sunt claritatea îmbunătățită, ecranul fiind de 3 ori mai luminos și cu 48% mai mare decât ecranul anterior, cu diagonala de 10 inch, iar meniurile simplificate permit șoferilor să vizualizeze până la 90% din comenzile curente în ecranul principal, având nevoie de cel mult 2 apăsări.

Pentru a permite șoferilor să acceseze rapid informații esențiale, noul F-PACE este echipat și cu un ecran HD interactiv pentru șofer, cu diagonala de 12,3 inch, grafică îmbunătățită și aspect configurabil, care poate afișa harta de navigație în ecran complet (cu instrucțiuni pas cu pas), instrumente digitale, media, agenda sau detaliile sistemului multimedia. Cu ajutorul celei mai noi tehnologii de afișare a informațiilor pe parbriz - head-up display, noul F-PACE oferă șoferilor toate informațiile de care au nevoie, fără a le distrage atenția de la condus.

Noul sistem multimedia intuitiv dispune în echiparea standard de Apple CarPlay® și permite clienților să conecteze simultan 2 telefoane mobile prin Bluetooth. De asemenea, în funcție de piață, sunt disponibile în echiparea standard sistemele Android Auto™ și Baidu CarLife.

Încărcarea wireless a dispozitivelor, cu amplificator de semnal pentru telefon, permite încărcarea rapidă a unui smartphone. De asemenea, sistemul asigură o claritate îmbunătățită a apelurilor, cu ajutorul unei antene externe.

Pentru a permite pornirea instantanee, Pivi Pro are o sursă de alimentare separată și este pregătit de utilizare imediat ce clienții se urcă la volan.

Gama de tehnologii noi de confort include funcția de actualizare software prin wi-fi, care permite acestui SUV performant să utilizeze întotdeauna cea mai nouă versiune de software. Tehnologia permite proprietarilor să nu fie nevoiți să meargă la dealer pentru actualizarea software-ului vehiculului.

Tehnologia de reducere activă a zgomotului la rulare, o premieră în segment, monitorizează continuu vibrațiile provenite de la suprafața de rulare și calculează unda de sunet contrară, pentru a elimina zgomotul pe care îl aud pasagerii. Acest lucru asigură liniștea în habitaclu, pentru un rafinament îmbunătățit și oboseală redusă, asociată de obicei cu expunerea prelungită la zgomote cu o frecvență redusă.

Pentru un plus de confort, a doua generație a cheii inteligente tip brățară poate fi utilizată pentru a bloca, debloca și porni vehiculul fără a fi necesară prezența cheii obișnuite în vehicul. Dispozitivul cu baterie include un ceas și are o autonomie de 7 zile.

Noul F-PACE beneficiază și de ultima generație de tehnologie de asistență pentru șofer. Aceasta include opțiunea de avertizare luminoasă la coborârea din mașină a pasagerilor din spate și din față. Controlul adaptiv al vitezei de croazieră menține în mod automat o anumită distanță până la vehiculul din față. Cea mai nouă tehnologie de camere video perimetrale 3D Jaguar asigură funcții 3D avansate și opțiuni suplimentare de vizualizare în timpul manevrării vehiculului. Funcțiile disponibile includ afișare intersecție, perspectivă 3D și imagine ClearSight - sistem care poate face mașina transparentă, astfel încât utilizatorul poate vizualiza ce este dedesubt, dotare deosebit de utilă în off-road.

Angajamentul Jaguar privind crearea de vehicule puternice și ușoare continuă cu noul F-PACE. Structura realizată în cea mai mare parte din aluminiu utilizează aluminiul reciclat din producția în buclă închisă, pentru o sustenabilitate îmbunătățită, și reprezintă o contribuție importantă la realizarea obiectivului Jaguar, o lume cu zero emisii, zero accidente și zero aglomerație.

Clienții pot selecta dintre nivelele de echipare S, SE și HSE, toate disponibile și în versiunea R-Dynamic. Opțional, pentru toate versiunile poate fi comandat pachetul exterior Black.

