top of page

Programul RABLA 2022

 

Descoperă ofertele Jaguar Land Rover în Program! Cere acum oferta pentru modelul tău preferat.

Urmează pașii de mai jos și profită de Programul Rabla

 

Pentru o îndrumare corespunzătoare îți recomandăm să iei legătura cu unul dintre consilierii BRIT Motor AG. Aceștia te vor îndruma pas cu pas în procesul de casare și achiziție.

1. Înscrierea în Programul Rabla

Pentru a te înscrie în Programul Rabla trebuie să iei legătura cu unul dintre consilierii BRIT Motor AG.

 

Înscrierea se face în mod electronic în aplicația PSIPAN de către consilierii BRIT Motor AG. Pentru înscriere vor fi necesare datele beneficiarului (persoana care  achiziționează noul autovehicul), datele proprietarului de rablă (în cazul în care sunt persoane diferite) și datele referitoare la vehiculul ce urmează a fi casat.

3. Casarea mașinii vechi

După ce consilierul BRIT Motor AG confirmă validarea în aplicație, proprietarul mașinii uzate se prezintă la un centru autorizat Remat cu mașina pentru casare. În urma procesului de casare se va obține certificatul de distrugere a autovehiculului vechi.

5. Prezentarea dovezii de radiere

În termen de maxim 30 de zile de la introducerea în aplicația PSIPAN a datelor (PASUL 1), proprietarul de vehicul uzat trebuie să prezinte consilierului BRIT Motor AG certificatele de distrugere și radiere ale mașinii vechi.

2. Documente necesare

Pentru înscrierea în Programul Rabla este necesar să prezinți următoarele documente:

  • actul de identitate, original și copie, atât pentru beneficiar cât și pentru proprietarul rablei;

  • certificatul de înmatriculare al mașinii vechi în copie legalizată;

  • cartea de identitate a rablei în copie legalizată;

  • certificate de atestare fiscală emise de către direcțiile de taxe și impozite locale din cadrul primăriilor de pe raza unde domiciliază atât proprietarul rablei cât și cumpărătorul noului autovehicul, rezultând faptul că nu au datorii. Pe certificatul fiscal al proprietarului trebuie specificat că are în proprietate rabla ce urmează a fi casată.

  • certificat de la ANAF

4. Radierea din circulație

După casare, proprietarul are obligația să radieze vehiculul vechi la DRPCIV.

6. Finalizarea procesului

După ce au fost urmați toți pașii de mai sus, consilierul BRIT Motor AG poate elibera factura de achiziție a autoturismului nou.

*Oferte destinate persoanelor fizice supuse unor termene și condiții, prin PSIPAN, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu și finanțat din Fondul pentru Mediu și care sunt aplicabile de la momentul la care înscrierile vor fi disponibile în PSIPAN, conform regulamentului de campanie la momentul respectiv, în limita stocului disponibil. Aceste oferte sunt valabile sub condiția îndeplinirii tuturor cerințelor prevăzute de Ghidul de finanțare Rabla / Rabla Plus pentru anul 2022. 

 

**Cu excepția anului 2024, când valabilitatea notei de înscriere nu poate depăși data de 25 noiembrie. Tot în termenul de valabilitate a notei de înscriere și numai după confirmarea de către aplicație a informațiilor aferente autovehiculului uzat, potrivit procedurii de la art. 10, alin. (1), lit. c), producătorul validat introduce în aplicație data casării, informațiile privind colectorul autorizat unde s-a realizat operațiunea și data radierii.

 

Pentru mai multe detalii despre Programele Rabla și Rabla Plus, te rugăm să consulți site-ul afm.ro.

bottom of page