Jaguar I-PACE este acum mai inteligent, mai bine conectat și mai rapid de încărcat

 • I-PACE, SUV electric performant: acum cu un sistem multimedia nou, încărcare AC trifazică și tehnologii noi pentru asistența șoferului

 • Sistem multimedia Pivi Pro: la fel de rapid și ușor de utilizat ca un smartphone, cu sistem de navigație inteligent care poate indica locația celei mai apropiate stații de încărcare, costul și durata operațiunii

 • Încărcare mai rapidă la domiciliu: stația de încărcare domestică de 11 kW (AC) pentru curent trifazic încarcă într-o oră cu un curent care permite parcurgerea a 53 km (WLTP)

 • Performanțe și autonomie excepționale: accelerație de la 0 la 100 km în numai 4,8 secunde și o autonomie maximă de 470 km (WLTP)

 • Conectivitate îmbunătățită: Posibilitatea conectării unui SIM dual-modem cu abonament de date 4G, încărcare wireless a dispozitivelor, Spotify încorporat și posibilitatea conectării prin Bluetooth a 2 telefoane în același timp

 • Tehnologie de siguranță perfecționată: O camera video 3D surround și oglinda retrovizoare ClearSight asigură o vizibilitate îmbunătățită

 • Confort îmbunătățit pentru pasageri: ionizarea aerului din habitaclu cu filtrare PM2.5 captează particulele foarte fine și substanțele alergice. Modelul I-PACE poate filtra aerul din habitaclu în timp ce se încarcă, înainte de a porni la drum

 • Design mai personalizat: finisaj grilă de culoare Atlas cromat în echiparea standard, gamă de culori extinsă și jante de 19 inci

 • Pachet Bright, disponibil opțional: accentuează design-ul unanim apreciat al modelului I-PACE, care in 2019 a fost desemnată mașina anului la nivel mondial

 • Actualizare prin wi-fi îmbunătățită a software-ului: sistemele precum cel multimedia, cel care gestionează bateria sau încărcarea pot fi actualizate de la distanță, astfel permițând evoluția în timp a acestui model

Pitești, 24 iunie 2020: I-PACE – primul SUV Jaguar electric din lume, oferă acum un sistem multimedia nou, rapid și intuitiv, și permite încărcarea mai rapidă, astfel încât deținerea și condusul unui vehicul electric vor fi mai simple ca niciodată.

De la lansare, modelul I-PACE a câștigat peste 80 de premii internaționale, printre care „Mașina Anului 2019”, „Cel mai bun design” și „Cel mai ecologic automobil”, consolidându-și poziția de model care a schimbat regulile pentru a deveni primul și cel mai bun automobil electric din această clasă.

Cu 2 motoare electrice proiectate de Jaguar pe fiecare punte, care dezvoltă împreună o putere de 400 CP și un cuplu de 696 Nm, o structură din aluminiu și un centru de greutate jos, I-PACE oferă un echilibru perfect între tracțiunea integrală, rafinament, lux și agilitate.

I-PACE: pe scurt

Jaguar I-PACE include acum și mai multe tehnologii, astfel încât condusul unui vehicul electric să fie mai simplu și mai plăcut ca niciodată. Acesta este primul Jaguar echipat cu noul sistem multimedia Pivi Pro. La fel de intuitiv de utilizat ca un smartphone, Pivi Pro este rapid și agil, cu navigație EV îmbunătățită, care poate indica dacă stațiile de încărcare din apropiere sunt disponibile sau ocupate, costul încărcării și cât durează încărcarea (în funcție de piață).

I-PACE dispune acum în echiparea standard de un încărcător de 11 kW încorporat, care asigură clienților accesul la sursele de alimentare cu tensiune trifazice, ce permit o încărcare mult mai rapidă: în cazul conectării la o stație de alimentare de 11 kW, bateria se încarcă într-o oră cu un curent care permite parcurgerea a 53 km* (WLTP), iar încărcarea completă de la baterie descărcată durează acum numai 8,6 ore – ideal pentru încărcarea peste noapte, la domiciliu. Pe piețele unde nu este disponibil un curent trifazic, stațiile de 7 kW garantează, de asemenea, o încărcare competitivă și asigură într-o oră încărcarea bateriei cu un curent care permite parcurgerea unei distanțe de 35 km, iar încărcarea completă durează 12,75 ore. În timpul unei călătorii, un încărcător de 50 kW asigură încărcarea în 15 minute cu un curent care permite parcurgerea a 63 km, iar un încărcător de 100 kW, cu un curent care permite parcurgerea a 127 km, în același interval de timp.

Starea de bine a pasagerilor este amplificată printr-un sistem de ionizare a aerului din habitaclu, ce filtrează PM2.5 pentru a capta particulele foarte fine și substanțele alergice din aer. I-PACE poate să filtreze aerul din cabină și înainte de a porni la drum.

Design-ul exterior este îmbunătățit cu un finisaj al grilei față de culoare Atlas Grey, iar clienții beneficiază de o gamă mai extinsă de culori, de jante noi și de noul Pachet Bright, disponibil pentru toate modelele din gama I-PACE.

Alan Volkaerts, Vehicle Line Director, Jaguar I-PACE a declarat: „Când am dezvoltat modelul I-PACE, ne-am dorit ca acesta să fie cel mai apreciat si dorit vehicul electric din lume și să arătăm ce se întâmplă atunci când Jaguar realizează un automobil electric. Cred că ne-am îndeplinit aceste obiective ambițioase, iar acum am îmbunătățit conceptul inițial, cu un sistem multimedia nou, încărcare la curent trifazic și o tehnologie de care beneficiază atât șoferul, cât și pasagerii.

„De asemenea, am îmbunătățit subtil design-ul, cu grilă de culoare Atlas Grey și cu noul Pachet opțional Bright. I-PACE a fost primul SUV sport premium electric: fiecare schimbare pe care am făcut-o a fost pentru a ne asigura că rămâne în continuare de referință referință în clasa din care face parte.”

I-PACE: în detaliu

Mai inteligent, mai rapid și mai bine conectat: Noul sistem multimedia Pivi Pro este un element important al habitaclului spațios și luxos al modelului I-PACE. Instrumentele de bord virtuale, cu ecran HD cu diagonala de 12,3 inci, ecranele tactile superior și inferior, cu diagonala de 10, respectiv 5 inci.** și butoanele rotative haptice, multifuncționale, sunt corelate cu grafica clară, simplă și modernă, pentru a oferi utilizatorului o experiență autentică și intuitivă.

Inspirat de smartphone-uri, Pivi Pro este ușor de utilizat, iar procesorul puternic și pornirea rapidă permit sistemului să fie pregătit atunci când urcați la volan. Datorită bateriei de rezervă încorporate, inițializarea sistemului de navigație durează numai câteva secunde.

Meniul nou cu structură plană și intuitivă asigură utilizarea ușoară a sistemului, prin accesarea cu o singura atingere a echipamentelor și funcțiilor uzuale. Sistemul de navigație reproiectat înjumătățește numărul de pași necesari pentru setarea unei destinații, reducând distragerea atenției șoferului, iar clienții pot avea o imagine tip panoramă și mări sau micșora harta cu degetele, la fel ca pe un smartphone.

I-PACE include în prezent și un suport de încărcare wireless, disponibil opțional, amplasat sub consola centrală. Încărcarea wireless include și un amplificator de semnal, iar Pachetul Smartphone cu Apple CarPlay® este disponibil în echiparea standard, ca și tehnologia Bluetooth, care permite sincronizarea simultană a 2 telefoane.

Noul sistem multimedia Pivi Pro vă va ajuta să ajungeți la destinație mai rapid și mai odihnit. Sistemul de navigație utilizează algoritmi inteligenți, pentru a optimiza traseul și știe, de asemenea, să nu ofere ghidare vocală în zonele pe care le cunoașteți, iar hărțile vor fi întotdeauna actualizate, datorită funcției de actualizare prin wi-fi a software-ului (SOTA).

Stephen Boulter, Vehicle Engineering Manager, Jaguar I-PACE, a declarat: „Sistemul multimedia Pivi Pro simplifică utilizarea rețelelor de încărcare publice. Pe lângă indicarea locației stațiilor de încărcare, vă poate spune dacă sunt disponibile, cât costă utilizarea acestora și poate estima timpul de încărcare. Știm că majoritatea clienților încarcă modelul I-PACE la domiciliu, dar am dorit să facem încărcarea în timpul deplasării la fel de simplă – iar noul sistem multimedia Jaguar face posibil acest lucru.”

Prin posibilitatea de a adăuga automat stații de încărcare la traseu, dacă este cazul, Pivi Pro permite simplificarea suplimentară a procesului. Sistemul va selecta încărcătoarele optime, pentru a minimiza timpul total al călătoriei. La drum lung, Pivi Pro poate afișa, de asemenea, nivelul estimat al încărcării în momentul sosirii la fiecare punct intermediar.

Siguranță și confort:

I-PACE a fost proiectat pentru a garanta siguranța dumneavoastră și a familiei, obținând calificativul maxim, de 5 stele, la testele EuroNCAP.

Tehnologia de ultimă oră asigură protecția suplimentară a pasagerilor și participanților la trafic. Cu un sistem nou de camere video perimetrale 3D, care oferă o imagine de ansamblu în plan a zonei din apropiere și pericolelor potențiale, cu afișare pe ecranul tactil central, vizibilitatea este îmbunătățită semnificativ.

În habitaclu, oglinda retrovizoare ClearSight îmbunătățește siguranța și confortul, asigurând faptul că șoferul are întotdeauna o vizibilitate neobstrucționată în spate, chiar și cu 3 pasageri pe banchetă sau cu portbagajul de 656 de litri încărcat până la plafon.

ClearSight utilizează o cameră video cu lentilă cu unghi larg, conectată la un ecran de înaltă rezoluție, amplasat în oglinda retrovizoare, fără cadru. Un mic buton de pe oglindă permite șoferului să comute între imaginea oferită de oglinda standard și cea oferită de camera video.

Perfect integrată în modulul antenei montate pe plafon, camera video de înaltă definiție funcționează în toate condițiile, inclusiv de luminozitate scăzută, iar marginea protectoare și învelișul hidrofob permit o vizibilitate crescută.

Toți pasagerii beneficiază de un sistem de climatizare îmbunătățit, care asigură o încălzire sau o răcire inteligentă și eficientă independentă (până la 4 zone). Ionizarea aerului din habitaclu, proiectată pentru eliminarea substanțelor alergice, include acum și un sistem de filtrare, care captează particulele foarte fine – inclusiv particulele PM2.5 – pentru a îmbunătăți starea de sănătate și confortul pasagerilor. Un avantaj important al noului sistem de filtrare este că, în timpul încărcării, clienții pot utiliza sistemul de precondiționare al modelului I-PACE (care optimizează temperatura bateriei) și pentru a elimina din habitaclu substanțele alergice și particulele foarte fine, înainte de a porni la drum.

Clienții dispun de mai multe posibilități de personalizare:

Pachetul Bright accentuează design-ul incitant al modelului I-PACE, cu o ramă cromată pentru grila radiatorului, capace oglinzi exterioare Atlas Grey, rame geamuri din crom satinat și difuzor de aer spate Atlas Grey. Pachetul opțional Black, modern, este îmbunătățit cu ajutorul siglelor spate de culoare negru lucios.

Gama de culori actualizată include acum nuanțe precum Caldera Red, Portofino Blue, Eiger Grey sau Aruba.

Un model electric ușor de condus: Jaguar I-PACE a fost proiectat ca în fiecare moment șoferul să beneficieze de o liniște deplină și să se poată bucura fără nicio grijă de automobilul său electric.

 • Cu o autonomie maximă de 470 km (WLTP) asigurată de bateria de 90 kWh, clienții care nu parcurg zilnic o distanță prea mare trebuie să încarce modelul I-PACE doar o dată pe săptămână.

 • I-PACE are o garanție a bateriei de 8 ani sau 160.000 km..

 • Jaguar a dezvoltat aplicația iGuide, care permite găsirea cu ușurință și înțelegerea principalelor funcții și comenzi ale modelului Jaguar I-PACE. Aceasta ține rolul de manual de utilizare la purtător și se asigură că găsiți întotdeauna răspunsul la orice întrebare despre încărcare.

 • La încărcarea în locații publice, cablul de încărcare al modelului I-PACE se blochează pe poziție odată cu încuierea vehiculului și nu poate fi deconectat dacă vehiculul nu este descuiat, oferind libertatea de a face altceva în timpul încărcării.

 • Jaguar I-PACE dispune de un mod Eco, care permite creșterea autonomiei prin reducerea consumului de energie și încurajează un stil de condus mai eficient. De asemenea, acesta modifică ușor setările temperaturii aerului în habitaclu, recirculării aerului și altor funcții ale vehiculului. Puteți anula aceste modificări prin acționarea normală a fiecărei funcții sau prin modificarea setărilor din meniu.

Jaguar lansează noul F-TYPE

 • Noul design: F-TYPE evoluează într-o formă mai sculptată și recognoscibilă a mașinii sport definitorii Jaguar

 • Materialele luxoase, lucrătura precisă și detaliile atractive definesc interiorul concentrat pe șofer

 • Noul panou de bord virtual HD de 12,3 inci și sistemul audio Meridian contribuie la experiența de condus

 • Noul Jaguar F-TYPE R are 575CP cu un motor V8 și ajunge de la 0 la 100 km pe oră în doar 3,7 secunde. Este prevăzut cu șasiu si suspensie îmbunătățite, bare anti-ruliu, direcție asistată electric și stiluri noi de jante

 • Noile modele V8 450CP vin cu tracțiune spate și integrală – cu o dinamică adaptată pentru o performanță exploatabilă

 • Cu ajutorul informațiilor primite de la Jaguar XE SV Project 8, transmisia Quickshift a fost recalibrată în mod minuțios pentru o schimbare mai rapidă și mai evidentă a treptelor de viteză

 • First Edition cu pachetul de design exterior, plafon exterior contrastant negru, jante unice de 20 inci, scaune Performance cu piele Windsor și 12 direcții de reglare și monogramă cusută

 • Disponibil pentru comandă, în România, începând cu 2020

 

Noul Jaguar F-TYPE arată mai frumos ca niciodată și încorporează ADN-ul designului Jaguar în cea mai pură formă a sa. Mașina sport oferă un echilibru perfect între performanță și satisfacția șoferului, ce constă într-un design mai agresiv și un habitaclu definit de materiale luxoase.

Gama de motoare puternice include opțiuni cu patru și opt cilindri, toate adaptate la transmisiile Quickshift cu opt viteze și control manual, cu ajutorul padelelor montate pe volan.

De asemenea, noul F-TYPE oferă o tehnologie concentrată pe nevoile șoferului, care include un panou de bord TFT de 12,3 inci de înaltă definiție cu informații configurabile, un sistem infotainment Touch Pro, posibilitatea actualizării de software over-the-air, astfel încât să fie mai confortabil pentru client, fără a fi nevoie să viziteze un retailer. Cele două sisteme audio Meridian permit o reproducere îmbunătățită a sunetului.

Julian Thomson, Director de Design Jaguar, a declarat: „Proiectarea celui mai frumos vehicul sport, cu o puritate, proporție și prezență care sunt negreșit specifice Jaguarului: aceasta a fost provocarea pe care ne-am impus-o. Noul F-TYPE este mai spectaculos ca niciodată, cu o claritate și mai sporită a obiectivului cu privire la fiecare linie, suprafață și funcție, încorporând ADN-ul adevăratului design Jaguar.

Tehnologiile de vârf, materialele și finisajele de lux conferă o estetică funcțională, într-un interior care va încânta șoferul și pasagerul deopotrivă, chiar înainte de pornirea motorului și începerea călătoriei. Jaguar produce mașini sport de peste 70 de ani și tocmai această moștenire bogată a inspirat echipa să creeze ceva cu adevărat extraordinar.”

Designul premiat al modelului F-TYPE a evoluat concentrându-se pe mai multă puritate și disciplină și o formă perfect sculptată. Farurile Pixel LED, foarte subțiri*, cu lumini de zi cu design actualizat în forma literei „J”  și indicatoarele de direcție, se integrează perfect în suprafața din „metal lichid” a noii capote de tip scoică, exagerând lățimea vizuală și accentuând atitudinea impunătoare. Noua bară frontală și masca subtil lărgită sporesc prezența și impactul vizual.

Partea posterioară subliniază silueta dramatică, spectaculoasă a modelului F-TYPE, în timp ce noile stopuri combină o linie sinuoasă LED inconfundabilă, inspirată de SUV-ul electric Jaguar I-PACE.

Interiorul combină măiestria tradițională Jaguar cu materialele contemporane, prețioase, precum pielea Windsor și finisajele Noble Chrome. Printre frumoasele detalii se numără logo-ul cusut pe scaune, căptușeala ușilor și tetiere, precum și marcajele subtile „Jaguar Est. 1935” de pe consola centrală, butonul torpedoului și ghidajele centurilor de siguranță.

Panoul de bord HD TFT configurabil de 12,3 inci prezintă o varietate de afișaje și o hartă completă, dar așa cum îi stă bine unui vehicul sport, modul implicit este caracterizat de turometrul central mare. Această funcție și lumina schimbătorului de viteze transmit subtil caracterul concentrat pe șofer și potențialul de performanță al modelului F-TYPE.

Chiar înainte de începerea călătoriei, F-TYPE încântă șoferul cu spectacolul vizual al mânerelor ușilor și gurilor de ventilație escamotabile.

Motorizările disponibile în România – în patru cilindri cu putere de 300CP și în 8 cilindri V8 cu puteri de 450CP și respectiv 575CP – sunt prevăzute cu evacuare sport activă cu intensitatea zgomotului reglabilă. Clienții care aleg motorul V8 450CP sau 575CP beneficiază de noua funcție Quiet Start, care asigură un sunet mai subtil, mai rafinat. Dacă se dorește, Quiet Start poate fi suprasolicitat prin selectarea Modului Dynamic sau prin apăsarea butonului de evacuare sport activă cu intensitatea zgomotului reglabilă.

Alan Volkaerts, Director Linie de Vehicule, Jaguar F-TYPE, declară: „Noul F-TYPE este vehiculul sport Jaguar prin definiție și continuă să stabilească standardul pentru puritatea designului, bucuria și satisfacția fiecărui șofer, dar și o experiență de condus cu adevărat specială – făcând fiecare călătorie extraordinară.

Designul său atemporal este mai recognoscibil ca niciodată, tehnologiile precum panoul de bord virtual de înaltă definiție sporesc orientarea către necesitățile șoferilor, în timp ce sistemele de propulsie prezintă o gamă de opțiuni incomparabilă în acest segment. Entuziaștii vor aprecia noul F-TYPE R cu motor V8 de 575CP, șasiul îmbunătățit și sistemul inteligent cu tracțiune integrală, care oferă o performanță cu adevărat deosebită în orice condiții, în timp ce păstrează manevrabilitatea inerentă.”

Noul motor V8 de 450CP a fost dezvoltat pentru a oferi o performanță exploatabilă și plină de satisfacții – cuplul său maxim de 580Nm fiind generat la numai 2.500rpm. Acesta este disponibil cu tracțiunea integrală și – pentru pasionați – tracțiunea spate.

Creșterea randamentului motorului V8 al modelului F-TYPE R cu tracțiune integrală la 575CP și 700Nm (de la 550CP, respectiv 680Nm) oferă o performanță cu adevărat deosebită în toate condițiile și pe orice vreme, menținând în același timp manevrabilitatea inerentă. Performanța este excepțională: sprintul comparativ până la 100km/h durează doar 3,7 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 300km/h.

Pentru a oferi o agilitate mai bună, puterea crescută a modelului F-TYPE R este adaptată unui șasiu echipat cu jante noi de 20 inci Gloss Black cu 10 spițe și finisaj diamond-turned, unei suspensii noi, a barelor anti-ruliu și a unei suspensii spate mai rigide.

Pe baza informațiilor acumulate prin dezvoltarea Jaguarului XE SV Project 8, ediție limitată, transmisiile Quickshift atât ale noului model F-TYPE R cât și ale modelului V8 450CP au fost recalibrate cu meticulozitate pentru o experiență a condusului mai interesantă. Noul F-TYPE R oferă în mod specific schimbări de viteză mai rapide și mai clare la acționarea padelelor montate pe volan sau a selectorului de viteze SportShift. Atât schimbările spre o treaptă de viteză superioară, cât și inferioară sunt mai rapide și oferă o senzație mai conectată și mai receptivă.

Clienții au posibilitatea de a alege și varianta exclusivistă F-TYPE First Edition. Bazat pe nivelul de echipare R-Dynamic, First Edition este disponibil doar în primul an de la lansare și are detalii unice precum Pachetul de Design Exterior în contemporanul Dorchester Grey și jante de 20 de inci Gloss Black cu 5 spițe și finisaj Diamond-Turned, acestea completând posibilitatea de a alege între culorile exterioare Santorini Black, Eiger Gre sau Fuji White.

Interiorul este dotat cu scaune din piele Windsor, ajustabile pe 12 direcții, în nuanța negru Ebony și cusături Light Oyster sau în nuanța roșu Mars și cusături Flame Red. Printre alte îmbunătățiri se numără panoul de bord învelit în alcantara cu monograma embosată, padelele din aluminiu și un plafon din piele întoarsă negru Ebony.

Gama F-TYPE este produsă în fabrica Jaguar din Castle Bromwich din Regatul Unit și constă în:

F-TYPE Coupé și Convertibil:

 • 300CP 2.0-litri patru cilindri; Quickshift RWD

 • 450CP 5.0-litri V8; Quickshift; RWD/ AWD

F-TYPE R-Dynamic Coupé și Convertibil:

 • 300CP 2.0-litri patru cilindri; Quickshift RWD

 • 450CP 5.0-litri V8; Quickshift; RWD/ AWD

F-TYPE First Edition Coupé și Convertibil:

 • 300CP 2.0-litri patru cilindri; Quickshift RWD

 • 450CP 5.0-litri V8; Quickshift; RWD/ AWD

F-TYPE R Coupé și Convertibil:

 • 575CP 5.0-litri V8; Quickshift AWD

 * Farurile Pixel LED sunt disponibile exclusiv la noul F-TYPE R 

Un simbol reinventat pentru secolul 21: Noul Land Rover Defender

 • Noul 4x4 își face prima apariție coborând o pantă extrem de înclinată, la 42 grade, transmisă în direct publicului din întreaga lume

 • Zara Tindall, medaliată olimpică pentru echitație și Kenton Cool, alpinist profesionist, confirmă capabilitățile noului model

 • Durabilul Defender 110, cu Kenton Cool la volan, ajunge în Valea Castelelor din Kazakhstan, unul din cele mai izolate locuri de pe pământ

 • Anul viitor, noul Defender se va alătura programului mondial de testare al flotelor Disaster Response, al Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie

 • Opțiuni avansate mild-hybrid și plug-in, precum și motoare puternice și eficiente pe benzină și diesel.

 • Prețul orientativ de comercializare pentru Defender 90 incepe de la 53.200 euro cu TVA si de la 59.000 euro cu TVA pentru Defender 110.

 • Pentru Defender există posibilitatea de a alege între patru pachete de accesorii distincte. 

Prezentarea generală a produsului:

 • Incomparabil, imposibil de oprit: Un simbol reinventat pentru secolul 21

 • Design funcțional, creat pentru a încânta: Inteligent și cu un design ușor de recunoscut, care păstrează principalele elemente Defender

 • Expert de talie mondială off-road și on-road: Abilitatea în teren este indiscutabilă, oferind confort pe orice suprafață, chiar și pentru călătorii de lungă durată

 • Pare dur, este dur: Durabila și noua arhitectură D7x proiectată pentru a rezista procedurii de testare în condiții extreme, este mai presus și dincolo de standardul normal pentru SUV-uri și autoturisme

 • Tehnologia secolului 21: Introduce noul infotainment Pivi Pro cu o interfață mai intuitivă și actualizări Software-Over-The-Air pentru a furniza permanent cele mai noi programe informatice, oriunde în lume

 • Modele: Defender 110, disponibil cu 5+2 locuri și patru Pachete de Accesorii distincte (Explorer, Adventure, Country și Urban) și cu 170 de accesorii individuale, va fi completat de un Defender 90 mai mic și modele comerciale versatile

 • Eficiență în esență: Sisteme de propulsie electrificate introduse pe Defender cu opțiuni avansate mild-hybrid și plug-in hybrid (PHEV), cât și cu motoare puternice și eficiente pe benzină și diesel.

 • Interior modern: Interiorul funcțional, durabil și flexibil este unic, cu elemente structurale expuse și o strapontină frontală centrală – perfect pentru aventuri trăite în familie

 • Tehnologie inteligentă off-road: Tehnologia inovatoare Terrain Response a modelelor Land Rover adaugă noul mod Wade, care oferă informații la trecerea prin apă, în timp ce funcția configurabilă Terrain Response permite șoferului să își regleze setările cu mai multă precizie

 • Gata de expediție: O sarcină utilă maximă de până la 900 kg, o sarcină statică aplicată acoperișului de până la 300 kg, o capacitate de remorcare de 3.720 kg* și o adâncime pentru trecere prin vad de până la 900 mm, se îmbină pentru a face noul Defender cel mai bun partener 4x4 pentru aventuri.

 

 

Marți 10 septembrie 2019, Frankfurt, Germania – Land Rover a dezvăluit Noul Defender, la Salonul Auto de la Frankfurt, cu o demonstrație live a capabilității sale.

 

Noul 4x4 și-a făcut prima apariție, în cadrul salonului, coborând o pantă extrem de înclinată de 42 de grade - o performanță transmisă în direct audienței globale. Noul Defender, imposibil de oprit, este cel mai capabil și durabil Land Rover construit vreodată, iar debutul său de la Frankfurt a marcat sfârșitul primei sale aventuri din Valea Castelelor în Canionul Charyn, Kazakhstan.

Noul Defender completează dinastia Land Rover, îmbinând luxul inegalabil și rafinamentul familiei Range Rover cu versatilitatea SUV-urilor Discovery. Va fi disponibil în variantele de caroserie 90 (cu până la șase locuri ) și 110 ( cu cinci, șase sau 5+2 locuri).

 

Gama Defender cuprinde echiparile S, SE, HSE, First Edition și vârful de gamă Defender X. Defender este cel mai personalizabil model Land Rover de până acum, datorită celor patru Pachete de Accesorii distincte. Fiecare dintre pachetele Explorer, Adventure, Country și Urban îi oferă modelului un caracter distinct, care să ajute proprietarii să profite din plin de el. Echiparea First Edition, care dispune de specificații unice, va fi disponibilă pe durata primului an de producție.

 

 

La Frankfurt, a fost prezentată familia Defender, împreună cu modelul comercial durabil și versatil, care va fi disponibil pe caroseriile 90 și 110, începând cu anul viitor.

 

Un simbol reinventat

Având o siluetă distinctivă, noul Defender este ușor de recunoscut, oferind unghiuri de atac și degajare excelente.

Gerry McGovern, Director de Proiectare, Land Rover, a spus: „Noul Defender își respectă trecutul, dar nu este limitat de acesta. Noul Defender este perfect adaptat epocii și cerințelor sale. Personalitatea sa unică este accentuată de silueta distinctivă și proporțiile optime, care îl fac să fie foarte dorit, dar și foarte puternic – un 4x4 convingător din punct de vedere vizual, care își poartă designul și integritatea tehnică cu un angajament fără compromisuri.”

Noua arhitectură Land Rover  D7x, proiectată pentru conditii extreme, se bazează pe o construcție ușoară din aluminiu monoque pentru a crea cea mai dură caroserie produsă vreodată de brand.

De trei ori mai dur decât tradiționalele metode de construcție body-on-frame, a fost proiectat pentru a rezista procedurilor de testare în condiții extreme și oferă fundamentele perfecte pentru suspensia complet independentă pneumatică sau cu arcuri elicoidale, în timp ce susține cele mai noi sisteme de propulsie electrificate.

Selecția de motoare avansate pe benzină și diesel asigură faptul că Noul Defender are puterea, controlul și performanța în orice mediu, în timp ce un sistem de propulsie plug-in hybrid (PHEV) se va alătura anul viito gamei, oferind perspectiva unui progres silențios.

Noul Defender dispune de tracțiune integrală permanentă, capacitate maximă de remorcare de 3.500 kg și o sarcină statică maximă pe acoperiș de 300 kg, făcându-l să fie partenerul perfect pentru aventură.

Defender este, de asemenea, primul Land Rover care dispune de funcția Configurable Terrain Response, ce oferă șoferilor posibilitatea de a comuta între setări pentru a se adapta cu mai multa precizie la  condiții. Noua optiune Wade permite optimizarea vehiculului pentru traversarea vadurilor adânci – oferind clienților și mai multă încredere atunci când au de-a face cu drumuri și poteci inundate. Defender are o adâncime maximă de trecere prin vad de până la 900 mm.

La interior, designul habitaclului extrem de funcțional este marcat de elemente structurale și tehnologii ale secolului 21, care includ noul sistem infotainment Pivi Pro de ultimă generație. Ecranul tactil este mai intuitiv și mai ușor de utilizat, în timp ce designul său always-on garantează răspunsuri aproape instante. În plus, tehnologia Software-Over-The-Air cu 14 module individuale capabile să primească actualizări de la distanță, asigură faptul că utilizatorii Defender beneficiază întotdeauna de cele mai noi programe informatice, oriunde în lume.

Nick Rogers, Director Executiv, Proiectarea Produselor, Jaguar Land Rover, a spus: „Am îmbrățișat capabilitatea uimitoare și interiorul minimalist, funcțional al modelului Defender, pentru a reinventa acest adevărat simbol și a-l adapta pentru secolul 21. Noul Defender ne oferă libertatea de a face lucrurile diferit, de a ne împinge limitele și de a atinge obiective la care nu ne puteam gândi, fără a pierde caracterul și autenticitatea modelului original. Am avut de la început o obsesie absolută pentru funcționalitate, de la alegerea materialelor potrivite până la conectivitatea de ultimă generație. Rezultatul nu este doar cel mai capabil Land Rover produs vreodată, dar și un vehicul cu adevărat confortabil, modern, pe care oamenii vor iubi să îl conducă."

 

BRIT Motor AG te suprinde cu cele mai noi autoturisme Jaguar și Land Rover la

Auto Expo Spring Edition

Auto Expo Spring Edition va reprezenta pentru BRIT Motor AG, Dealer şi Service Autorizat Jaguar Land Rover, oportunitatea de a prezenta într-un cadru relaxant, tuturor vizitatorilor expoziției, noutățile din prestigioasa lume a mărcilor britanice de autoturisme.

Noul E-PACE,  primul SUV compact din familia Jaguar și Noul Range Rover Sport, cel mai agil și dinamic Range Rover, acum la un nou nivel de performață, vor fi noutățiile acestei ediții. În completarea celor două autoturisme, în cadrul expoziției, vor fi prezente și Jaguar F-PACE, un SUV extrem de rafinat și performant și avangardistul Range Rover Velar.

RĂMÂI ALĂTURI DE NOI
 • Jaguar
 • Land Rover
 • Twitter
 • Instagram Jaguar
 • Instagram LR
 • YouTube
 • LinkedIn
recenzie_site.png